GSX-F odpalanie z pychu po zimie

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Kacal

GSX-F odpalanie z pychu po zimie

Post autor: Kacal »

W momencie gdy moje jajko niechce odpalic po zimie odpalanie z pychu to nie jest chyba dobra rada powiedzcie cos na ten temat bo we wczesniejszych postach nieznalazlem nic takiego .pozdrawiam odczytam wieczorem wasze posty .....do pracy rodacy :?: :D
Loser

Post autor: Loser »

To jest zdecydowanie ZLA porada. Musi odpalic samo. JEzeli sam nie zaskoczy, to nie odpali tez na lince. Tez mialem taki problem. Polecam wykrecenie i przedmuchanie swiec, zlanie starego paliwa z gaznikow i podladowanie akumulatora. Musi odpalic.
leliw

Post autor: leliw »

A przestawiłeś kranik na "PRI"?
Antoni
Śmigająca po niebiańskich trasach
Województwo: mazowieckie

Post autor: Antoni »

Po takiej dawce informacji, doradzanie to jak wrozenie z fusuow, jak napiszesz wiecej o objawach, wieksze szanse, ze cos rosadnego przeczytasz.:roll:
pozdrawiam,
Antoni
GSX-R 1000 K5
TomekGSXF

Post autor: TomekGSXF »

Spuść paliwo z gaziorów bo na bank jest tam woda.Miałem to samo rok temu.
meyer2
Lajtowy Motonita
Województwo: wielkopolskie

Post autor: meyer2 »

TomekGSXF pisze:Spuść paliwo z gaziorów bo na bank jest tam woda.Miałem to samo rok temu.
dlatego na tą zimę paliwo wlane do baku zostało z dodatkiem pt: STP :) Pozodbno absorbuje wode i takie tak, zobaczymy jak bede odpalał to się bede mógł coś więcej podzielić, bo rok temu miałem tylko do pełna bak zalany paliwem i miałem problem z odpaleniem :)

PS. Oczywiście po zalaniu paliwa z STP odpaliłem moto, żeby w gaźniki i w całych przewodach była mieszanka paliwa z STP :)
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996

http://www.bikepics.com/members/meyer2/
gruby

Post autor: gruby »

jak prysnął po zimie wodą na świece (CR9EK) to jest duże prawdopodobieństwo ze czeka go wydatek 160 zł na nowe świece ...

przykro mi, będe ostry w słowach ale jak sie nie myśli, zostawiając moto na odpoczynek to trzeba potem sięgnać do portfela...

świeczki w jajku są wyjątko (suki) delikatne i drogie oczywiście. trzeba bardzo uwazac na dawkowanie ssania, zeby przypadkiem suk nie zalać.
jakiekolwiek czyszczenie druciakiem mozna sobie od razu odpuścic.

co do odpalania z pychu - jak juz zostało powiedziane, jak kreci sielnikiem i nie chce ... to z pychu nie zachce.

ssanie, PRI i jazda - mi po kilku obrotach zaskoczyła.

pozdrawiam
szerokości życze
Kacal

Post autor: Kacal »

Dzieki z podpowiedzi odpalila wariatka troszke sie pomeczyla ale jest ok pozdro :D
ODPOWIEDZ