Spec od zamków poszukiwany...

Dział dla Braci z województwa mazowieckiego. Możecie tutaj zamieszczać info tj. imprezki regionalne, adresy lokali i serwisów etc. w Waszym województwie.

Moderator: Shenson

ODPOWIEDZ
andluk
BS Brother
BS Brother
Województwo: mazowieckie

Spec od zamków poszukiwany...

Post autor: andluk »

Poszukuję jakiegoś mechaniora w wawce i okolicach, który by wiedział co zrobić z blokującym się zamkiem w korku wlewu paliwa. Mam taki problem, że często gdy chcę otworzyć wlew kluczyk przekręca się tylko połowę tego co powinien i nie ma sposobu na to by go otworzyć. Jak przyłożę mu parę razy w korek, to po którymś razie się otworzy. Ale jest to masakryczne gdy mam rezerwę i nie ma jak zatankować....
Może ktoś się już z tym spotkał.... rozebranie i nasmarowanie nic nie dało.
I znów na 2oo... oficjalny powrót BANDZIORA !!!!
BLACK GSF1200S
gg 11802
kom. 506 503 611
GWIZDEK

Re: Spec od zamków poszukiwany...

Post autor: GWIZDEK »

hej

kiedyś też potrzebowałem takiego fachury :-) ......
dorabiają zamki do kluczy i klucze do zamkow :-) .....
Wawka ...... pl. Grzybowski (wejście w bramie) warsztacik "dorabianie kluczy" ...... numeru nie pamiętam ....
byłem zadowolony z usługi ....... szybko i niedrogo ......

pozdrawiam Gwizdek
Darek_Gixer
BS Brother
BS Brother
Województwo: -

Post autor: Darek_Gixer »

Mój sąsiad, i kolega za razem, jest takim specem od zamków.
Jeśli miałbyś okazję i ochotę pojawić sie w moich okolicach to na pewno coś by zaradził.

Możesz wcześniej zadzwonić do niego (504707155) choć przypuszczam, ze jak każdy powie, że musi zobaczyć...
Kiedyś GSX-R600 K6, teraz Duże enduro i szybki turystyk (do sprzedania)
kom. 510-607-647
andluk
BS Brother
BS Brother

Dzięki serdeczne za podpowiedzi.... poszukałem w necie tych fachowców na grzybowskiej i znalazłem do nich numer telefonu. Zadzwoniłem i umówiłem się na jutro. Gość powiedział, że z tym i nie ma problemu i jest to max 1h roboty :)
BLACK GSF1200S
gg 11802
kom. 506 503 611
Pawik

Post autor: Pawik »

Jak to się skończyło? Wymienił Ci zamek, czy jakoś go przeczyścił, nasmarował? I ile ta przyjemność kosztowała?

Mam ten sam problem.
andluk
BS Brother
BS Brother

Wykręciłem poz zakładem korek wlewu... dałem go fachowcowi i gdy go rozebrał okazało się, że wszystkie "pieski" są ok tylko tak zwany odpowietrznik się ( coś w kształcie pokrywki takiej jak były na starych korkach elektrycznych) pokrzywił i blokował przekręcenie sie kluczyka. Wyprostował to co trzeba, nasmarował, poskładał i chodzi teraz jak nówka sztuka. Cała operacja wraz z dorobieniem dodatkowego kluczyka (bo nie miałem zapasu) kosztowała mnie całe 30 zł :D

Polecam ten zakładzik.

Jedna rzecz.... fachowiec od razu zastrzegł, że jak pieski będą wyrobione lub pokrzywione to może być problem, bo takich nie ma na wymianę.
BLACK GSF1200S
gg 11802
kom. 506 503 611
ODPOWIEDZ