GSX-R 1000 K7 - pierwsze testy
Moderator: Emil
-
- BS Brother
- Województwo: -
-
- Strzelający z Rury
Nie wiem czy pierwszy, na pewno dopoki nie bedzie dostepny pomaranczowo-czarny to jest jeden z ladniejszych K7. O K6 nie dyskutuje, bo dalej jest to najladniejszy GSX-R dla mnie. Dzis natomiast bylem w salonie i ogladalem swierzutka dostawe motocykli. Niebiesko-bialy, czerwono-szary i czarny, naprawde najfajniejszy. Wszystki wyprzedane na pniu. Ale kto kupil czerwono-szarego? To dopiero desperata musial byc, bo naprawde Suzuki powinno zrezygnowac z tego malowania i sprowadzac do Europy zoltego. Kolejnym razem wezme aparat i zrobi mini-fotorelacje
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
<----'
Np. szef SUZI-MOTO tez jezdzi srebrno-czerwonym bo mu sie taki podobaEvilD pisze:Ale kto kupil czerwono-szarego? To dopiero desperata musial byc, bo naprawde Suzuki powinno zrezygnowac z tego malowania i sprowadzac do Europy zoltego.
Wg mnie po obejrzeniu wszystkich malowan najladniejszy jest czarny a na drugim miejscu czarno-pomaranczowy.
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 14
OT i mala prywata
a Ty nie trac czasu na forum tylko mecz PP, zeby Ci sprzeta wydali i docieraj, bo sie mnostwo ludzi nie moze doczekac na jazde testowa :lol:
hehe, a Tobie co sie tak zmienilo? jak mowilem, ze ten najladniejszy to "nie ma jak czarny" a tu prosze.. :lol:EvilD pisze:pomaranczowo-czarny to jest jeden z ladniejszych K7
a Ty nie trac czasu na forum tylko mecz PP, zeby Ci sprzeta wydali i docieraj, bo sie mnostwo ludzi nie moze doczekac na jazde testowa :lol:
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
-
- Strzelający z Rury
Z jazdami testowymi bedzie na poczatku srednio - od razu zaznaczam zeby uniknac rozczarowac co po niektorych. Ubezpieczenie po prostu bedzie dokupione pozniej, bo nie starczylo pieniazkow
A co do zmiany - raczej mi sie nie zmienilo, napisalem ze K6 dalej najladniejszy a jesli juz z nowych brzydali mam cos wybierac, to na pewno czarny lub lepiej, pomaranczowo-czarny.
Sam sprzet mam nadzieje troche wypieknieje jak mu dorzuce nieco dodatkow karbonowych od siebie, zaczynajac od wydechu Yoshi. A konczac pewnie na wymianie kilku plastikow okalajacych bak. Naprawde co za pomysl z tymi plastikowymi wstawkami? Nie dalo sie po ludzku zrobic ciekawego ksztaltu? Zawsze byloby o ten literek wiecej miejsca na zupe... No nic, przebieram dalej dogami w oczekiwaniu na moto.
A co do zmiany - raczej mi sie nie zmienilo, napisalem ze K6 dalej najladniejszy a jesli juz z nowych brzydali mam cos wybierac, to na pewno czarny lub lepiej, pomaranczowo-czarny.
Sam sprzet mam nadzieje troche wypieknieje jak mu dorzuce nieco dodatkow karbonowych od siebie, zaczynajac od wydechu Yoshi. A konczac pewnie na wymianie kilku plastikow okalajacych bak. Naprawde co za pomysl z tymi plastikowymi wstawkami? Nie dalo sie po ludzku zrobic ciekawego ksztaltu? Zawsze byloby o ten literek wiecej miejsca na zupe... No nic, przebieram dalej dogami w oczekiwaniu na moto.
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----'
<----'
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 14
no wlasnie o tym mowie, najpierw ze "czarny i koniec" a teraz jednak kolejnosc Ci sie odmienila - i dobrze, zamiast 3ch czarnych beda 3 w mal. ECE :jezyk:EvilD pisze:jesli juz z nowych brzydali mam cos wybierac, to na pewno czarny lub lepiej, pomaranczowo-czarny.
jesli mowisz o tym czyms przyczepionym do gornej czesci baku to jedno Ci powiem, wbrew pozorom moze sie to okazac jeden z lepszych pomyslow jaki mieli:EvilD pisze:co za pomysl z tymi plastikowymi wstawkami?
- benzyna i tak pod gore nie plynie, wiec nie byla by to dodatkowa pojemnosc zbiornika
- (przede wszystkim) oslania zbiornik od "zuzycia" podczas drobniejszych "zongów" (probowalem kupic powypadkowy i troche sie tego naogladalem i wiem co mowie, szczegolnie dobrze sie spisuje oslaniajac od uderzenia wygietym klipsem kierownicy) i taniej to chyba w razie czego naprawic/wymienic niz zbiornik
- jest calkiem fajne
- nadaje moto odpowiedni ksztalt (metal jakos tak nie profiluja kanciasto, moze problem z lakierowaniem, czy ostre sie robi, czy co)
- masz kolejny element ktory mozna latwo zmienic na carbon :twisted: (nawet to fajnie wtedy wyglada)
- zmniejsza mase (?)
- jeszcze mozna szukac pewnie
ciekawe swoja droga jak z mocowaniem tankbaga (bo o tym troche zapomnialem szukajac sprzeta na tor) - pewnie powstana jakies dedykowane do nowych Kx gdzie torba bedzie przyczepiana zamiast plastiku zeby miec dodatkowa przestrzeń
albo na podróż zamienic plastikowa wstawke metalowa :lol:
bedzie musialo wystarczyc pol baku magn + pasy w takim razie
pozdrawiam,
Emil
Emil
Juz od zeszlego roku w ofercie Suzuki sa tankbagi ktore mocuje sie do wlewu paliwa.Emil pisze:ciekawe swoja droga jak z mocowaniem tankbaga (bo o tym troche zapomnialem szukajac sprzeta na tor) - pewnie powstana jakies dedykowane do nowych Kx gdzie torba bedzie przyczepiana zamiast plastiku zeby miec dodatkowa przestrzeń
albo na podróż zamienic plastikowa wstawke metalowa :lol:
bedzie musialo wystarczyc pol baku magn + pasy w takim razie
-
- BS Brother
Mówisz o tym (swoją drogą zgrabnym) maleństwie (7l !) za ponad 300 zł?Gixxer pisze: Juz od zeszlego roku w ofercie Suzuki sa tankbagi ktore mocuje sie do wlewu paliwa.
To naprawdę bogata oferta...
Sorry, oszukałbym, jest jeszcze 28l za jedyne 600 z kawałkiem...
W tym względzie akurat producent nie postarał się szczególnie a szkoda bo naprawdę ciężko coś dobrać do naszych GSXR'ów
Kiedyś GSX-R600 K6, teraz Duże enduro i szybki turystyk (do sprzedania)
kom. 510-607-647
kom. 510-607-647
To trzeba bylo kupic 600 K5 i tam pasuja nawet tankbagi za 50 złDarek_Gixer pisze:Mówisz o tym (swoją drogą zgrabnym) maleństwie (7l !) za ponad 300 zł?Gixxer pisze: Juz od zeszlego roku w ofercie Suzuki sa tankbagi ktore mocuje sie do wlewu paliwa.
To naprawdę bogata oferta...
Sorry, oszukałbym, jest jeszcze 28l za jedyne 600 z kawałkiem...
W tym względzie akurat producent nie postarał się szczególnie a szkoda bo naprawdę ciężko coś dobrać do naszych GSXR'ów
W zestawie z tankbagiem Oxforda (ktory normalnie mocowany jest na magnesy i pasek do stelaza owiewki) dostalem rowniez dodatkowa 'plyte' z paskami z przodu i z tylu ktora mocujesz na wszelkie 'nie-metalowe' baki - i dopiero do tej plyty mocujesz (na zamek ktory leci wkolo plyty) tankbag
Zakladam, ze inne firmy produkujace tankbagi pomyslaly o podobnym rozwiazaniu.
Zakladam, ze inne firmy produkujace tankbagi pomyslaly o podobnym rozwiazaniu.