pierwsze moto
Moderator: bohas
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: dolnośląskie
pierwsze moto
Witam wszystkich,
znajoma chce kupić sobie moto. I nic nie byłoby w tym specjalnego, gdyby nie fakt, że ma tylko lub aż 158 cm. Czy znacie coś co możnaby polecić na pierwsze moto osobie o krótkich kończynach?? Może ktoś ma coś w ofercie?
Będę zobowiązany za wszelkie porady i sugestie. :lol:
znajoma chce kupić sobie moto. I nic nie byłoby w tym specjalnego, gdyby nie fakt, że ma tylko lub aż 158 cm. Czy znacie coś co możnaby polecić na pierwsze moto osobie o krótkich kończynach?? Może ktoś ma coś w ofercie?
Będę zobowiązany za wszelkie porady i sugestie. :lol:
świat należy do nas ...
R1200
604 995 636
GG 4422595
R1200
604 995 636
GG 4422595
Re: pierwsze moto
Cześć,
jest tylko jedno moto DZIKUS :twisted:
Na pierwsze moto dla kobiety będzie super !!
No chyba, ze inne niż Suzi... no ale chyba o inne byś nie pytał :twisted:
pozdr
grudi
jest tylko jedno moto DZIKUS :twisted:
Na pierwsze moto dla kobiety będzie super !!
No chyba, ze inne niż Suzi... no ale chyba o inne byś nie pytał :twisted:
pozdr
grudi
-
Grudy super ale podkreslę, że ona ma 157 cm. Będziesz ją podtrzymywał na każdych światłach ??
Przecież nie sięgnie nogami do asfaltu!
świat należy do nas ...
R1200
604 995 636
GG 4422595
R1200
604 995 636
GG 4422595
Dzikus to SL 650 no najniższy w ofercie Suzuki na pewno dosięgnie.gsf1200s pisze:Grudy super ale podkreslę, że ona ma 157 cm. Będziesz ją podtrzymywał na każdych światłach ??
nie jestem ekspertem w tej dziedzinie ale wiem ze istnieje mozilwosc dostosowania motoru dla niskiej osoby aczkolwiek nie wiem czy kazdgeo moja kolezanka ma taka przerobke zastosowana w swoim motorze co prawda w R1 ale to dziala wiec moze i w jakims Suzuki mozna jak by co to moge wypytac o co w tym chodzi i napisac cos wiecej pozdro
-
- BS Brother
- Województwo: świętokrzyskie
- Kontakt:
ale Savage to naprawde niskie moto..bardzo niskie chyba ze nie chce chopera..no..Savage'a:P
CyberScyzor
Bestia - Black Angel
Hayabusa L0 + Yoshimura Carbon R77
Motto: "Nie lubię peletonów..."
Zuzia -> pojechała...
tel.606 998 255
Wyprawy motocyklowe opisane
Krach Systemu - Media, Trendy, Strategia
Bestia - Black Angel
Hayabusa L0 + Yoshimura Carbon R77
Motto: "Nie lubię peletonów..."
Zuzia -> pojechała...
tel.606 998 255
Wyprawy motocyklowe opisane
Krach Systemu - Media, Trendy, Strategia
GS 500, ja mam 164 co prawda trochę więcej, ale mogła by się przyzwyczaić do podpierania jedną nogą. Myślę, że to kwestia wprawy.
Ja też mam podobny problem i wybierałem moto za względu na wzrost. Tył w większości moto można obniżyć bez problemu a i z przodem żaden problem. Ważne żeby nie był za ciężki bo wtedy jedną nogą sie nie utrzyma. Przymierzałem się w PP kiedyś do GSRa i był dla mnie za wysoki ale zaproponowano mi za niewielką stosunkowo opłatą przeróbkę siedzenia (bez zmiany wyglądu).Ogólnie można opuścić do 2 cm na przodzie ok 5 do 7 na tyle i jakieś 2 do 3- cm siedzenie. Osobiście poleciłbym albo Dzikusa albo Gs 500.
Moje kochanie ma 152cm i spokojnie daje rade z malym Intruzem. Jedyny problem jest taki ze nie siega stopami do wysunietych kontrolek (nie jest w stanie ich w pelni obslugiwac).
Moim zdaniem Savage lub maly Intruder bez modyfikacji bedzie pasowal. Nalezy jeszcze pamietac ze sa GN i Marudy 125ccm.
PS: kulawe foto ale pokazuje ze Intruz ma nisko siedzenie.
Moim zdaniem Savage lub maly Intruder bez modyfikacji bedzie pasowal. Nalezy jeszcze pamietac ze sa GN i Marudy 125ccm.
PS: kulawe foto ale pokazuje ze Intruz ma nisko siedzenie.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
Chciałbym podziękować wszystkim za pomoc i rady. Z tego co wiem zdecydowała sie na Dzikusa i mam nadzieję, że jak na pierwsze moto dla niskiej kobiety będzie jak znalazł. Jeżeli będzie ktoś miał podobny problem chętnie przekażę opinie.
pozdrawiam
pozdrawiam
świat należy do nas ...
R1200
604 995 636
GG 4422595
R1200
604 995 636
GG 4422595