wydechy w customach - czym pokryte?
wydechy w customach - czym pokryte?
Cze!
Widzialem jakis czas temu, ze szczegolnie w tych czopkach, gdzie wydech kończy się uciętą rurą a nie puchą, że czasami rurę okręca się/okleja takim czarnym matowym czymś. Nie wiem właśnie co to jest - taśma jakaś specjalna?
Domyślam się, że chodzi o to, żeby ukryć jak z czasem taka rura dostaje koloru i żeby nie było widać jak śniedzieje. Co to jest? Gdzie to można dostać i za ile? Wie ktoś?
Zdąrzyłem się zorientować ze po ang to się nazywa "exhaust header wrap" albo "insulating wrap".
Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Na ile dobry to jest izolator cieplny? Czy to sie da pozniej zdjac? Czy to zabezpieczy stalowe rury przed zasniedzeniem?
przykladowy link (25Kb):
http://blog.vafind.com/wp-content/uploa ... harley.jpg
Widzialem jakis czas temu, ze szczegolnie w tych czopkach, gdzie wydech kończy się uciętą rurą a nie puchą, że czasami rurę okręca się/okleja takim czarnym matowym czymś. Nie wiem właśnie co to jest - taśma jakaś specjalna?
Domyślam się, że chodzi o to, żeby ukryć jak z czasem taka rura dostaje koloru i żeby nie było widać jak śniedzieje. Co to jest? Gdzie to można dostać i za ile? Wie ktoś?
Zdąrzyłem się zorientować ze po ang to się nazywa "exhaust header wrap" albo "insulating wrap".
Ma ktoś z tym jakieś doświadczenia? Na ile dobry to jest izolator cieplny? Czy to sie da pozniej zdjac? Czy to zabezpieczy stalowe rury przed zasniedzeniem?
przykladowy link (25Kb):
http://blog.vafind.com/wp-content/uploa ... harley.jpg
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Otrzymane Polubienia: 15
Re: wydechy w customach - czym pokryte?
to jest rodzaj taśmy izolacyjnej, chroni ona raczej przez żarem kolanek, stosuje się ją często w przerabianych np. na Bobery H-Dekach, wygląda rzeczywiście inaczej, nie ma tyle chromu, nie świeci się tak bardzo no i nie widać nielubianego przez większą część ludków koloru niebieskiego na kolankach.
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
To coś to taśma termoizolacyjna lub bandaż termoizolacyjny. Robi to firma ThermoTec i kosztuje ok. 300 zł za 15mb.
Natomiast do zabezpieczania wydechów przed przebarwieniami jest taki wynalazek co się nazywa Kreem Blue Shield. Już istniejących przebarwień nie usunie, ale rozprowadzony wewnątrz wydechu powoduje zmniejszenie lub wręcz wyeliminowanie powstawania przebarwień Niestety, w Polsce go nie znalazłem...
Natomiast do zabezpieczania wydechów przed przebarwieniami jest taki wynalazek co się nazywa Kreem Blue Shield. Już istniejących przebarwień nie usunie, ale rozprowadzony wewnątrz wydechu powoduje zmniejszenie lub wręcz wyeliminowanie powstawania przebarwień Niestety, w Polsce go nie znalazłem...
dzieki za wyjasnienie Dobrze wiedziec
A tak swoja droga - to ciekawe jak takiego Kreema rozprowadzic wewnatrz, nieprostej badz co badz, rury? :>
A tak swoja droga - to ciekawe jak takiego Kreema rozprowadzic wewnatrz, nieprostej badz co badz, rury? :>
Ten Blue Shield to płyn jest o konsystencji żelu o ile dobrze pamiętam. Wlewa się go do zdjętej rury, rozprowadza się go machając i obracając rurą Potem po odpaleniu silnika warstewka się utrwala od temperatury.
a jeszcze jedno - te 300 PLN to za sama tasme, czy z usluga? Do nawiniecia tej tasmy trzeba jakas specjalna technike czy cus? Jak ona przywiera do wydechu? Chyba nie na klej?
Za samą taśmę. Link poszedł na PW. Nie miałem tej taśmy w ręce, ale z tego, co czytałem, to jest samoprzylepna, a klej się utrwala pod wpływem temperatury - najlepiej zadzwonić do sklepu i zapytać
dzięki yogurt! Będę drążył temat głębiej. Jeśli to kogoś jeszcze interesuje, mogę się podzielić newsami jeśli czegoś się dowiem.