WIOSNA - Dom Dziecka w Krzydlinie Małej k/Wołowa - ruszajmy!
Moderator: Pushkin
-
- Moderator
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 10
WIOSNA - Dom Dziecka w Krzydlinie Małej k/Wołowa - ruszajmy!
W dniu dzisiejszym (24.03.2007) odwiedziliśmy z Marysiem i Niconem Dom Dziecka "Wiosna" w Krzydlinie Małej. W ośrodku znajdują się dzieci do lat 12. Podczas oczekiwania na siostrę przełożoną towarzystwa dotrzymywało nam trzech urwisów. Po rozmowie z siostrą Agatą, wstępnie ustaliliśmy datę odwiedzin na moto z okazji Dnia Dziecka na 02.06.2007. Drodzy Bracia i Siostrzyczki - zarezerwujcie sobie w miarę możliwości ten termin, bo fajnie by było odwiedzić dzieciaki. W planach mamy paczki, głównie żywnościowe (owoce, słodycze, ew. książki - po ustaleniu z siostrą Agatą), jednak jeśli macie jakieś pomysły, sugestie czy uwagi - piszcie, piszczie i jeszcze raz piszcie - do dnia "0" jest jeszcze trochę czasu, więc warto wybrać najlepsze pomysły. Dodatkowo, siostry z ośrodka planuja zorganizować 14.06.2007 festyn w celu zbiórki pieniędzy na wakacje dla maluchów - kolejna okazja do pomocy i wspólnego spotkania tym razem w urokliwym Wołowie. Dla zainteresowanych pod adresem http://img266.imageshack.us/img266/4376/wiosna1na9.jpg można obejrzeć broszurę ośrodka.
Przy okazji następnego spotkania na pewno dogramy więcej szczegółów.
Pozdr.
Pushkin
Przy okazji następnego spotkania na pewno dogramy więcej szczegółów.
Pozdr.
Pushkin
Życie jest piękne, gdy żyć się umie, a człowiek swoje moto rozumie.
GS550M KATANA, GSX1200 INAZUMA-wspaniałe wspomnienia->GSX750S KATANA SREBRNA STRZAŁA po grobową deskę & GSX1400 K4 HELLBOY
Kom. 506 171 241
GS550M KATANA, GSX1200 INAZUMA-wspaniałe wspomnienia->GSX750S KATANA SREBRNA STRZAŁA po grobową deskę & GSX1400 K4 HELLBOY
Kom. 506 171 241
-
- The Real One
Witam, Dawid już wszystko naświetlił, więc Bracia i Siostry zmobilizujmy się i zróbmy coś dla tych dzieci, wsumie nie wielkim dla nas kosztem możemy zrobić coś dobrego, więc nie bać się że ktoś chce wyrwać ostatni grosz z waszej kieszeni bo to nie chodzi oto, chodzi o to, żeby podzielić się naszą radością naszą pasją z tymi dziećmi i pomóc w miarę naszych możliwości np. biorąc udział w festynie o którym również Dawid pisał. Ludzie mówią na nas czyli motocyklistów "DAWCY", więc bodźmy nimi, bądźmy dawcami pozytywnej energii.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
tel. 601 141 765
Suzuki GSXF 600
Suzuki GSXR 750 SRAD
Suzuki GSXR 1000 K1
Suzuki GSXR 1000K6
Na chwilę obecną K... jednoślad Ninja 250R
Suzuki GSXF 600
Suzuki GSXR 750 SRAD
Suzuki GSXR 1000 K1
Suzuki GSXR 1000K6
pushkin , marys
swietny pomysl z zorganizowaniem czegos podobnego, 2/06 juz zarezerwowalem;
jedyna uwaga to prosze wiecej jednoznacznych informacji: termin konkretny nie wstepny, konkretnie kto jedzie (moe jakas lista?) bo nie bede uczestniczyl w rozczarowaniu dzieciakow gdzie zapowie sie stu a przyjedzie 5-ciu; konkretnie ile, kiedy i gdzie na jakie paczki;
swietny pomysl z zorganizowaniem czegos podobnego, 2/06 juz zarezerwowalem;
jedyna uwaga to prosze wiecej jednoznacznych informacji: termin konkretny nie wstepny, konkretnie kto jedzie (moe jakas lista?) bo nie bede uczestniczyl w rozczarowaniu dzieciakow gdzie zapowie sie stu a przyjedzie 5-ciu; konkretnie ile, kiedy i gdzie na jakie paczki;
-
- The Real One
Witam listy narazie nie będzie, na wyjazd można zabrać również znajomych nie muszą być ludziska tylko z Bractwa im nas więcej tym lepiej i większa radocha dla dzieciaków, poza tym kasy zbierać nie zamierzamy wstępnie doszliśmy do wniosku że lepiej jak każdy kupi słodycze, musimy się zorientować ile dzieci jest w tym domu dokładnie, najlepiej jak byśmy sie spotkali 07.04 na spotkaniu w Sielskiej i na żywo przedyskutowali wszystko, jak będzie wiadomo ile jest dzieci i ilu ludzi gwarantuje, że będzie wówczas podzielimy po ile słodyczy kupić(maskotki nie wchodzą w grę, za to gry planszowe i tego typu rzeczy tak) ale to trzeba w cztery oczy porozmawiać moze ktoś będzie miał jakiś pomysł do wykorzystania więc mam gorącą prośbę żeby się zjawić w tej sielskiej 07.04 na spotkaniu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
tel. 601 141 765
Suzuki GSXF 600
Suzuki GSXR 750 SRAD
Suzuki GSXR 1000 K1
Suzuki GSXR 1000K6
Suzuki GSXF 600
Suzuki GSXR 750 SRAD
Suzuki GSXR 1000 K1
Suzuki GSXR 1000K6
-
- Moderator
Witam serdecznie Wszystkich!
Już odpowiadam na kilka wątpliwości:
1. W ośrodku jest 50 wychowanków (w chwili obecnej: 30 w w wieku 3-12 lat, 20 do 2 roku życia)
2. Z Siostrą Agatą nie ustalaliśmy ilości osób - zapewniliśmy natomiast, że będzie nas przynajmniej 3 (ze względu na możliwość popsucia pogody, beraku wolnego od pracy czy innych zdarzeń losowych). Wynika to także z faktu, że przynajmniej ja chciałbym, aby ktoś był, bo ma ochotę, a nie bo kiedyś się wpisał na listę i teraz mu głupio odmówić
3. Dom - termin 02.06 można uznawać jako oficjalny - szykujemy się na 02.06.
4. Jestem w trakcie ogrganizacji sponsorów (już 2 firmy wyraziły zainteresowanie - z braku czasu na razie tylko 2
5. Wstępną listę (dla tych, którzy mają oczywiście ochotę sie na nią wpisać) mam nadzieje, że przygotujemy (jak zresztą wspomniał Maryś, mój zacny przedmówca) w Sielskiej. Mam poza tym kilka pomysłów, które chciałbym przedstawić szerszemu gronu.
Uff, to by było na tyle - będę newsował na bierząco.
Pozdr.
Pushkin
Już odpowiadam na kilka wątpliwości:
1. W ośrodku jest 50 wychowanków (w chwili obecnej: 30 w w wieku 3-12 lat, 20 do 2 roku życia)
2. Z Siostrą Agatą nie ustalaliśmy ilości osób - zapewniliśmy natomiast, że będzie nas przynajmniej 3 (ze względu na możliwość popsucia pogody, beraku wolnego od pracy czy innych zdarzeń losowych). Wynika to także z faktu, że przynajmniej ja chciałbym, aby ktoś był, bo ma ochotę, a nie bo kiedyś się wpisał na listę i teraz mu głupio odmówić
3. Dom - termin 02.06 można uznawać jako oficjalny - szykujemy się na 02.06.
4. Jestem w trakcie ogrganizacji sponsorów (już 2 firmy wyraziły zainteresowanie - z braku czasu na razie tylko 2
5. Wstępną listę (dla tych, którzy mają oczywiście ochotę sie na nią wpisać) mam nadzieje, że przygotujemy (jak zresztą wspomniał Maryś, mój zacny przedmówca) w Sielskiej. Mam poza tym kilka pomysłów, które chciałbym przedstawić szerszemu gronu.
Uff, to by było na tyle - będę newsował na bierząco.
Pozdr.
Pushkin
Kom. 506 171 241
Kom. 506 171 241
Pushkin czy konkretna data jest juz ustalona? na ostatnim motobajzlu we wrocku Bogdi mowil ze jeszcze nic nie wiadomo odnosnie 2 czerwca, z powodu bielawy. czekam na informacje. wraz z Agusia z szalona checia bysmy tam pojechali. a napewno bysmy tam chciali jechac po 7 lipca, bo bedziemy mieli, z powodu naszej malutkiej uroczystosci (w koncu), przyplyw maskotek i zabawek, ktore chcialibysmy przekazac dzieciakom.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Moderator
Data jest ustalona, aczkolwiek dzisiaj siostra Agata zatelefonowała do mnie i ma potwierdzić, o której godzinie dzieci będą wracały z wycieczki do ZOO, która niefortunnie i odgórnie została przeniesiona na 02.06. Dzisiaj wieczorkiem będę znał szczegóły i na pewno poinformuję o wynikach rozmowy.
Pozdr.
Pushkin
Pozdr.
Pushkin
Kom. 506 171 241
Kom. 506 171 241
doslownie przed chwila dzwonil do mnie Marys i mi wszystko przekazal. tzn wszystko co juz wiadomo. ja ze swojej strony chcialbym sie dowiedziec gdzie i o ktorej sie spotykamy. co mamy ze soba zabrac, skoro rezygnujemy ze slodyczy. no i wazna informacja; coponiektozy mieli juz okazje, a pozostali beda mieli okazje poznac moja Agusie. hi hi hi.
z niecierpliwoscia czekam na to spotkanie.
pozdrawiam
z niecierpliwoscia czekam na to spotkanie.
pozdrawiam
-
- Moderator
Niestety, pomimo zapewnień siostry Agaty nie zadzwoniła ani wczoraj ani dzisiaj, mi też nie udało się z nią skontaktować. Ciężko coś zaplanować nie wiedząc dokładnie, na kiedy planować. Obiecuję, że jak tylko będę coś wiedział - dam znać. Zdaję sobie sprawę, że co niektórzy mają kawałek do nas i wyjazd nie może być zapowiedziany na "pięć minut przed", więc jeśli się okaże, że tak miało by być z obecnie planowanym terminem, to po prostu uzgodnimy inny, w dogodniejszym czasie.
Pozdr.
Pushkin
Pozdr.
Pushkin
Kom. 506 171 241
Kom. 506 171 241
-
- Moderator
Udało mi się porozmawiać z siostrą Agatą. Uzgodniliśmy, ze termin 02.06.2007 przenosimy na później, czyli (propozycja siostry z moją aprobatą) na wrzesień. W tym miejscu prosiłbym o ewentualne sugestie, w której części września pasowałoby najbardziej, co by podpasować maksymalnie dużej liczbie chętnych. Już wyjaśniam, dlaczego wrzesień:
1. czerwcowe weekendy po 2. są zajęte z powodu przystępowania dzieci do I Komunii Świętej
2. lipiec i sierpień, to miesiące, kiedy dzieci wyjeżdzają na kolonie
Teraz pora na kolejny punkt programu: jak wspominałem, organizowana jest zbiórka pieniędzy na wyjazd dzieciaków na kolonie. Z tejże okazji jest organizowany festyn, na który zostaliśmy zaproszeni, tak więc prosiłbym chętnych o wstępną deklarację chęci przyjazdu na 17. 06. 2007 do Wołowskiego Ośrodka Kultury w celu bycia atrakcją na festynie
Oczywiście żadnego przymusu nie ma, ale uważam, że jest okazja do spotkania, okolice mamy dość przyjemne, więc gorąco zapraszam.
Pozdr.
Pushkin
1. czerwcowe weekendy po 2. są zajęte z powodu przystępowania dzieci do I Komunii Świętej
2. lipiec i sierpień, to miesiące, kiedy dzieci wyjeżdzają na kolonie
Teraz pora na kolejny punkt programu: jak wspominałem, organizowana jest zbiórka pieniędzy na wyjazd dzieciaków na kolonie. Z tejże okazji jest organizowany festyn, na który zostaliśmy zaproszeni, tak więc prosiłbym chętnych o wstępną deklarację chęci przyjazdu na 17. 06. 2007 do Wołowskiego Ośrodka Kultury w celu bycia atrakcją na festynie
Oczywiście żadnego przymusu nie ma, ale uważam, że jest okazja do spotkania, okolice mamy dość przyjemne, więc gorąco zapraszam.
Pozdr.
Pushkin
Ostatnio zmieniony śr, 23 maja 2007, 14:32 przez Pushkin, łącznie zmieniany 1 raz.
Kom. 506 171 241
Kom. 506 171 241