Witam,
Niepokoi mnie praca mojego moto. Na każdym biegu na minimalnym gazie mam szarpanie moto. Np jadę sobie na 3 i mam tak około 3-4 tys obrotów gazu prawie nie mam(dosłownie mm) szarpanie jak nie wiem..jechałem wczoraj na gaźnikowcu i takiego efektu nie ma nie wiem czy to gorsza kultura pracy wtryskowaca(bo o takiej czytałem) czy jakaś regulacja..
Dodam ze mam założony przelotowy tłumik LeoVince i nie robiłem żadnej regulacji po jego założeniu. Może czas sie wybrać do serwisu? Możecie mi coś poradzić?
Z góry dziękuje za pomoc
SV 650 S - jazda na malym gazie
Moderator: bohas
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
teoretycznie cos jest nie tak z twoim moto Valki slyna wrecz z pracy na niskich obrotach aczkolwiek jak sam piszesz to jest przy minimalnych ruchach na gazie co oznacza ze przyczyna moze byc prozaiczna i zwiazana bardziej z manetka niz silnikiem... tzn luzy na manetce czyli odkrecajac za prawde nic nie odkrecasz... taka mam koncepcje
Re: p
to jest tak jak mowie na minimalnym gazie większe odkręcenie gazu i moto wali po łapachDesmont pisze:teoretycznie cos jest nie tak z twoim moto Valki slyna wrecz z pracy na niskich obrotach aczkolwiek jak sam piszesz to jest przy minimalnych ruchach na gazie co oznacza ze przyczyna moze byc prozaiczna i zwiazana bardziej z manetka niz silnikiem... tzn luzy na manetce czyli odkrecajac za prawde nic nie odkrecasz... taka mam koncepcje
Mam tez tak koncepcje ze może to jest spowodowane tym ze jadac na takim gazie po naszych boski i równych drogach ręka zawsze drgnie wiec może to jest ten moment oddania gazu i hamowania silnikiem a później lekkiego dodania i przyspieszenia..
serio??? chyba sobie żartujesz?? zbliża mi sie już 12K wiec wtedy według serwisówki przydałoby sie to zrobić..naprawdę to może być przyczyna tego szarpania?marekvais pisze:przyczyna jest prosta trzeba wymienic swiece
co do prędkości to mam tak kolo 60km/h.