KKrrrrrrcze Co jest?????
Moderator: Emil
Nie pamiętam jaki klucz do świec ..ale wydaje mi się że przedmówca ma rację :roll: .....
Ja dla pewności że wsio jest cacy wczoraj swoją przepaliłem...i na chwilę zamarłem bo na początku nie chciała zapalić....( zimna była)..i też strzeliła z rury aż ja się wystraszyłem :twisted: ...ale po chwili odpalila....kurcze nic nie powoduje takiego uśmiechu jak osobiście przeprowadzona skuteczna "naprawa"
I nic nie wywołuje u mnie takiej euforii jak dzwięk DEVILA mojej Suzy..
POWODZENIA W DALSZYYCH PRACACH PRZY SPRZĘCIE
Ja dla pewności że wsio jest cacy wczoraj swoją przepaliłem...i na chwilę zamarłem bo na początku nie chciała zapalić....( zimna była)..i też strzeliła z rury aż ja się wystraszyłem :twisted: ...ale po chwili odpalila....kurcze nic nie powoduje takiego uśmiechu jak osobiście przeprowadzona skuteczna "naprawa"
I nic nie wywołuje u mnie takiej euforii jak dzwięk DEVILA mojej Suzy..
POWODZENIA W DALSZYYCH PRACACH PRZY SPRZĘCIE
Kuna fak, a moj racingowy Laser jeszcze nie zagadal
Tylko lezy blyszczacy w pokoju...
Ze zgryzoty zrobilem 4 letni kolektor tak, ze blyszczy jak lustro
Choc strzaly z seryjnego rowniez sa godne
Jutro pylam po klucz.
Dzieki za pomoc.
Jeszcze jedno - czy przy standardowym zalaniu swiec w cylindrze jest na tyle duzo wachy, by mogla splynac do miski i zepsuc olej?
Lepiej odzalowac 100 ziko, by miec pewnosc, ze nie zatrze sie silnika.
Wole sie upewnic, bo w poprzednim sprzecie ani razu nie mialem takich przygod - moze stad ta panika
Na wiosne jade na regulacje gaznikow, cos po prostu smierdzi
Nie martwcie sie - kolezance ZXR nie odpalil, mimo ze miesiac temu dzialal. Cos musi byc na rzeczy
Chyba zostawie motor do marca - bo jak mam zrobic, a za tydzien robic to samo, to dziekuje
Najbardziej mnie doluje, ze moj katamaran przy -20 odpala za pierwszym razem (napis "Porsche" na pokrywie zaworow w koncu zobowiazuje ) po 2 tyg. stania na mrozie pod chmurka, a moto pada nawet w garazu
Tylko lezy blyszczacy w pokoju...
Ze zgryzoty zrobilem 4 letni kolektor tak, ze blyszczy jak lustro
Choc strzaly z seryjnego rowniez sa godne
Jutro pylam po klucz.
Dzieki za pomoc.
Jeszcze jedno - czy przy standardowym zalaniu swiec w cylindrze jest na tyle duzo wachy, by mogla splynac do miski i zepsuc olej?
Lepiej odzalowac 100 ziko, by miec pewnosc, ze nie zatrze sie silnika.
Wole sie upewnic, bo w poprzednim sprzecie ani razu nie mialem takich przygod - moze stad ta panika
Na wiosne jade na regulacje gaznikow, cos po prostu smierdzi
Nie martwcie sie - kolezance ZXR nie odpalil, mimo ze miesiac temu dzialal. Cos musi byc na rzeczy
Chyba zostawie motor do marca - bo jak mam zrobic, a za tydzien robic to samo, to dziekuje
Najbardziej mnie doluje, ze moj katamaran przy -20 odpala za pierwszym razem (napis "Porsche" na pokrywie zaworow w koncu zobowiazuje ) po 2 tyg. stania na mrozie pod chmurka, a moto pada nawet w garazu
Tak jak mój mechanik powiedział...jak moto stoi w ogrzewanym garażu, ma naładowany aku to mimo wszystko powinno odpalić...Loser sprawdz jeszcze sam zawór w zbiorniku...u mnie był przytkany jakimś syfem z bęzyny...i było marnie paliwo podawane mna gaźniki
Jaką bęzynę masz zatankowaną? jeśli Pb95 marnej jakości to też może być przyczyna...to był jeden z czynników niedawnego niedomagania mojej Suzi...poleć na stację i dolej parę litrów porządnej wachy najlepiej 99+Racing z Shella
Jak wykręcisz świecę i je wysuszysz\rozgrzejesz to weż długą zapałkę( kup wcześniej) odpal ją o ostraożnie włóż przez otwory na świecę dosłownie na sekundę.. w ten sposób wypalisz wachę która stoi( jeśli stoi) w cylindrach i która ewentualnie zalewa Ci świecę....
To tak parę dodatkowych wskazówek które teraz przyszły mi do głowy..
POZDRAWIAM
Jaką bęzynę masz zatankowaną? jeśli Pb95 marnej jakości to też może być przyczyna...to był jeden z czynników niedawnego niedomagania mojej Suzi...poleć na stację i dolej parę litrów porządnej wachy najlepiej 99+Racing z Shella
Jak wykręcisz świecę i je wysuszysz\rozgrzejesz to weż długą zapałkę( kup wcześniej) odpal ją o ostraożnie włóż przez otwory na świecę dosłownie na sekundę.. w ten sposób wypalisz wachę która stoi( jeśli stoi) w cylindrach i która ewentualnie zalewa Ci świecę....
To tak parę dodatkowych wskazówek które teraz przyszły mi do głowy..
POZDRAWIAM
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Witam !!
Bardzo przepraszam, że się wtrącam ale mało nie zwaliło mnie ze stołka !!
Co Loser ma zrobić ?? :shock: :shock: ?? Włożyć zapaloną zapałkę do cylindra ?? Nie mówię, że się nie da tylko na jaką cholerę eksperymenty z otwartym ogniem kiedy wystarczy bez świec przekręcić parę razy rozrusznikiem i "wyrzucić" nadmiar paliwa z garów.
To może niech ją włoży do baku i wypali tą wachę marnej jakości, którą podobno tam ma :roll: :roll: :roll:
Ludziska dajcie na luz bo wiosny nie doczekacie !!
Przeczyta to jakiś neofita - garażowiec i wypali nie tylko wachę w garach ale jeszcze pół garażu. Pozdrawiam.
Bardzo przepraszam, że się wtrącam ale mało nie zwaliło mnie ze stołka !!
Co Loser ma zrobić ?? :shock: :shock: ?? Włożyć zapaloną zapałkę do cylindra ?? Nie mówię, że się nie da tylko na jaką cholerę eksperymenty z otwartym ogniem kiedy wystarczy bez świec przekręcić parę razy rozrusznikiem i "wyrzucić" nadmiar paliwa z garów.
To może niech ją włoży do baku i wypali tą wachę marnej jakości, którą podobno tam ma :roll: :roll: :roll:
Ludziska dajcie na luz bo wiosny nie doczekacie !!
Przeczyta to jakiś neofita - garażowiec i wypali nie tylko wachę w garach ale jeszcze pół garażu. Pozdrawiam.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
HAHAHA..Lechul nie zrozumieliśmy się :lol: .....Nie ma włożyć zapałki do cylindra tylko włorzyć do otworu tam gdzie ma świece..jęśli wacha jes w cylindrach to opary wypalą się w 3 sekundy..no że chyba ma cylinder i skok tłoka wielkości szklanki do herbaty ...
Ja tak u siebie zrobiłem i z 2 cylindrów poszedł malutki błysk więc wacha w nich była...i stwierdzam że jest to bezpieczny zabieg zarówno dla garażu i motocykla
POZDRAWIAM
Ja tak u siebie zrobiłem i z 2 cylindrów poszedł malutki błysk więc wacha w nich była...i stwierdzam że jest to bezpieczny zabieg zarówno dla garażu i motocykla
POZDRAWIAM
-
- The Real One
- Województwo: łódzkie
zdecydowanie polecam sposob lechula-jest sprawdzony i najwazniejsze bezpieczny.a o zapalkach to pierwsze slysze-(wez zapalki bo nie chce zapalic )
CB400F ,CB1 ,XV500 ,CB750C ,GSF1200S ,X11 ,VT1100 ,x11,R1100s,V-raptor-serce suzuki
http://www.bikepics.com/members/krzysiofm/
http://www.bikepics.com/members/krzysiofm/
Witam, bracie ciesz sie ze jeszcze masz garaz i moto bo to co wypisujesz to kompletne bzdury :shock: i jest to bardzo niebezpieczne oraz wcale nie potrzebne a tak wogole to jak najdalej z otwartym ogniem od motocykla nawet jak jest pusty bak.Malisz pisze:i stwierdzam że jest to bezpieczny zabieg zarówno dla garażu i motocykla
Pozdrawiam