RG80 Pytanko!!

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

killof

RG80 Pytanko!!

Post autor: killof »

Witam

Po pierwsze chciałem zapytać czy ktoś dysponuje danym fabrycznymi RG80 z 1992 ? ( moc moment i na jakich obrotach )

A po drugie mam taki problem że mój "motor" ( jak go można tak nazwać ) ma taką dolegliwość że po przekroczeniu 6 tyś przestaje ciągnąć jak od 1 tyś do 6 tyś ( strasznie to się czuje po prostu opada z mocy ) nie wiem czy one tak mają ? Sprawdzałem czy paliwo dobrze dochodzi i czy dolot jest nie zatkany i wszystko jest ok. CZy ktoś miał już z tym do czynienia ??

Pozdrawiam
Herpu

Post autor: Herpu »

Sluchaj ja jezdze na przywiezionym RG 80 od szwabow :P
Mial zle wyregulowany gaznik na poczatku,po malych poprawkach na biegu jalowym obroty dochodzily do 11 000!W czasie jazy do 8-9 000!
Dzisiaj zauwazylem ze takze 6 000 obrotow i motor slabnie i nie ciagnie!Wiec chyba to winna gaznika,jutro sprawdze swoje przypuszczenia jakoby gaznik znowu sie rozlegulowal :(
killof

Filtr powietrza nawet wyciągnełem żeby zobaczyć czy mu się poprawi ale nic nie dało. Co do paliwa to dostaje odpowiednią dawke ale jeszcze to sprawdze!!!

P.S. Przy wyciąganiu filtra powietrza zauważyłem że jest on mokry ( znaczy nasączon paliwem i olejem ) nawet w tej komorze jest troche ciekłego oleju cxy to tak ma być Herpu masz też tak?? ( aha moje RG też jest spowadzone :) )
Przemek
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Post autor: Przemek »

Cześć ! Miałem ten sam problem w GSXF 600. Wymień świecę. To powinno pomóc.
Pozdrawiam. Przemek
GSF1200S
Bachmiński

Post autor: Bachmiński »

tej ale o ile sie ne myle to 80 jest na 2suwie :) nie takie same objawy jak w 600 będą :) jak zle mowie to mnie poprawcie:)
Przemek
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Post autor: Przemek »

Boczu, według Ciebie dwusów nie ma świecy zapłonowej ! Jeżeli sprawdził filtr powietrza, gaźnik, to pozostaje filtr paliwa, kranik, aparat zapłonowy i świeca. Najprościej zacząć od świecy.
Pozdrawiam. Przemek
GSF1200S
killof

NO ale co z tym paliwem i olejem z dozownika w komorze filtra powietrza ( dolocie ) ?? Zapłon żle ustawiony ??
Herpu

Post autor: Herpu »

Sluchaj swieca to byla przyczyna!Musisz dostac specialnie model swiecy do RG!Ja mam taka ksiazke podam ci model moze jutra jak znajde czas bo ksiazka lezy u sasiada!Mi to pomogo :) pozdro
jaca

Post autor: jaca »

witaj,!!!!
jeżeli chodzi o świece do tego sprzęta, to byly 2 rodzaje:
bp7es , najczęściej stosowana (ngk)
bpr7es, wersja rg80 wf (ngk)
obydwa rodzaje świec są dostępne w sklepach, cena waha się między 10-13 zl/szt.

pozdro,

jaca
ODPOWIEDZ