Witam !
O ile wiem VX 800 był produkowany w kilku wersjach różniących sie od siebie mocą - jak rozpoznać czy dany egzemplarz jest zdławiony - tzn. czy można to zrobić po oznaczeniach silnika / ramy / etc..
ps
próbowałem zapytać szukajki, ale albo ja czegoś nie wiem, albo ona jest coś nie teges - niezależnie czy wezmę wyrażenie w cudzysłów czy nie wyszukuje wszystkich wyrazów oddzielnie co daje paredziesiąt stron wyników.
Pozdrawiam
Witek
VX 800 - wersje
Moderator: bohas
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
zajrzyj sobie na http://www.vx800.de
tam bedziesz miał wiele info o VX:)
tam bedziesz miał wiele info o VX:)
ETZ 251
VX800
VX800'
TL 1000 S --> TL 1000 S Liter w dwóch kuflach
TygrysSport

rostwor@wp.pl
6 0 8 4 5 6 0 0 8
VX800
VX800'
TL 1000 S --> TL 1000 S Liter w dwóch kuflach
TygrysSport

rostwor@wp.pl
6 0 8 4 5 6 0 0 8
dla ułatwienia cytat z vx800.de 
Czyli wersje 61 i 60 konne mają gaźniki o oznaczeniach 45C50, w 60konnej zdławieniu podległ przedni gaźnik. 50konny VX ma gaźniki o oznaczeniu 45C60 o większych dyszach (gardzielach? Nie znam fachowych określeń :p) oraz małe plastikowe rurki ograniczające ruch linki gazu. 34konna wersja wystepuje w 2 wariantach: 50konna z dodatkowymi wstawkami zmniejszajacymi przeplyw w gaznikach bądź też inne cięgna(?) gazu.
Uff, jeśli ktoś zna dobrze niemiecki, proszę niech mnie poprawi jeśli coś poknociłem :p
61 PS Standardmäßige Auslieferung bis Ende 1995, keine Drosselung, Vergaserkennung 45C50
60 PS standardmäßige Auslieferung der VX800 T (ab ca. 1996), Vergaserkennung 45C50, der Leistungsverlust wurde infolge strengerer Geräuschgrenzwerteumgesetzt.
Durch einen kleinen Killschalter am vorderen Vergaser wird die Leistung(-sspitze) reduziert.
50 PS Erfolgte die Auslieferung ab Werk mit 50 PS, trägt der Vergaser die Kennung 45C60 und die VX heisst VX800 UM - UT.
Kleine Kunststoffröhren reduzieren des Weg des Gasschiebers. Der Vergaser hat größere Hauptdüsen.
Die VX ist ohne zusätzliche Teile entdrosselbar.
34 PS Hier gibts zwei Methoden:
1. zusätzlich zur 50 PS-Drosselung reduzieren Drosselblenden die Vergaserdurchlässe. (als Nachrüstsatz erhältlich). Die VX ist ohne zusätzliche Teile entdrosselbar.
2. Modifizierte Gasschieber mit reduziertem Hub geben nur rund 1/3 des verfügbaren Strömungsquerschnitts im Vergaser frei. Für die Entdrosselung müssen die Schieber komplett getauscht werden.
Bei beiden Varianten sind die Düsen größer.
Czyli wersje 61 i 60 konne mają gaźniki o oznaczeniach 45C50, w 60konnej zdławieniu podległ przedni gaźnik. 50konny VX ma gaźniki o oznaczeniu 45C60 o większych dyszach (gardzielach? Nie znam fachowych określeń :p) oraz małe plastikowe rurki ograniczające ruch linki gazu. 34konna wersja wystepuje w 2 wariantach: 50konna z dodatkowymi wstawkami zmniejszajacymi przeplyw w gaznikach bądź też inne cięgna(?) gazu.
Uff, jeśli ktoś zna dobrze niemiecki, proszę niech mnie poprawi jeśli coś poknociłem :p