Gsxr 600 1998r - stuki chrobotanie z okolic zębatki zdawczej

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
autsider0412

Gsxr 600 1998r - stuki chrobotanie z okolic zębatki zdawczej

Post autor: autsider0412 »

Włąśnie wróciłem z garażu ,grzebałem troche przy moto i gdy zabrałem sie do smarowania łańcucha i rozpoczełem "kręcenie" kołem to z okolic zębatki zdawczej doszły mnie niepokojące stuki chrobotanie czy coś takiego .Zaznaczam że nic nierozkręcałem jeszcze to niewiem co to może być ,,podejrzewam że te odgłosy to może być łożysko na wałku wyjściowym ze skrzyni biegów?????? :( Wiec jak myślicie czy to to czy coś innego? a jeśli to łożysko to jak sie mogę do niego dostać ,wymienić itd... Ma może jakieś rysunki strone z serwisówki czy coś podobnego co może mi pomóc ..........

Z góry dzieki pozdro
Ostatnio zmieniony śr, 11 kwie 2007, 18:31 przez autsider0412, łącznie zmieniany 1 raz.
Pit

Post autor: Pit »

Z tego co wiem, to te lozyska sa piekielnie wytrzymale, wiec moze to nie to.
Najlepiej zdejmij obudowe silnika i obejrzyj/posluchaj to dokladnie z bliska.
Niunius

Post autor: Niunius »

Może troszkę więcej napisz.
Czy motocykl stał całą zimie a teraz go szykujesz;
Czy może ostatnio jeździłeś w deszczu;
Kiedy ostatnio smarowałeś łańcuch;
Jaki stan łańcucha i zębatki;
Takie pierdoły a więcej można powiedzieć;
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

W temacie piszesz o "stukach i chrobotaniu z okolic tylnego koła" a potem twierdzisz, że grzechocze cos w okolicy zębatki zdawczej :roll:
To jakieś 50-60 cm bliżej przodu :x :?
Napęd:
http://www.ronayers.com/fiche/300_0292/ ... arent=5450
Obudowa:
http://www.ronayers.com/fiche/300_0292/ ... arent=5450
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
autsider0412

No więc tak w tym sezonie zrobiłem juz 3 tyś km wiec moto cały czas jezdzone a te stuki pojawiły sie dzisiaj z pod garazu bez odpalania zjechaałem pod dom bo mam kawałek z górki i wtedy nic takiego niesłyszałem ..Po umyciu moto juz musialem odpalić wiec ten sam kawałek drogi podjechałem i pare matrów przed garazem zaczeło stukać . Na poczatku pomyslałem ze to przez wode ,tyle ze nielałem na łańcuch i pomimo tego przesmarowałem ale cały czas stuka .Stan łańcucha oceniam na dobry jeszzce dużo ponad połowe na naciągaczu zębatka prawie niezużyta niewiem jak ta przy silniku bo niewidziałem. Jutro do tego zajrzę to bede coś wiedział więcej...Mam nadzieję że to nic takiego ...hmmmmm??
autsider0412

A co do tematu to był inny:)) ktoś go zmienił ja niepisałem nic o tylny kole ;/
Hans

Post autor: Hans »

Witam!
W bandziorze mialem podobna sytuacje i myslalem ze lancuch moze za luzny jednak po dokladnym nasmarowaniu wszystko ok. 8)
ODPOWIEDZ