MÓJ GS NIE WCHODZI NA OBROTY

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

dominGeS

MÓJ GS NIE WCHODZI NA OBROTY

Post autor: dominGeS »

Cześć Wszystkim!
Kilka dni temu przycisnąłem moją GSke na 10tyś.obr.(kranik w położeniu rezerwy)podejrzewam,że biedak zaciągnął jakiś syf z dna baku.Momentalnie osłabł,nie chce wejść na obroty.Dopiero jak odkręce ssanie "idzie jak trza"Czy ktoś miał podobny problem?Jak się zabrać do tematu?Co należy przeczyścić?
Za wszelkie odpowiedzi dziekówa.
Pozdrowionka
mr_simon

Post autor: mr_simon »

Przeczyść bak, przewody paliwowe, gaźniki. Sprawdź jeszcze filtr powietrza.
dominGeS

Post autor: dominGeS »

Cześć!
Wiecie co było?Rozebrałem gaźniki,a tam z jednej iglicy wypadło zabezpieczenie(takie metalowe)kichał,prychał.Jest lepiej,ale mimo to nie ciągnie tak jak powinien.Do 6tyś obr.idzie potem zadławia się i od 7tyś ciągnie.Co jest?Może gaźniki wymagają regulacji?Czy ktoś z Was miał podobną przygodę?Za wszelkie info.dzięki
pozdrawiam
somsiad

Post autor: somsiad »

Moja diagnoza jest nastepujaca: Zbyt niski poziom paliwa,ustawisz plywaki i powinno byc dobrze. Ewentualnie zajzalbym do kranika i sprawdzil czy wezyk podcisnieniowy nie jest zatkany.
kukul

Post autor: kukul »

Miałem kiedyś taki objaw po położeniu motocykla - syf z dna baku dostał się do gaźników - nie reagowały na położenie pokrętła regulacji wolnych obrotów tylko ssaniem dało się coś niecoś regulować
pomogło całkowite czyszczenie gaźnikó, kranika i przewodów - przy okazji przepłukałem zbiornik, żeby nie mieć podobnych przygód w przyszłości
ODPOWIEDZ