GSXR 600 - Cichy! wydech ... co polecacie?

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
Darek_Gixer
BS Brother
BS Brother
Województwo: -

GSXR 600 - Cichy! wydech ... co polecacie?

Post autor: Darek_Gixer »

Jak w tytule, ciekaw jestem waszych opinii w kwestii cichego wydechu do GSXR'a...

Osobiście nie przepadam za zbyt głośnym brzmieniem tłumika stąd moje zainteresowanie tłumikiem który byłby stosunkowo cichy i tym samym dawał możliwość słyszenia brzmienia silnika (skojarzenie wzięło się z krótkiej przejażdżki "tysiącem" K3, w którym zamiast mojego "pierdu" słyszało się gładką, płynną pracę rzędówki)...

Czy ktoś z Was mógłby mnie ukierunkować w poszukiwaniach? Firma, model, kształt...??? co brać pod uwagę?
Kiedyś GSX-R600 K6, teraz Duże enduro i szybki turystyk (do sprzedania)
kom. 510-607-647
Remi
BS Brother
BS Brother
Województwo: podlaskie

Post autor: Remi »

Fabryczny świstun :) Ja tam wolę swoje Yoshi, które ładnie dudni :D
mobile: +48 888 587 587
Emil
Moderator
Moderator
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 14

Post autor: Emil »

niestety najcichsze sa firmowe, nawet ten wyjec z 600K6
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Darek_Gixer
BS Brother
BS Brother

Post autor: Darek_Gixer »

Wiem, że Yoshi jest raczej głośny ale jest sporo innych producentów (akrapovic, arrow, scorpion...) czy oni wszyscy mają tylko "głośną" ofertę ?
Kiedyś GSX-R600 K6, teraz Duże enduro i szybki turystyk (do sprzedania)
kom. 510-607-647
Remi
BS Brother
BS Brother
Województwo: podlaskie

Post autor: Remi »

Producenci robią wydechy sportowe :) A sportowy motocykl i sportowy wydech musi ryczeć :)
mobile: +48 888 587 587
EvilD
Strzelający z Rury

Post autor: EvilD »

Bez przesady, ze musi ryczec. Jesli kupisz wydech z homologacja na drogi, bedzie niewiele glosniejszy od serii ale i o wiele bardziej "rasowy". Pytanie tylko czy w takim przypadku w ogole jest sens zmieniac... bo jesli zmieniac, to juz na cos konkretnego, czyli cos lzejszego, glosniejszego, fajniejszego, dajacego wiecej mocy, itp. Czyli sportowe, puste puszki.
<----. Ból trwa chwile, chwała jest na wieki.
<----|========================
<----'
radez9

Post autor: radez9 »

hehe - moja 600 też ryczy jak odrzutowiec nawet jak sie powoli kula na 1 :-)

Oferta homologowanych wydechów do K6 jest obecnie dość uboga (w porównaniu np z ofertą do K5) ale coś dałoby radę wybrać. Popatrz na strony producentów, ale generalnie to najcichszy jest fabryczny. Mi np. podoba się ten http://www.sitogroup.com/servlet/page?_ ... &sessione=
ODPOWIEDZ