vs 1400 trzaski i stuki przy rozruchu

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
kulka

vs 1400 trzaski i stuki przy rozruchu

Post autor: kulka »

kumpel prosi o pomoc. ponoc kiedy kreci rozrusznikiem -slychac stuki i trzaski . zna ktos przyczyne?
qgel
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie
Polubił posty: 5

Re: vs 1400 trzaski i stuki przy rozruchu

Post autor: qgel »

jak miałem jeszcze savage to takie dźwięki były jak zaczęła się sypać zębatka w rozruszniku (ale za nie całe 1300 pln mi naprawili w kilka dni w serwisie :wink:
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
Dayan

Post autor: Dayan »

qgel pisze:ale za nie całe 1300 pln mi naprawili w kilka dni w serwisie
auć... ale jak trzaska tylko przy rozruchu to warto isc tym tropem. Do rozpoczecia sezonu jeszcze troche zostalo wiec do roboty ;D
kulka

czasu malo zostalo . najprawdopodobnie to sprzegielko rozrusznika sie sypie. tylko nie wiem czy mozna to zregenerowac , czy trza nowe . ponoc trochu :mrgreen: kosztuje
ma ktos jakies wiadomosci w temacie?
sprawa dosc pilna ze tak powiem :twisted: cieplo sie robi :mrgreen:
qgel
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie
Polubił posty: 5

Post autor: qgel »

jeżeli to te same zębatki, co u mnie to raczej regeneracja odpada - zbyt wrażliwy mechanizm i zbyt duże obciążenia żeby "rzeźbić" coś i dorabiać, ale trzeba rozebrać żeby móc coś konkretnego odpowiedzieć... poza tym Osama najlepiej by wiedział (ON to już rozbierał u siebie jakieś 3 lata temu :wink:
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
osama
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Otrzymane Polubienia: 15

Post autor: osama »

powodów trzasków i stuków przy rozruchu może być kilka, jeden już wymieniliście - rozlatujące się sprzęgiełko jednokierunkowe, niestety jeżeli tak jest to radzę jak najszybciej nabyć nowe, aby kawałki metalu z niego przypadkiem nie dostały się do silnika, ale aby sprawdzić czy to faktycznie to trzeba ściągnąć prawy ( nie jestem pewien w dużym intruzie, ale z fishek tak wynika) dekiel, następnie zdjąć alternator i wtedy będzie widać co w trawie piszczy.
Drugim powodem trzasków może być zniszczona którakolwiek z zębatek odpowiedzialnych za rozruch, a są ich 4, i też trzeba otworzyć silnik, za wyjątkiem rozrusznika, trzeci powód to może być uszkodzone prowadzenie wirnika rozrusznika, wtedy również może przeskoczyć po zębach 2 zębatki. Kolejny powód, ale to bez usłyszenia pracy silnika, nie jestem w stanie sprawdzić, to lużne łańcuchy rozrządu, któe biją na wolnych obrotach, i podczas rozruchu, ale to tak jak mówię trzeba mieć ucho przy moto i wtedy można gdybać............:peace:
\m/-_-\m/

Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)

Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92

Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....

501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
kulka

thx koledzy .najprawdopodobniej to sprzeglo rozrsznika. no nic. czekamy na sciagacz . :wink:
ODPOWIEDZ