VZ 800 - dymek przy odpalaniu

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
blade

VZ 800 - dymek przy odpalaniu

Post autor: blade »

Witam, czy Maraudery tak maja, ze lubia zakopcic troche po odpaleniu zimnego silnika czy jest cos nie tak?
Moj nie raz zakopci niebieskawym dymem, syszalem, ze to moga byc uszczelniacze na zaworach czy cos takiego ?
bohas
Moderator
Moderator
Województwo: opolskie

Post autor: bohas »

Może niekonkretnie o VZ 800 ale, coś na temat "niebieskiego dymku" masz tutaj: http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... eski+dymek
blade

Dzieki, tez slyszalem, ze to moga byc uszczelniacze na zaworach, po rozgrzaniu jest ok.

Ciekawi mnie tylko czy maraudery tak maja (jak z tym, ze biora olej). Silnik ma 25000 przebiegu i nie mam z nim zadnych problemow tylko interesuje mnie ten dymek. pozdrawiam
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Mój przy przebiegu 12,5 tys mil (+/- 20 tys.km) wypuszcza na zimno po rozruchu mgiełkę pary wodnej. Nie nazwałbym tego "niebieskawym dymkiem" więc myślę, ze u Ciebie to raczej zjawisko "olejopochodne".
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
blade

Byc moze, ale w sumie duzo tego oleju mi nie bierze bo 100 ml na 1500 km. Slyszalem o VZtach, ktore pily tyle, ze co wyjazd musieli dolewac ;)

Czyli ten dymek to raczej nic powaznego? Nie zawsze kopci, po dluzszej przerwie jak go nie odpalam troche zakopci i tyle...
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Post autor: Lechul »

Skoro takie jest zuzycie to pomyliła Ci się para z dymem.
Śpij spokojnie.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
blade

Nie, pare jeszcze odrozniam od dymu ;)

Pare ladnie widac jak jest zimno na dworze i moto chodzi a to jest jednak jakis lekko niebieski dym.
Byc moze od brania oleju, 100/1500 bral w zeszlym sezonie, w tym jeszcze nie mierzylem, moze sie zwiekszylo zuzycie...
A jesli by sie zwiekszylo to od czego?

Temat gdybanie ale chcialbym sie czegos dowiedziec o mojej maszynce ;)

Dzieki za odpowiedzi, pozdrawiam
ODPOWIEDZ