Witam,
po wymianie filtra powietrza (oczywiście na nowy i do tego modelu) GS500 zaczął dziwnie się zachowywać – spadły mu obroty poniżej tysiąca, przy ruszaniu trzeba mu dodać znacznie więcej „gazu” bo ja nie to ledwo co się zbiera ruszając jak traktor. Wszystko to wskazywało by na felerny filtr, ale zastanowiło mnie dzisiaj jedno - stojąc na światłach zauważyłem wyciekające paliwo z wężyka przelewowego z gaźników- więc o co chodzi?
Miał ktoś z Was już takie problemy?
Co prawda w poniedziałek śmigam do serwisu na standardowe regulacje zaworów i gaźników(stukneło juz kolejne 6tyś), ale ciekawi mnie Wasza opinia.
pozdro
Nikoś
GS 500 - Rozregulowany ?
Moderator: bohas
Re: GS 500 - Rozregulowany ?
Cześć Nikoś.
Sprawdz cz przy zakładaniu zbiornika nie zagiąłeś któregoś z przewodów paliwowych lub nie zamieniłeś wejść do kranika (rezerwy z głównym). To, że cieknie paliwo może wynikać ze zużytych lub podwieszonych zaworków iglicowych (śmieci w paliwie). Jeśli dobrze Ci chodził przed wymianą tylko filtra to raczej nie zaczynaj od regulacji gażników. Mówiąc o wężyku przelewowym masz chyba na myśli przewód odpowietrzający łączący gażniki u góry. Jak naprawisz to daj znać co było bo sam jestem ciekaw gdyby mnie (tfu..) coś spotkało.
Sprawdz cz przy zakładaniu zbiornika nie zagiąłeś któregoś z przewodów paliwowych lub nie zamieniłeś wejść do kranika (rezerwy z głównym). To, że cieknie paliwo może wynikać ze zużytych lub podwieszonych zaworków iglicowych (śmieci w paliwie). Jeśli dobrze Ci chodził przed wymianą tylko filtra to raczej nie zaczynaj od regulacji gażników. Mówiąc o wężyku przelewowym masz chyba na myśli przewód odpowietrzający łączący gażniki u góry. Jak naprawisz to daj znać co było bo sam jestem ciekaw gdyby mnie (tfu..) coś spotkało.
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: dolnośląskie
Wężyki są ok, wydaje mi się że to jednak zaworki iglicowe. Dzisiaj GS ledwo co sie zbierał, jakby stracił 1/2 mocy. Jutro lecę do serwisu, wiec zapewne dowiem sie czegoś więcej.
Nikoś
Nikoś
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: dolnośląskie
Już po serwisie- dobrze wydedukował Mariom, problemem był zużyty zaworek iglicowy. Teraz już nic nie cieknie i mocy przybyło 
Pozdro
Nikoś
Pozdro
Nikoś