witam .piosze w imieniu kolegi. otoz zecz sie dzieje ,kiedy moto troche postoi. kranik jest mechaniczny i nie przepuszcza. gaznik w 1 cyl. jest opadowy a w tym drugim tylnim ustawiony poziomo .i ten wlasnie zalewa cylinder :? kiedy juz moto uda sie odpalic -troche puszcza czarny dymek .
zna ktos moze przyczyne zalewania ?
thx za ew. pomoc
zalewa tylni cylinder w vs700
Witam.
Nie jestem zawodowym mechanikiem ale moim zdaniem najczęstszą przyzyną takiego zalewania /sam tego doświadczyłem/ są zaworki iglicowe. Drogna sprawa a potrafi napsuc krwi . Jeżeli to, nie będzie "TO", jest jeszcze kwestia regulacji gaźnika, własnie dokształcałem sie w tej materrii i gdzieś mi coś przemknęło o czarnym dymie.
Jak tylko odszukam to dam znac.
Tyle jeżeli chodzi o moje skromne wiadomości.
Mam nadzieję, że chociaż troche pomogłem.
Pozdrawiam i życze powodzenia.
P.S.
Niech kolega jeszcze sprawdzi dokładnie kranik, bo jeżeli ona także nawalił a gaźnik puszcza to przelewajace paliwo może przecieknąc przez pierścienie i rozcieńczy olej, wiadomo jak sie to może skończyc.
Nie jestem zawodowym mechanikiem ale moim zdaniem najczęstszą przyzyną takiego zalewania /sam tego doświadczyłem/ są zaworki iglicowe. Drogna sprawa a potrafi napsuc krwi . Jeżeli to, nie będzie "TO", jest jeszcze kwestia regulacji gaźnika, własnie dokształcałem sie w tej materrii i gdzieś mi coś przemknęło o czarnym dymie.
Jak tylko odszukam to dam znac.
Tyle jeżeli chodzi o moje skromne wiadomości.
Mam nadzieję, że chociaż troche pomogłem.
Pozdrawiam i życze powodzenia.
P.S.
Niech kolega jeszcze sprawdzi dokładnie kranik, bo jeżeli ona także nawalił a gaźnik puszcza to przelewajace paliwo może przecieknąc przez pierścienie i rozcieńczy olej, wiadomo jak sie to może skończyc.
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Otrzymane Polubienia: 15
Rostwór Bracie, kranik w VS pomimo tego iż nei jest podciśnieniowy nei ma nic do rzeczy, ten motocykl posiada elektromagnetycznę pompkę paliwa
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl