GSX 1100 F - Nagły spadek mocy

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
Radgers

GSX 1100 F - Nagły spadek mocy

Post autor: Radgers »

Witajcie w piątek wieczorem motocykl chodził dobrze. Miał pożądne przyśpieszenie, wszystko było ok. W niedzielę odpaliłem motocykl a tu dupa . przejechałem się a tu mniejsza moc,gorzej się zbiera powyżej 6 tys zamula. Wczesniej na 2 do 160 był moment a teraz kicha. Nawet obroty nie wchodzą do odcięcia, wcześniej nie było problemu. Co może być przyczyną nagłego spatku mocy???? Czy jest możliwe żeby jedna swieca padla??? i dlatego gorzej chodzi? A może wina leży w gaźnkach. Proszę o pomoc bo ja jestem bezradny a w sobotę chcę sprzedać motocykl:(
orbit

Post autor: orbit »

Witaj
własnie zdaje mi sie ze widziałem twoj motorek na allegro
Przyczyn tego moze być wiele !!
świece ,kable, moze i brak oleju bo to nie naj młodszy motorek i ma prawo hapnąć . itp itd ...
"Serwis" :wink:
Radgers

Post autor: Radgers »

olej jest, przewody i fajki nowe, króćce na gaźnikach dobrze założone , wydaje mi się że to ewidentna wina świec:) Pojade i kupię Nowe

Pozdrawiam
GraDzik
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie
Otrzymane Polubienia: 2

Post autor: GraDzik »

Radgers, w innym swoim wątku: (tutaj) pisałeś o problemach z ładowaniem akumulatora.
Nie zakończyłeś tametgo tematu, więc nie wiem, czy ładowanie (i akumulator) masz OK, czy nie.
Wydaje mi się, że przy słabym akumulatorze możesz odczuwać słabszą moc.
Ja przynajmniej miałem tak u siebie - gdy zajechałem aku (zostawiłem włączoną stacyjkę na kilka dni). Po wymianie aku wszystko wróciło do normy.

Pozdrówka
Piotrek
był VZ800 Marauder '97
jest GSF1250SA Bandit K8 ( 240000 km)
jest DRZ 400S(2000 km)
-
Żyj i daj żyć innym
O RH+
ODPOWIEDZ