GS 500- naprawa opłacalna?

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

Mateusz

GS 500- naprawa opłacalna?

Post autor: Mateusz »

Rozbiłem swojego GSa(nie z mojej winy :evil: ) i teraz jest pytanie czy jest sens naprawiać i jaki był by to koszt. Uszkodzone jest przednie zawieszenie, koło i bak. Proszę o jakieś rady. Ew. czy sprzedać i kupować coś innego?
Icek

Re: GS 500- naprawa opłacalna?

Post autor: Icek »

Pytanie co z główką ramy i samą ramą?
Jak są naruszone, to ja bym nie naprawiał. Reszta zależy od kosztów, bo czasem taniej jest kupić nowe moto niż remontować stare. Jeżeli to tylko widelec, koło i bak, to nie jest tak tragicznie.
A to części akurat jak od Twojego moto :twisted:
http://moto.allegro.pl/item263620884_la ... s500e.html
GrudiLee

Post autor: GrudiLee »

Icek pisze:Pytanie co z główką ramy i samą ramą?
Jak są naruszone, to ja bym nie naprawiał. Reszta zależy od kosztów, bo czasem taniej jest kupić nowe moto niż remontować stare. Jeżeli to tylko widelec, koło i bak, to nie jest tak tragicznie.
A to części akurat jak od Twojego moto :twisted:
http://moto.allegro.pl/item263620884_la ... s500e.html

Fiu fiu mówisz i masz...
A znalazł byś bak dla Antoniego 8) :lol:

Pozdr
Fero
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie

Post autor: Fero »

Jeżeli szkoda wystąpiła nie z Twojej winy, czyli np. masz sprawcę, który kolizję spowodował prowadząc inny pojazd uprawniony do poruszania się w ruchu ulicznym, tym samym winien mieć ubezpieczenie OC, czyli jednoznacznie kasujesz odszkodowanie (za te uszkodzenia zakładam że nie mało), sprzedajesz uszkodzone moto na części, wtedy masz nawet więcej jak wart Twój motocykl i zakupujesz nowy sprzęt.
To założenie bo oprócz tego, że napisałeś że to nie z Twojej winy to tak naprawdę nic więcej nie wiemy, jeżeli stan faktyczny potwierdza się z tym co opisałem powyżej, to ja bym załatwił to właśnie tak
Fero
Intruder VS 1400
kom. 601479029
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Kase ostałem ale nie wiem czy starczyło by na nowe moto. rama jest nie ruszona.
ODPOWIEDZ