Treningi "grandys" 28-29 sierpnia 2008

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Super Sport, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: Emil

ODPOWIEDZ
Emil
Moderator
Moderator
Województwo: mazowieckie
Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
Polubił posty: 5
Otrzymane Polubienia: 14

Treningi "grandys" 28-29 sierpnia 2008

Post autor: Emil »

pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
pgsxr

Re: Treningi "grandys" 28-29 sierpnia 2008

Post autor: pgsxr »

chciałbym ale. .. dzwoniłem do grandy duo i gość między innymi stwierdził, że przed wjazdem na tor będzie sprawdzana głośność tłumików czy nie przekraczają norm, jeżeli tak to nie wpuszczą na tor no i oczywiście w takim wypadku zero zawrotu 800 pln (a nie chciałbym płacić za przejażdżkę do Poznania 8 stówek). Czy wiesz jak to wygląda faktycznie ?
Emil
Moderator
Moderator

bylo opisane na stronie grandysa ale jakos wsiaklo
jak masz tablice znamionowa i seryjny tlumik to wg danych z tabliczki, w przeciwnym wypadku: A - 107dBA, B-100dBA (?), C-98dBA (96?) przy obrotach (nie pamietam dokladnie) dla 600 to chyba 7000rpm dla litra 4000rpm
jak masz normalny wydech przewidziany dla ludzi a nie jakies glosne nieporozumienie to nie masz sie czym martwic :jezyk:
pozdrawiam,
Emil

. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Antoni
Śmigająca po niebiańskich trasach

Post autor: Antoni »

tu troche info dla szkolenia organizowanego przez Automobilklub Wielkopolski

"Limit głośności – 98 dB dla grup B/C i 103 dB dla zawodników A"

http://www.aw.poznan.pl/imprezy2008/200 ... index.html
pozdrawiam,
Antoni
GSX-R 1000 K5
Emil
Moderator
Moderator

Antoni pisze:"Limit głośności – 98 dB dla grup B/C i 103 dB dla zawodników A"
faktycznie, na treningach beda najprawdopodobniej obnizone do tych wartosci
pozdrawiam,
Emil

pgsxr

hmmm nie wiem czy mam tłumiki "dla ludności" - tzn. kompletny układ wydechowy Yoshi z tłumikami RS3 i nie wiem jak jest z tym natężeniem dźwięku
Emil
Moderator
Moderator

no wietZ, oficjalnie juz chyba moge stwierdzic, ze chlopakom z BS Team (w sile jurand i Emil) padlo na musk zupelnie i zostali zapisani na trening do grupy A razem z 3h wyscigiem endurance :twisted:

oficjalny komentarz przedstawiciela teamu:
"biorac pod uwage ze 1:53 robimy z wiatrem z gorki a reszta pewnie ponizej 1:40 jak nagrzewa opony to nie mozemy miec wygorowanych planow i ustalilismy, ze pojedziemy spokojnie i zadowolimy sie marnym trzecim miejscem" :angry_smile: :lol:
pozdrawiam,
Emil

pgsxr

ha - przełamałem się, zamówiłem w suzuce połamaną dźwignię i ramię dźwigni zmiany biegów (połamanych z okazji gleby na kartingu) mają być na wtorek, jutro wpłacam pieniążki do "duograndy" i zapisuję się do mistrzowskiej grupy "ABSOLUTE BEGINNER" nie wiadomo dlaczego nazwanej "C". Jeszcze tylko założę tabliczkę z "zachodzi na zakrętach 1 m" oraz nalepię zielony listek.
pgsxr

no i już po - z czasem 2.03.538 i glebą - ale ważniejsze są reperkusje :) - moja małżonka stwierdziła, że COŚ trzeba z tym zrobić (że niby z moimi zainteresowaniami jazdą na torze) z pewną nieśmiałością zapytałem CO ? a ona na to że trzeba by kupić jakiś motocykl tylko na tor, żebym tego tak nie niszczył :D - ole !! :)
Emil
Moderator
Moderator

pozdrawiam,
Emil

ODPOWIEDZ