zachodniopom. rozpoczecie.
Moderator: FUTEK
Witam,proponuje objazdówke trasą: Szczecin-Nowogard-Gryfice-Trzebiatów-Trzęsacz-Kamień Pomorski-Międzyzdroje. Trzeba zorganizować jakiś nocleg,myśle że namioty odpadają, można nad morzem teraz znalezć coś niedrogo i aby było ciepło. Oczywiście objazdówka będzie polączona ze zwiedzaniem.Co Wy na to? Pozdrawiam
przy takich temp to winkle wykładanie się na winklach odpada.
co do trasy to sądzę, że moglibyśmy się wybrać przynajmniej pod czaplinek albo w ogóle polecieć dookoła woj.
Miedzyzdroje>kamien pomorski>Gryfice>kołobrzeg>koszalin>czaplinek (gdzies tam nocleg) > Stargard>gryfino>szczecin
a najlepiej to poszukać co warto zobaczyć w naszym pieknym woj i pod taką rozkladówke popiać naszą trasę... no i nie zapominajmy o noclegu...
Ruszajmy się Panowie i Panie bo nam czasu nie starczy i bedzie ciezko...
co do trasy to sądzę, że moglibyśmy się wybrać przynajmniej pod czaplinek albo w ogóle polecieć dookoła woj.
Miedzyzdroje>kamien pomorski>Gryfice>kołobrzeg>koszalin>czaplinek (gdzies tam nocleg) > Stargard>gryfino>szczecin
a najlepiej to poszukać co warto zobaczyć w naszym pieknym woj i pod taką rozkladówke popiać naszą trasę... no i nie zapominajmy o noclegu...
Ruszajmy się Panowie i Panie bo nam czasu nie starczy i bedzie ciezko...
Już pzrypominam; Nowogard(XIV-wieczny kościół/ fragmenty murów obronnych/ 2 cisy o obwodzie ponad 1,5 metra), Gryfice( zespół staromiejski z gotyckimi: kościołem Mariackim i kaplicą św.Jerzego oraz fragmenty umocnień:bramy Kamienna,Prochowa i Wysoka/ młyn wodny), Trzebiatów( zespół staromiejski z kościołem pw.Macierzyństwa Najświętszej Marii Panny,kaplica św.Ducha zamieniona na cerkiew/ mury miejskie z basztą Kaszaną/ ratusz i pozostałości zamku/ krzyż pokutny jeden z 3 zachowanych na Pomorzu) Trzęsacz (ruiny gotyckiego kościoła) Kamień Pomorski (zespół staromiejski z katedrą,pałacem biskupim,domem kurii dziekańskiej,kościołami: Mariackim i św.Mikołaja,zabytkowymi kamienicami i ratuszem/ Królewski Głaz o obwodzie 20m w zalewie kamieńskim) Międzyzdroje (Muzeum Przyrodnicze Wolińskiego Parku Narodowego/zagroda żubrów/Jezioro Turkusowe/Kawcza Góra)
Ogólnie po drodze jest wiele innych ciekawych małych wiosek w których znajduja sie przepiekne pałace i kościółki. A by to wszystko zwiedzic potrzeba dużu czasu. Więc musimy sie nastawić tylko na kilka miejscowosci. A co do daty,to moim zdaniem ostatni wekend marca jest oki.Pozdrawiam ,wieczorkiem poszperam na necie za noclegami,bo niestety teraz lece do pracy na 2 zmiane,jedyny plus to taki że na Suzi. Szkoda że dzisiaj nie moge być na Wałach bo chetnie bym Was zapoznał.
panowie : czas na dyskusje byl 3 stycznia ( data napisania 1 postu) a nie za piec dwunasta!! za dwa-trzy dni podamy czas i miejsce do ktorego wyjezdzamy lacznie z cenami noclegu i takimi tam. co do swiat wielkanocnych to wiadomo ze odpadaja - jak juz kiedys pisalem mam chyba jakis inny kalendarz :oops: . widze ze jest zainteresowanie , ciekawe ilu tak naprawde przyjedzie na spotkanie :twisted:
-
- Moderator
- Województwo: zachodniopomorskie
Ja odrazu mówie że na jeden dzień mogę z wami BRACIA wyskoczyc, ale na dłużej nie da rady. Mam w domku gwie cudne dziewczyny które by się zapłakały jak bym spał poza domem.
pozdro panowie
pozdro panowie
Pozdrawiam Radek
H-CB1 ->SV 650sK3->GSR750 L01+Tytan Akrapek->GSR1200+Tytan Akrapek
601 795 498
BS - radoslaw.fut@futex.pl
B RH+
H-CB1 ->SV 650sK3->GSR750 L01+Tytan Akrapek->GSR1200+Tytan Akrapek
601 795 498
BS - radoslaw.fut@futex.pl
B RH+
kopytek1980 - fajny opis trasy
.
Najważniejsze to ustalić na dniach (!!!!!!!!!!!!!!!!! ) gdzie jedziemy i gdzie będzie nocleg. Rezerwujemy sobie jakiś domek, a trasę to se ustalimy jak bedziemy ruszać ze szczecia - to nie problem, mamy czas.
NOCLEG JEST NAJWAŻNIEJSZY
I mam nadzieje, że troche osób pojedzie i nie bedzie wpadki jak na pierwszych piwobraniach :twisted:
Najważniejsze to ustalić na dniach (!!!!!!!!!!!!!!!!! ) gdzie jedziemy i gdzie będzie nocleg. Rezerwujemy sobie jakiś domek, a trasę to se ustalimy jak bedziemy ruszać ze szczecia - to nie problem, mamy czas.
NOCLEG JEST NAJWAŻNIEJSZY
I mam nadzieje, że troche osób pojedzie i nie bedzie wpadki jak na pierwszych piwobraniach :twisted:
witajcie! nasze rozpoczecie odbedzie sie w polowie kwietnia z przyczyn czysto technicznych : osrodki do tej pory beda zamkniete a w hotelu ogniska nie zrobimy ......chociaz...... :twisted: traska zostanie podana za pare dni .... wazne jest ze mamy date wiec prosze sobie zapisac wolne na 14-15 kwietnia .
kopytek > zapraszamy wszystkich motonitow, choc to rozpoczecie bractwa . my sa ludziska bardzo zyczliwe i nie robimy problemow . tak samo nie trza sie pytac czy rodzina autem moze podjechac . co do domku to mysle ze bardziej spartanskie warunki bylyby lepsze - zreszta mamy juz pewna propozycje 90 % ale narazie cisza o tem
i najwazniejsze ze tam gdzie chcemy zrobic rozpoczecie bedzie juz otwarte - specjalnie dla nas ![smiling face with open mouth :D](./images/smilies/emojione/1f603.svg)
Ps. i to nie jest WYPAD ! to jest rozpoczecie lub spotkanie![smiling face with open mouth and smiling... :)](./images/smilies/emojione/1f604.svg)
Ps. i to nie jest WYPAD ! to jest rozpoczecie lub spotkanie