Uwaga na sprzęt
Moderator: motorynka
Uwaga na sprzęt
Witam,
na trójmiejskim forum pojawił się post kolegi Matt'a jak poniżej. Przekazuję, żeby nikt nie nabił się na minę:
"Dla tych co byli by zainteresowani kupnem motocykla z tej aukcji
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1145473
to odrazu odradzam, to jest moj moto po wypadku. Zostal sprzedany na aukcji autoonline przez PZU SA. za 7150zl.
Motocykl ma skrzywiona rame!
ale ten fakt zostal pominiety przez sprzedajacego.
Pozdrawiam."
na trójmiejskim forum pojawił się post kolegi Matt'a jak poniżej. Przekazuję, żeby nikt nie nabił się na minę:
"Dla tych co byli by zainteresowani kupnem motocykla z tej aukcji
to odrazu odradzam, to jest moj moto po wypadku. Zostal sprzedany na aukcji autoonline przez PZU SA. za 7150zl.
Motocykl ma skrzywiona rame!
ale ten fakt zostal pominiety przez sprzedajacego.
Pozdrawiam."
Ostatnio zmieniony pt, 20 lut 2009, 14:49 przez mungo, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Uwaga na sprzęt
Chodzi o Suzuki gsx650f rocznik 2008 (nowy model jaja) w kolorze czarnym, opisywany jako "lekko poobijany". Kolega miał przygodę zaraz po odebraniu maszyny z salonu. Okazało się że rama jest słaba w tym modelu i skrzywiła się. Miejscie to na uwadzę, kiedy będziecie oglądać taki moto
Ostatnio zmieniony pt, 20 lut 2009, 14:50 przez mungo, łącznie zmieniany 1 raz.
Mungo źle zlinkowałeś bo ogłoszenie jest jeszcze :
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
po czym mozna poznac ze rama w nim jest naruszona?
GS-F N600 (105000km) --> italian whore (16000 + 14000km++)
It's Good to be Bad :devil:
It's Good to be Bad :devil:
Przed zakupem dobrze jest pooglądać moto takiego samego modelu i zwrócić uwagę na spawy ramy, rodzaj i jak była malowana rama w danym modelu.luzik pisze:po czym mozna poznac ze rama w nim jest naruszona?
Jak wszystko jest ok to wtedy jazda próbna -- moto nie może ściągać w żadną stronę przy każdej prędkości.
Najczęściej, gdy moto ściąga tekst sprzedawcy odnosi się do opon i ciśnieniu w nich. Tak, że przed jadą próbną sprawdzić koła.
Nigdy nie zaliczyłem wtopy tak sprawdzając moto.
-
- Lajtowy Motonita
- Województwo: -
albo prościej i szybciej jest podjechać do serwisu suzuki i chłopaki sprawdzą co i jak...
Lokalny diler opium
opium*-bo motocykl jest jak narkotyk
opium*-bo motocykl jest jak narkotyk
tylko nie masz gwarancji, że prawdę Ci powiedzą..... w starym kurniku stało kiedyś takie czarne jajo - cacy, kupiony w salonie itp no niby miód - poza tym że znałem właściciela i historię sprzęta.......Broda pisze:albo prościej i szybciej jest podjechać do serwisu suzuki i chłopaki sprawdzą co i jak...
WHITE FALKON +TwoBrothers
K8 GSX1300R
nieważne gdzie...
Marcin
666 600 741
W życiu trzeba próbować, by potem nie żałować, że się nie spróbowało...
K8 GSX1300R
nieważne gdzie...
Marcin
666 600 741
W życiu trzeba próbować, by potem nie żałować, że się nie spróbowało...
No dokładnie. Ja tam nie wierzę zawsze w uczciwość panów w nawet autoryzowanych serwisach.... i wiem co mówię, bo wieści mam z pierwszej i bardzo zacnej ręki.
A swoją drogą to typowa praktyka firm ubezpieczeniowych. Skupują auto, moto po wypadku, remontują ile się da lub potrzeba i odsprzedają. I to należy uznać za KURE...STO !!!
A swoją drogą to typowa praktyka firm ubezpieczeniowych. Skupują auto, moto po wypadku, remontują ile się da lub potrzeba i odsprzedają. I to należy uznać za KURE...STO !!!
-
- Zmieniacz Żarówek
- Województwo: wielkopolskie
Macie racje Pzu zrobilo podobnie z moja megane. Naprawilo i sprzedalo na allegro, chociarz niby byla do kasacji.!!!
Kazdy dzień to nowa przygoda
Była WSK 125, 175:), SHL,HART 50:) MZ150, MZ250, cz175, jawa350TS CZ350
dłuuugo nic aż w końcu V Strom Dl 650 AK08
łooo teraz GSX1300R k11
Tel. 606375307
nr gg 10008221
Była WSK 125, 175:), SHL,HART 50:) MZ150, MZ250, cz175, jawa350TS CZ350
dłuuugo nic aż w końcu V Strom Dl 650 AK08
łooo teraz GSX1300R k11
Tel. 606375307
nr gg 10008221
Z tego co mi wiadomo to jest ta sama sztuka !! A PZU ma taka polityke jaką ma i w dodatku sami kryja uszkodzenia w tym pojeździe ! !!warrior.gwe pisze:tylko nie masz gwarancji, że prawdę Ci powiedzą..... w starym kurniku stało kiedyś takie czarne jajo - cacy, kupiony w salonie itp no niby miód - poza tym że znałem właściciela i historię sprzęta.......Broda pisze:albo prościej i szybciej jest podjechać do serwisu suzuki i chłopaki sprawdzą co i jak...