w gdansku " polecam"
Moderator: motorynka
w gdansku " polecam"
na poczatku wyrazy wspolczucia dla braci z Trojmiasta !! no takiego..... juz dawno nie spotkalem w polsce jak u was !! poltora tygodnia temu sluzbowo zabawilem w gdansku dwa dni , i w kazdym z nich trafilo mi sie cos nieprzyjemnego od mieszkancow w/w miejscowosci.w pierwszym gdy zajechalismy do miasta okolo godz 3.30 zapragnelismy zjesc jakowas kolacje przed snem przeto po zameldowaniu sie w hotelu ruszylismy na miasto by cos znalesc jadalnego. po drodze trafila sie stacje bezn, (statoil chyba jej nazwa byla ) tam zakupilismy hotdogi i zadalem pani kasjerce pytanie o otwarty jeszcze o tej porze lokal. ta zaczela cos przebakiwac ze juz nie ma ze nie wie i wogole nie rozumie pytania ( !!) . grzecznie ( ja zawsze grzecznie sie odzywam ) pytam czy pani jest z tad ( czyli gdanska) i coz nas spotkalo ?? od drugiej ktora w miedzyczasie sprzatala podloge uslyszelismy " nie rozmawiaj z nimi , oni sa pijani "szczegolnie pijany byl nasz kierowca he he - bo my w szczecinie tylko po 6 piwach za kolko wsiadamy. po takiej wypowiedzi po prostu odwrocilismy siwe na piecie i wyszlismy - z burakami nie ma co gadac !!
druga historia zdarzyla sie dzien pozniej: po zakonczonej pracy kolo godz 20 wracajac do hotelu weszlismy do pizzerii ( wielka nazwa jak na taki lokal) " sonata " jej nazwa byla. zamowilismy po pizzy i uslyszelismy ze platne z gory ( ?? !! ) kolega tlumaczy ze za dwie minutki wejdzie nasz szef i ureguluje rachunek. na nic to bylo ! w odpowiedzi uslyszelismy : " powtarzam , platne z gory a jak sie nie podoba to idzcie gdzie indziej" . gnojek wiedzial ze o tej porze tylko on ma otwarte w poblizu. zaplacilem i czekamy. zeby bylo lepiej lokal byl nie ogrzewany ( facet oszczedza na maxa).po 15 min dostalismy swoje placki ( do pizzy daleko im bylo) pierwszy raz w zyciu jadlem pizze z ciasta wypiekanego w mikrofalowce :evil: wtedy zrozumielismy dlaczego platne z gory . u nas w szczecinie najpierw sie zamawia , je a potem placi rachunek i taka kolej rzeczy spotkalem w kazdym lokalu w polsce krory odwiedzilem ( mcdonalda nalezy wylaczyc oczywiscie)
a moze chamskie zachowanie nalezy do tradycji tamtego rejonu ?? w koncu pare rzeczy juz slyszalem na ten temat , tylko jakos nie chcialem w to uwierzyc. Jezeli bracia z gdanska i osciennych czuja sie urazeni to trudno- takie sa moje subiektywne odczucia ( choc rozumiem ze nie wszyscy sa jednakowi i moze to byly jakies wyjatki- tych lepszych przepraszam za ujednolicenie). a na pizze zapraszam panowie do Szczecina , przynajmniej zobaczycie jak powinna smakowac.
Pozdrawiam
druga historia zdarzyla sie dzien pozniej: po zakonczonej pracy kolo godz 20 wracajac do hotelu weszlismy do pizzerii ( wielka nazwa jak na taki lokal) " sonata " jej nazwa byla. zamowilismy po pizzy i uslyszelismy ze platne z gory ( ?? !! ) kolega tlumaczy ze za dwie minutki wejdzie nasz szef i ureguluje rachunek. na nic to bylo ! w odpowiedzi uslyszelismy : " powtarzam , platne z gory a jak sie nie podoba to idzcie gdzie indziej" . gnojek wiedzial ze o tej porze tylko on ma otwarte w poblizu. zaplacilem i czekamy. zeby bylo lepiej lokal byl nie ogrzewany ( facet oszczedza na maxa).po 15 min dostalismy swoje placki ( do pizzy daleko im bylo) pierwszy raz w zyciu jadlem pizze z ciasta wypiekanego w mikrofalowce :evil: wtedy zrozumielismy dlaczego platne z gory . u nas w szczecinie najpierw sie zamawia , je a potem placi rachunek i taka kolej rzeczy spotkalem w kazdym lokalu w polsce krory odwiedzilem ( mcdonalda nalezy wylaczyc oczywiscie)
a moze chamskie zachowanie nalezy do tradycji tamtego rejonu ?? w koncu pare rzeczy juz slyszalem na ten temat , tylko jakos nie chcialem w to uwierzyc. Jezeli bracia z gdanska i osciennych czuja sie urazeni to trudno- takie sa moje subiektywne odczucia ( choc rozumiem ze nie wszyscy sa jednakowi i moze to byly jakies wyjatki- tych lepszych przepraszam za ujednolicenie). a na pizze zapraszam panowie do Szczecina , przynajmniej zobaczycie jak powinna smakowac.
Pozdrawiam
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: pomorskie
Czesc Legion
No to troche mnie zadziwiłeś swoją wypowiedzią, no na stacjach benzynowych to sie nie dziwie wszędzie są ludzie i ludziska .
Ale ze nie mogłeś dobrze zjesc w Gdansku to mnie zaskoczyłeś :shock:
Powiem szczerze ze tez lubie sobie zjesc pizze, ale nigdy mnie nie spotkało coś takiego jak Ciebie, ze musiałem zapłacic z góry.
A poza tym o pizzeri sonata to nie słyszałem, może to na jakis peryferiach
a mieszkam od urodzenia w Gdańsku, no cóż miałes poprostu pecha.
A przy okazji to od czego masz braci BS, następnym razem to sie odezwij ze tu przybywasz to juz ja Ci pokaże fajne miejsca
Pozdrawiam
No to troche mnie zadziwiłeś swoją wypowiedzią, no na stacjach benzynowych to sie nie dziwie wszędzie są ludzie i ludziska .
Ale ze nie mogłeś dobrze zjesc w Gdansku to mnie zaskoczyłeś :shock:
Powiem szczerze ze tez lubie sobie zjesc pizze, ale nigdy mnie nie spotkało coś takiego jak Ciebie, ze musiałem zapłacic z góry.
A poza tym o pizzeri sonata to nie słyszałem, może to na jakis peryferiach
a mieszkam od urodzenia w Gdańsku, no cóż miałes poprostu pecha.
A przy okazji to od czego masz braci BS, następnym razem to sie odezwij ze tu przybywasz to juz ja Ci pokaże fajne miejsca
Pozdrawiam
VZ 800 i VZR sprzedany, teraz R1200GS
tel. 605-543-829
tel. 605-543-829
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
Gdańsk inaczej
Mamy całkiem sporą grupę BS w pomorskim więc tak naprawdę jesteś sam sobie winien, poniewaz nie skorzystałeś z pomocy.
Ja również nie kojarzę pizzerni Sonata mimo że pracowałem dosyc długo z gastronomią, podaj jej adres jak mozesz na priv.
Ja również nie kojarzę pizzerni Sonata mimo że pracowałem dosyc długo z gastronomią, podaj jej adres jak mozesz na priv.
Na początku VZ 800 - 96
Później DL 650 - 04
Póżniej GSX 1300 R -
Obecnie też na S..... i z Japonii
Później DL 650 - 04
Póżniej GSX 1300 R -
Obecnie też na S..... i z Japonii
tez sie zdziwilem ze taka turystyczna metropolia a tu lipa..... w kazdym badz razie bede sie musial szefa zapytac co to za ulica gdzie ten lokal sie znajduje i podam zainteresowanym na prv. co do spotkania to wybaczcie - bylem za krotko i praca caly czas bo okret szedl w morze a my musielismy usunac usterke. a co do pytania " od czego masz braci " to powiem ze myslalem o tym i nawet mialem nr. tel do mara ze soba lecz jak juz wspomnialem czas mnie gonil
ale nie omieszkam nastepnym razem mocno sie dobijac do was( a planuje turystycznie wraz z rodzinka do was podjechac) no i jezeli chodzi o pieknosc to trojmiasto naprawde mi sie podobalo-gdyby tylko nie te dwa incydenty bylbym oczarowany . Pozdrawiam
ale nie omieszkam nastepnym razem mocno sie dobijac do was( a planuje turystycznie wraz z rodzinka do was podjechac) no i jezeli chodzi o pieknosc to trojmiasto naprawde mi sie podobalo-gdyby tylko nie te dwa incydenty bylbym oczarowany . Pozdrawiam
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: mazowieckie
No to już gitary Szefowi nie zawracaj, a kto chce też może poczytać o gastronomii w GNP
http://gdansk-nowy-port.mojeosiedle.pl/ ... e0b278b096
"....jest kolejna
Pizzeria Sonata Gdańsk, Wilków Morskich 16B tel.343-24-34
ale ponoc szef w niej jakis arogant (tak pisza)..."
Pozdrawiam. Zygzak~~
http://gdansk-nowy-port.mojeosiedle.pl/ ... e0b278b096
"....jest kolejna
Pizzeria Sonata Gdańsk, Wilków Morskich 16B tel.343-24-34
ale ponoc szef w niej jakis arogant (tak pisza)..."
Pozdrawiam. Zygzak~~
Ostatnio zmieniony sob, 3 mar 2007, 22:28 przez Zygzak, łącznie zmieniany 1 raz.
no nie !! tam takie chamstwo i jazda na maksa a ludzie chwala
pogratulowac im.... ale coz swiata nie widzieli i ciesza sie ze pizze za 20 min. przywioza -totalne dno !!!! ja zapamietam ten lokal na zawsze !! i wpierw zadzwonie do braci nim pojde do jakiegos z lokali w gdansku 
poza tym z postu z tej strony nic nie wynika wiec i tak zmolestuje swojego szefa a propo adresu tej zapchajdziury :twisted:
poza tym z postu z tej strony nic nie wynika wiec i tak zmolestuje swojego szefa a propo adresu tej zapchajdziury :twisted:
ehh... wszedzie sa ludzie i taborety. tak juz jest. a co do pizzerii,to ja takze nie slyszalem nic o niej,a czesto w gdansku bywam. wiec jesli wsrod tylu juz ludzi z regionu nie jest znana, to musi byc rzeczywiscie na peryferiach...
jesli bedziesz chcial zjesc dobra pizze nastepnym razem,to proponuje taki lokal na Władysława IV w gdyni (nazwy nie pamietam - moze Bracia pomoga? )
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 1
Hej Legion,
szkoda ze nie dales znac, mimo ze pewnie nie bylo mnie w 3miescie to telefonicznie bym Ci cos doradzil. A o tej "pizzerni" pierwsze slysze. A jest sporo lokali ktore w okolicach godz. 20 sa otwarte i podaja swietna pizze. Co do nocy tzn poznych godzin nocnych malo jest lokali gdzie w takich godzinach mozna zjesc, ale raczej nie sa to restauracje. :twisted:
szkoda ze nie dales znac, mimo ze pewnie nie bylo mnie w 3miescie to telefonicznie bym Ci cos doradzil. A o tej "pizzerni" pierwsze slysze. A jest sporo lokali ktore w okolicach godz. 20 sa otwarte i podaja swietna pizze. Co do nocy tzn poznych godzin nocnych malo jest lokali gdzie w takich godzinach mozna zjesc, ale raczej nie sa to restauracje. :twisted:
Adam
Life is too short to be bored
GS500F ---> sprzedany
SV1000S K4
S1200
tel. 602 536 440
Life is too short to be bored
GS500F ---> sprzedany
SV1000S K4
S1200
tel. 602 536 440
Legion, no troche nas chyba wkurzyłeś tym pisaniem. Az takie buraki to my nie som a jezeli juz masz zamiar sie przejechac do nas to dajże do cholery znac to Cie/Was ugoscimy i powitamy w miejscach takich ze nie bedziesz chciał wracac do Szczecina. Wszystkich zapraszamy i mile oczekujemy ale jak idziesz jesc do jakiejś pipidówki to wybacz , w Szczecinie tez sie takie znajdą , z pionierskim pozdrowieniem Yaro
-
- Lajtowy Motonita
- Województwo: -
TYlko SOpot
cudowne miasto, extra jedzonko i piekne kobiety
aaaaaa i duzy wybór piwa 
a jezeli chodzi o sonate to... http://www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob ... iki#wyniki
a jezeli chodzi o sonate to... http://www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob ... iki#wyniki
Lokalny diler opium
opium*-bo motocykl jest jak narkotyk
opium*-bo motocykl jest jak narkotyk
yaro > te buraki to bylo o tych pindach na stacji a nie mieszkancach tego regionu. a za tekst niesprawiedliwy dla normalnych ludzi juz przeprosilem zaraz w pierszym poscie
na samym dole. widze ze po prostu chyba mialem pecha wtedy ( o sonacie i jej szefie mieszkancy gdanska pisza to co ja wiec nie sa to moje wymysly) co do zapowiedzenia sie wczesniejszego to mozecie byc pewni , ze juz bede to robil ( szybko sie ucze he he he) tym bardziej ze sezon sie zaczyna i juz na dluzsze trasy mnie ciagnie
wiec niebawem u was zagoszcze . moze nawet na pare dni bom rodzince zapowiedzial ze cos ladnego im pokaze - bo miasta macie ladne ( i niech ktos mi zarzuci ze cukruje he he he)
mysle ze juz czas chyba zamknac temat
Pozdrawiam
mysle ze juz czas chyba zamknac temat
Pozdrawiam