GSR 600 - ile w końcu bak mieści ?
Moderator: bohas
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 8
- Otrzymane Polubienia: 2
GSR 600 - ile w końcu bak mieści ?
teoretycznie jest 16,5 l
ale ostatnio zgasł mi już przed stacją, dojechałem na luzie i weszło do baku równo 16,00 l
czy możliwe, że zgasł z 0,5 l w baku ??? :shock:
ale ostatnio zgasł mi już przed stacją, dojechałem na luzie i weszło do baku równo 16,00 l
czy możliwe, że zgasł z 0,5 l w baku ??? :shock:
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
-
- Moderator
- Województwo: opolskie
Re: GSR 600 - ile w końcu bak mieści ?
Qgelku jest to mozliwe, gdyż nawet na rezerwie nigdy nie zleci do zera, ponieważ konstrukcja zbiornika ma miesjce na drobny "syfek" który czasem wystepuje w paliwie i teoretycznie nie powinien dostac sie do układu zasilania.
email: bohas@interia.pl
-
- BS Brother
- Województwo: kujawsko-pomorskie
Nie wiem jak jest w GSR, ale w moim Bandziorze trzeba wykazać się anielską cierpliwością, jeśli chcesz nalać do pełna. Wygląda to tak, że leję sobie pod korek, benzyna już się prawie wylewa, chcę odłożyć "pistolet", ale poziom paliwa powoli opada i można powtórzyć operację. I tak kilkanaście razy. Raz czy dwa udało mi się nalać tyle, że poziom paliwa widoczny we wlewie już nie opadał. Ale trwało to abstrakcyjnie długo :mrgreen:
P.S.
Wstrząsanie motocyklem, pochylanie, skakanie i przytupy nic nie dają. :angry_smile:
P.S.
Wstrząsanie motocyklem, pochylanie, skakanie i przytupy nic nie dają. :angry_smile:
Ostatnio zmieniony czw, 24 kwie 2008, 14:45 przez powell, łącznie zmieniany 1 raz.
Szary Bandit 1200S K4 (nie ma to jak olejaki !)
>> Born to ride motorcycles <<
GG: 41812
-
- BS Brother
a nie trzeba tego czyścić jakoś ?? np. co pare lat ??bohas pisze:Qgelku jest to mozliwe, gdyż nawet na rezerwie nigdy nie zleci do zera, ponieważ konstrukcja zbiornika ma miesjce na drobny "syfek" który czasem wystepuje w paliwie i teoretycznie nie powinien dostac sie do układu zasilania.
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
-
- BS Brother
- Województwo: kujawsko-pomorskie
Zgadza się, ale chyba producent przewidział taką sytuację i podaje pojemność zbiornika z uwzględnieniem tej rurki od kranika (bo zwykle chodzi o rurkę wystającą ponad dno baku) ?bohas pisze:Qgelku jest to mozliwe, gdyż nawet na rezerwie nigdy nie zleci do zera, ponieważ konstrukcja zbiornika ma miesjce na drobny "syfek" który czasem wystepuje w paliwie i teoretycznie nie powinien dostac sie do układu zasilania.
Szary Bandit 1200S K4 (nie ma to jak olejaki !)
-
- Moderator
- Województwo: opolskie
Jak wiadomo teoria z praktyka nie zawsze idzie w parze a żeby sprawdzic ile naprawde wchodzi to by trzeba było wykręcić kranik i pobełtac tak aby wszystko wyleciało i wtedy nalac do pełna, ale pytanie po co ?? Rezerwa jest po to aby jak najszybciej zatankować a nie jezdzić na oparach. :mrgreen:
A może Qgel jak tankował to miał z górki i więcej nie weszło
A może niech się wypowie jakiś GSR'owiec albo GSR"ówka (Grzechu, Kicek, Rybka)
A może Qgel jak tankował to miał z górki i więcej nie weszło
A może niech się wypowie jakiś GSR'owiec albo GSR"ówka (Grzechu, Kicek, Rybka)
Wszystko zalezy gdzie i co sie leje, ale generalnie pomiedzy zbiornikem a wtryskiem (gaźnikiem) jest trochę sitek i filtrów które wyłapują "śmieci paliwowe"qgel pisze:a nie trzeba tego czyścić jakoś np. co pare lat
email: bohas@interia.pl
Chętnie bym się wypowiedziała ale:bohas pisze: A może niech się wypowie jakiś GSR'owiec albo GSR"ówka (Grzechu, Kicek, Rybka)
1. Drugi raz go tankowałam wczoraj (a w baku było jeszcze 5 litrów :shock: )
2. Nie jeżdżę na oparach :lol:
-
- Moderator
- Województwo: podkarpackie
- Kontakt:
Jutro będę tankował to dokładnie powiem ile mi wlazło. Ogólnie staram się nie jeździć na oparach, więc zazwyczaj tankuje ok 14L.
ByłGSR 600A K7 + IXIL
Jest Tiger 1200 Rally Pro
TEL. 608-284-938
Jest Tiger 1200 Rally Pro
TEL. 608-284-938
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
No to może troszkę pomogę .
Mam w chwili obecnej kontakt z motocyklami prosto z fabryki .
W fabryce przed pakowaniem spuszczają paliwo z baku .
Na miejscu po rozpakowaniu i złożeniu sprzętu , robimy przegląd "0" , a midzy innymi musimy motor odpalić .
Nie raz wlany litr i więcej nie starcza do odpalenia i rozgrzania motocykla , i tak jest w przypadku także GSR .
Bak nie jast idealnie płaski , a pompa paliwa nie znajduje się w jego najniższym punkcie .
Także Qugiel-ku na pewno miałeś coś jeszcze w baku , tylko "nie do wykorzystania"
Tak jak wiele parametrów pojemność baku nie jest ilością paliwa którą można wykorzystać , a i ciężar podawany nieraz jest bez płynów i aku .
Pozdrawiam
AdamOSA
Mam w chwili obecnej kontakt z motocyklami prosto z fabryki .
W fabryce przed pakowaniem spuszczają paliwo z baku .
Na miejscu po rozpakowaniu i złożeniu sprzętu , robimy przegląd "0" , a midzy innymi musimy motor odpalić .
Nie raz wlany litr i więcej nie starcza do odpalenia i rozgrzania motocykla , i tak jest w przypadku także GSR .
Bak nie jast idealnie płaski , a pompa paliwa nie znajduje się w jego najniższym punkcie .
Także Qugiel-ku na pewno miałeś coś jeszcze w baku , tylko "nie do wykorzystania"
Tak jak wiele parametrów pojemność baku nie jest ilością paliwa którą można wykorzystać , a i ciężar podawany nieraz jest bez płynów i aku .
Pozdrawiam
AdamOSA
Simson SR2,WSK,JUNAK,XS400(jeszcze nie wiedziałem że SUZI jest najlepsze),GSXR400 - wynalazek , małżeństwo , chwila nieuwagi żony - GSX1300R
No i jest wymarzony pierdopęd na tor !! ( w 2012 niestety zdrada
)
A do wiosny na DR-Z 400SM lub E
No i jest wymarzony pierdopęd na tor !! ( w 2012 niestety zdrada
A do wiosny na DR-Z 400SM lub E
-
- BS Brother
Dzieki Adam za wyjaśnienie, o to mi chodziło ---> będę jeździł jak Rybka w pkt.2 
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
Ello!qgel pisze: a nie trzeba tego czyścić jakoś ?? np. co pare lat ??
Ja czyszcze tym - cale 15 pln (occzywiscie nie mechaniczne zabrudzenia-spowodowane np. jazda na oparach:) ):
http://www.ceramizer.pl/content/view/46/51/
pzdr
prymek
-
- Śmigający po niebiańskich trasach
- Województwo: świat i okolice
łee czyli takie zdrowe przepłukanie po prostu :mrgreen: och te nemecke zbiorniki :angry_smile:SPOSÓB UŻYCIA:
Podczas tankowania, (bezpośrednio przed wlaniem paliwa) zawartość dozownika opróżnić do wlewu zbiornika paliwa i napełnić zbiornik 30 – 50 litrami paliwa.
+48604276100 +491729778995 http://www.bikepics.com/members/suzinas/
GSX1100g -> GTS1000 -> GSX1400K2 -> SV1000SK3 -> GSX-R1000K4 -> GSX-R1000K6
GMINA
GSX1100g -> GTS1000 -> GSX1400K2 -> SV1000SK3 -> GSX-R1000K4 -> GSX-R1000K6
GMINA
Te jeszcze nie tylko japonskie wczesniej ale na 4 kolachSUZINAS pisze: och te nemecke zbiorniki :angry_smile:
pzdr
prymek