vs 750 problemy techniczne
Re: vs 750 problemy techniczne
ano tak zrobili - (układ to nr 2 na rysunku wcześniejszym budzika), najdokładniej sprawdzić można jak manual zaleca (rysunek) , nie ma danych ile ma być przy 20 stopniach, to by mniej więcej teraz na zimnym zmierzył i widać by było czy nie lipa z termistorem.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Maniu prawdopodobnie jest jak mówisz. A potem płacimy za to gówno po x10........... Jak by nie mogli na zwykłym bimetalu (wiem że to juz nie było by tak precyzyjne I NIEZAWODNE.... Ale jak widać mu sie spieprzyło
Witam
Ta kontrolka się zapala tylko podczas jazdy, i tylko wtedy jak wentylator nie chodzi zazwyczaj jak się zatrzymuje na poboczu za chwilę się włącza wentylator i po 10 s gaśnie albo samo gaśnie bez wentylatora. Co do schematów kumam jestem elektrykiem
dobry pomysł żeby zmierzyć ten termistor. Jednak ja bym stawiał na chłodnicę coś tego typu że jest zamulona. Rozbiorę na dniach to dam znać co do tej rezystancji i do chłodnicy bo teraz mam trochę nauki na studia i nie mam czasu:)
Dzięki wielkie za pomoc i zainteresowanie moim problemem
pozdrawiam
Ta kontrolka się zapala tylko podczas jazdy, i tylko wtedy jak wentylator nie chodzi zazwyczaj jak się zatrzymuje na poboczu za chwilę się włącza wentylator i po 10 s gaśnie albo samo gaśnie bez wentylatora. Co do schematów kumam jestem elektrykiem
Dzięki wielkie za pomoc i zainteresowanie moim problemem
pozdrawiam
Jednak jeszcze dzisiaj wieczorem zbadam tą sprawę z termistorem , wymienię płyn chłodniczy i sprawdzę czy nic się nie zamuliło tam.
Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie Nie równe przechodzenie z wolnych obrotów na średnie jak silnik zaczyna brać mieszanke z przepustnic. Czy to wina modyfikowanych wydechów? Tak myślałem żeby z astry wziąć sonde lambda i włożyć do tłumika i zobaczyć na kompie jaka jest mieszanka ? Myślicie że to ma sens ?
Mam jeszcze jedno pytanie a mianowicie Nie równe przechodzenie z wolnych obrotów na średnie jak silnik zaczyna brać mieszanke z przepustnic. Czy to wina modyfikowanych wydechów? Tak myślałem żeby z astry wziąć sonde lambda i włożyć do tłumika i zobaczyć na kompie jaka jest mieszanka ? Myślicie że to ma sens ?
Nie kombinuj szkoda czasu weź do wody i sprawdź rezystencję..... poprawność połączeń