Bandit 600 zapytania

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

kukul

Bandit 600 zapytania

Post autor: kukul »

Witam czy ktoś mnie może oświecić jakie jest spalanie Bandita 600 (nie teoretyczne ale takie z autopsji) oraz jak on jest łakomy na olej co może zaniepokoić a co jest normalne w tym modelu ? Wogóle wszelkie informacje, spostrzeżenia, uwagi mile widziane. Pozdrawiam - Kukul
shooya

Post autor: shooya »

Bede sie powtarzal ale co mi tam.
Jest dzial Posiadacze Suzuki i tam jest kilku posiadaczy tego sprzeta.
Napewno odpowiedza na wszystkie pytania.
kukul

Wiem, chciałem tylko zapytać co i jak - poprzednio miałem GS'a 500 i np. pochałaniał mi jakieś 0,5 l oleju / 1000 km - podobno to norma dla niego - a nie wiem co jest "normą" dla Bandita - ale z tego co widze narazie nie muszę dolewać więc jest chyba dobrze :) natomiast spalanie wychodzi mi na poziomie 7 l/ 100 km i zastanawiam się czy to OK czy też mam za ciężką rękę czy co innego.
prymek

Post autor: prymek »

Witam! Mam 3 latka wiec oleju odpukac zero brania! Spalanie: Samotnie jezdzac trase przy przyspieszeniach i predk czaem 160-180 to z 230 km na baku, z pasazerka i z kuframi przy spokojniejszej jezdzie i nizszych predkosciach to i z 310 km na baku!pozdro

http://www.scigacz.pl/index.php?document=1042
gaca

Post autor: gaca »

Cześć
Mój bandit 600 także nie posiłkuje sie olejem natomiast spalanie przy spokojnej jeździe to tak 5 litrów na 100 km a jak troche przyciśkam to z 7 - 8 potrafi wypić :)

Pozdrawiam
Przemek
Jarek

Post autor: Jarek »

hejka
mi na moim nie udało się jeszcze zejść poniżej 6l/ 100 km
pozdro
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

ja jezdzilem na kolesia 2 dni , prejechalem 645km i zpalilem 36 l wachy :) policz se sam , ale nie oszczędzałem sprzęta (2004)
Jarek

chyle czola i jade synchronizować gaźniki i regulować zawory,
pozdro
kukul

No właśnie.... u mnie standardem jest 7 l/100 fakt że zbytnio go nie oszczędzam. Przy jeździe z pasażerką na trasie zeżarł "tylko" 6 no cóż młody nie jest i ma przejechane 56 tys km (przynajmniej na tyle licznik wskazuje)
Jarek

hej,
niedawno jadac bardzo powoli bo jechalem wraz z bulgotnikami Bandzior chapsnął jedyne 5,3 l / 100 wraz obłożeniem namiotowo - plecakowym, ale kiedy jade sam to niestety poniżej 6l/100 nie udało mi się zejść :(
pozdro
jarek
ODPOWIEDZ