Cieszyn-odsłonięcie Pomnika Legionistów- Nike lub Ślązaczka"

Dział dla Braci z województwa śląskiego. Możecie tutaj zamieszczać info tj. imprezki regionalne, adresy lokali i serwisów etc. w Waszym województwie.

Moderator: SEBIKS

Zablokowany
maku
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie

Cieszyn-odsłonięcie Pomnika Legionistów- Nike lub Ślązaczka"

Post autor: maku »

Motocykliści zostali zaproszeni- informóje i liczę że nie zabraknie motocyklistów BS, a szczególnie z silnej Rodziny Śląskiej z LECHULEM na czele w Uroczystości Odsłonięcia Pomnika Legionistów w Cieszynie.
Pomnik o nazwie Cieszyńska Nike lub Ślązaczka został ufundowany w 1934r na cześć wszystkich Legionistów którzy wyszli z Cieszyna i okolic na bój o wolną POLSKĘ.
Pomnik został zniszczony we wrześniu 1939 r , a po II Wojnie Światowej na pozostałych fundamentach "postawiono pomnik wdzięczności z gwiazdą ", który został rozebrany 1990r., a dopiero po 2000r Społeczny Komitet Budowy Pomnika doprowadził do Jego odbudowy.
Wszyscy Motocykliści którzy chcieliby wziąść udział w ceremonii odsłonięcia Pomnika- zbierają się na parkingu Castoramy w Cieszynie
w dn. 7.06.2008r /sobota/ o godz. 18.30 skąd wyruszą w kolumnie na godz. 19.00, na Mszę Świętą w Rotundzie na Wzgórzu Zamkowym, a następnie na ceremonię osłonięcia Pomnika.
Kontakt: Mirosław Wenglorz /suzuki GS 450 L/ - tel. 604862304
Czekam na relacje też fotograficzną i pozdrawiam - Maku+Aku
maku+aku
b.dawno-J... jednoślad - ogar na 19-ch, teraz Intruder C 800 !!! ale zawsze z Plecaczkiem
tel. 0663289500
Email : makuiaku@gmail.com
Lechul
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie
Kontakt:

Re: Cieszyn-odsłonięcie Pomnika Legionistów- Nike lub Ślązaczka"

Post autor: Lechul »

Ponieważ poczułem się "wywołany do tablicy" a i okazja jest nietuzinkowa muszę z przykrością poinformować, że w najbliższą sobotę ja i Mariola jesteśmy z motocyklowania wyłączeni. Co do obecności reprezentacji BS to myślę, że powinny się przede wszystkim wypowiedzieć osoby chcące uczestniczyć w tym dniu w -------------> orszaku ślubnym Rhaaziela.
Pozdrawiam.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
Obrazek
letko
BS Brother
BS Brother
Województwo: śląskie

Re: Cieszyn-odsłonięcie Pomnika Legionistów- Nike lub Ślązaczka"

Post autor: letko »

Jeśli mi się uda to podjadę do Cieszyna (cholera tak daleko :evil: ) Chciałem uczestniczyć w orszaku ślubnym ale muszę do 13-tej siedzieć na miejscu.
W Życiu Piękne Są Tylko Chwile !
------------------------------------------
Obecnie Kawa Z650
-------------------------------------------
V-Strom DL 650
-----------------------------
był VS 750 Intruder
-----------------------------
602 256 613
Zablokowany