Postanowiłem zostawić sobie B6 jako drugi motorek. W związku z tym będę miał możliwość przerobienia bandziora. Zawsze chciałem mieć sprzęt który był by zrobiony tak jak ja chce i zawsze miał hulać na olejaku 1200, po prostu kocham te śilniki:D. Mam już wizję i wykonawce ,teraz wchodzę w etap szukania części i odkładania kasy :lol: Z założenia ma to być minimalistyczny street, nie uznaje żadnych półśrodków. Nie chodzi mi o robienie streetfightera z podrapanego motocykla, jak to sie robi w Polsce. Ja chce showbika

Temat: czerń, carbon i chrom felg. Ma łaczyć piękno tego klasycznego wielkiego silnika i sportowych dodatków. Lecz wszystko ma zachować zasadę minimum, żadnych zbędnych pierdół . Wszystkie prace związane ze złożeniem tego w całość, polerki, lakier i aerograf zlecam profesjonalnej firmie. Ma być bezpieczny, bezawaryjny i piii wyglądać. Motorek dostanie nowy mono wahacz (prawdopodobnie od VFR) + śliczna chrom felga

. Zdziwiło mnie jak prosty to zabieg, pasuje prawie idealnie. Rama w B6 2003 jest identyczna jak w B12 więc bez problemu włożę silnik 1200. Wydech al`a buell wykonany od podstaw przez jedna z wrocławskich firm. Więcej mocy = potrzeba lepszych hebli. Tył przejmie od VFR. Problem natomiast zaczyna się z przodu. Zawieszenie B6 przy ostrzejszej jeździe jest ... żenujące, nie ma o czym rozmawiać, zdecydowanie wymieniam całe. I tu pojawia się problem. Najchętniej wrzucił bym przód z K3 ale jestem prawie pewien ,że półki nie będą pasować do główki ramy. Pozostaje mi tylko wykonać je w jakiejś firmie. Uchwyty lag pod upsidedown gixera a gniazda przy główce ramy w rozmiarze B12. Następną sprawa będzie zachowanie odpowiedniej geometrii To ma też nieźle jeździć.. ale od tego już są specjaliści ...
tak po cichy maże ,że kiedyś uzbieram jeszcze na coś takiego co tak miło swiszcze i pyka zaworkiem :angry_smile:
http://www.mrturbo.com/kit.html "We can custom build to any horsepower level desired."
Zna ktoś firmę która ma wycinarki zdolne to wykonać?
Jaki osprzęt musi być przy silniku (komputer na pewno jest inny w b12, chłodnica etc.) żeby go przełożyć?
prace planuje na 2 lata
P.S. posta napisałem bo mam nadzieje na jakieś fajne pomysły które można by wykorzystać oraz na wytkniecie mi jakiś spraw których nie przemyślałem.