Emil pisze:...nie mam zamiaru zeby jeszcze wiecej moich danych bylo ogolnie dostepne, i tak jest za duzo...
To że Emil jest z Warszawy i okolic wiadome jest tylko i wyłącznie za sparwą podpisu pod jego zdjęciem, który wykonał osobiście i zapewne dobrowolnie. Póki co nie zabieram się za tworzenie Mapki BS Mazowieckiego, więc Emil możesz być spokojny o swoje dane.
Emil pisze:... a poza tym umieszczenie pewnych danych razem bez wyraznego pozwolenia osoby zainteresowanej jest NIELEGALNE...
Umieszczanie "DANYCH" to nie umieszczanie danych osobowych.
Przykładowo Imię i Nazwisko nie są danymi osobowymi, ponieważ przy ich pomocy nie jesteśmy w stanie zidentyfikować osoby. Natomiast Imię i Nazwisko i data urodzenia lub PESEL to dane osobowe konkretnej osoby i podawanie takowych bez zgody zainteresowanych jest niedozwolone, a takowe na forum (nie tylko lubelskim) się nie przewijają.
W tym temacie nie operuję nawet Nazwiskami, w najgorszym przypadku są to zmodyfikowane imiona. Umieściłem mapkę bez pytania się zainteresowanych o zgodę ponieważ chciałem aby każdy zobaczył o czym jest mowa. Myślę, że w ten sposób udało się uniknąć ewentualnych głosów mówiących o bezsensowności "
projektu" przed jego pokazaniem.
Wystarczy głos którejkolwiek z osób, których nicki zamieszczone są na mapce iż z jakichś powodów nie życzy sobie obecności na niej swojego nicka a będę je usuwał.
Pozdrawiam.tomaszrtl.
PEACE