SV 650 S - jazda na malym gazie

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Sienkos

SV 650 S - jazda na malym gazie

Post autor: Sienkos »

Witam,
Niepokoi mnie praca mojego moto. Na każdym biegu na minimalnym gazie mam szarpanie moto. Np jadę sobie na 3 i mam tak około 3-4 tys obrotów gazu prawie nie mam(dosłownie mm) szarpanie jak nie wiem..jechałem wczoraj na gaźnikowcu i takiego efektu nie ma nie wiem czy to gorsza kultura pracy wtryskowaca(bo o takiej czytałem) czy jakaś regulacja..
Dodam ze mam założony przelotowy tłumik LeoVince i nie robiłem żadnej regulacji po jego założeniu. Może czas sie wybrać do serwisu? Możecie mi coś poradzić?
Z góry dziękuje za pomoc
Desmont
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie

Post autor: Desmont »

teoretycznie cos jest nie tak z twoim moto Valki slyna wrecz z pracy na niskich obrotach aczkolwiek jak sam piszesz to jest przy minimalnych ruchach na gazie co oznacza ze przyczyna moze byc prozaiczna i zwiazana bardziej z manetka niz silnikiem... tzn luzy na manetce czyli odkrecajac za prawde nic nie odkrecasz... taka mam koncepcje
PZDR
Desmont
Suzi SV1000S '04 ;) najpiekniejszy dzwiek V-ki.
Co dwie lufy to nie jedna, co akrapki to akrapki

Obrazek Obrazek
GG2404004; tel. 607 082 621; skype: lukasz.pio
Mar
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie
Polubił posty: 1

Post autor: Mar »

Napisz moze jeszcze jaka predkoscia jedziesz, bo jesli masz za wysoki bieg to moze byc przyczyna (wiem ze to najprostsze wytlumaczenie i najbanalniejsze...).
Adam

Life is too short to be bored
GS500F ---> sprzedany
SV1000S K4
S1200
tel. 602 536 440
Vais

p

Post autor: Vais »

przyczyna jest prosta trzeba wymienic swiece :)
Sienkos

Re: p

Post autor: Sienkos »

Desmont pisze:teoretycznie cos jest nie tak z twoim moto Valki slyna wrecz z pracy na niskich obrotach aczkolwiek jak sam piszesz to jest przy minimalnych ruchach na gazie co oznacza ze przyczyna moze byc prozaiczna i zwiazana bardziej z manetka niz silnikiem... tzn luzy na manetce czyli odkrecajac za prawde nic nie odkrecasz... taka mam koncepcje
to jest tak jak mowie na minimalnym gazie większe odkręcenie gazu i moto wali po łapach :) (kocham za to ten motor :) )
Mam tez tak koncepcje ze może to jest spowodowane tym ze jadac na takim gazie po naszych boski i równych drogach ręka zawsze drgnie wiec może to jest ten moment oddania gazu i hamowania silnikiem a później lekkiego dodania i przyspieszenia..
marekvais pisze:przyczyna jest prosta trzeba wymienic swiece :)
serio??? chyba sobie żartujesz?? zbliża mi sie już 12K wiec wtedy według serwisówki przydałoby sie to zrobić..naprawdę to może być przyczyna tego szarpania?

co do prędkości to mam tak kolo 60km/h.
Vais

Post autor: Vais »

serio ,wiem bo przerabialem to ,jak dodajesz gazu jedzie normalnie a jak popuszczasz lub trzymasz ciut ciut to szarpie ,wymienilem swiece i wszystko wrucilo do normy .Nieprzejmuj sie zmien swiece i smigaj , :) pozdro.
Remi
BS Brother
BS Brother
Województwo: podlaskie

Post autor: Remi »

A może filterek powietrza się zabrudził? I może czas przestać tankować E95 na stacjach Auchan, a zacząć V-power Racing 99 na Shell'u, lub Suprema 98 na Statoil? :lol:
mobile: +48 888 587 587
Zablokowany