Maly pomysl na wycieczke... - szlakami Podlasia...
Moderator: Shenson
Maly pomysl na wycieczke... - szlakami Podlasia...
W dniu jutrzejszym doloze szczegolowe informacje. Wyjazd dosyc intensywny - duzo zwiedzania i warto sie sprezyc, najlepiej byloby jechac na 3 dni wtedy mozna bardzo duzo zobaczyc i skorzystac z atrakcji takich jak, zwiedzanie muzeum wsi, Rejs statkiem po kanalach augustowskich, zwiedzanie rezerwatu Tobolinka, kosztowanie smakolykow litewskich w Wilnie zwiedzanie starowki, obraz matki boskiej, klasztor Wigierski (muzeum Jana Pawla II), Sejny (przepiekna bazylika), drewniany kosciolek w Kuklach, mosty w Stanczykach najwyzsze w Europie itd. Postaram sie do ladnie rozpisac
Mapa
Wiec zgodnie z obietnica - niestety termin sie troche rozciagnal, gdyz znow jestem w szpitalu - opisuje plan wycieczki :
A. Zbieramy sie w okolicach godziny 19.00 na stacji benzynowej Shell w Markach przy Makro - niestety biorac pod uwage jakosc tej stacji to lepiej sie zatankowac wczesniej w innym miejscu.
B. Przemieszczamy sie do Bialegostoku mysle ze podroz powinna nam zajac okolo 2h wiec 21 jestesmy na miejscu tankujemy motocykle na stacji Shell jesli ktos z Bialego bedzie chcial dolaczyc to tam sie zbierzemy i ruszamy dalej w strone Augustowa.
C. Biorac pod uwage wyjazd piatek wieczor to odpuszczamy ogladanie muzeum wsi Polskiej.
D. Dojezdzamy do Augustowa okolo 80km i mamy dwie opcje, zalatwiamy nocleg w Augustowie lub jesli nie bedzie zbyt duzej grupy to mozemy podjechac 40 KM dalej punkt E. do mnie na dzialke i jakos sie rozlokowac.
F. Pobudka o 7 o 8 jedziemy do rezerwatu bobrow w Tobolice niesamowite widoki, kolorystyka wody etc. moja galerie mozna zobaczyc tutaj, dojazd zajmie nam 15 min,a spacer powinien nam zajac maksymalnie 2h wiec 10:30 wyruszamy dalej.
G. Mala objazdowa wycieczka bocznymi drogami - piekne widoki na jeziora oraz zwiedzanie starego zabytkowego kosciola w ktorym krolowa Marysienka spotykala sie ze swoim kochankiem czas okolo 30 min.
H. Mamy godzine 11:20 powinnismy dotrzec do Sejn tam zwiedzamy Bazylike NNMP opis
I. 12.00 Ruszamy pobocznymi drogami do Wigier po drodze miajmy Pogorzelec i inne male miejscowosci - piekne widoki, lasy, swieze powietrze, droga w miare rowna i przyjemna.
J. 12.30 Klasztor Wigierski w ktorym goscil JP II przy odrobinie szczescia mozna zwiedzic katakumby opis
K. 13.30 Wyjazd naszym celem sa Goldap i Stanczyki, jednakze zaczyna sie pora obiadowa wiec o 14.00 docieramy do Suwalk tam jemy obiadek tankujemy motocykle i o 15.00 wyjezdzamy dalej mamy do pokonania okolo 70KM wiec o 16.00 powinnismy byc na miejscu w Goldapi Goldap - kosciol sw Leona, opis miejscowosci
L. W okolicach godziny 17:00 powinnismy byc juz w Stanczykach by zobaczyc cos niesamowitego opis, jesli uda sie komus skoczyc na Bungee to kolejna atrakcja
M. Godzina 18 wyjezdzamy w strone Gib mamy do przejechania okolo 150 km, dojezdzamy o godzinie 20.00 do Sejn jemy kolacje w restauracji Litewskiej.
N. Giby okolo 21-22 nocleg.
O. 7 rano pobudka 8 wyjazd, naszym celem jest Wilno okolo 200 KM droga gladka jak stol, latwa mila i przyjemna jednakze trzeba trzymac sie przepisow ograniczenia sa restrykcyjnie pilnowane przez tamtejsza Policje. Okolo 10-11 jestesmy na miejscu zwiedzamy cale stare miasto, obraz NMP, zajmie nam to okolo 4-5h jemy obiadek i szykujemy sie w droge powrotna okolo 500 KM.
P. Warszawa punkt docelowy po drodze zatrzymujemy sie w restauracji POD TOPOLAMI bardzo dobre jedzenie i mozna chwilke odpoczac.
Mapa
Wiec zgodnie z obietnica - niestety termin sie troche rozciagnal, gdyz znow jestem w szpitalu - opisuje plan wycieczki :
A. Zbieramy sie w okolicach godziny 19.00 na stacji benzynowej Shell w Markach przy Makro - niestety biorac pod uwage jakosc tej stacji to lepiej sie zatankowac wczesniej w innym miejscu.
B. Przemieszczamy sie do Bialegostoku mysle ze podroz powinna nam zajac okolo 2h wiec 21 jestesmy na miejscu tankujemy motocykle na stacji Shell jesli ktos z Bialego bedzie chcial dolaczyc to tam sie zbierzemy i ruszamy dalej w strone Augustowa.
C. Biorac pod uwage wyjazd piatek wieczor to odpuszczamy ogladanie muzeum wsi Polskiej.
D. Dojezdzamy do Augustowa okolo 80km i mamy dwie opcje, zalatwiamy nocleg w Augustowie lub jesli nie bedzie zbyt duzej grupy to mozemy podjechac 40 KM dalej punkt E. do mnie na dzialke i jakos sie rozlokowac.
F. Pobudka o 7 o 8 jedziemy do rezerwatu bobrow w Tobolice niesamowite widoki, kolorystyka wody etc. moja galerie mozna zobaczyc tutaj, dojazd zajmie nam 15 min,a spacer powinien nam zajac maksymalnie 2h wiec 10:30 wyruszamy dalej.
G. Mala objazdowa wycieczka bocznymi drogami - piekne widoki na jeziora oraz zwiedzanie starego zabytkowego kosciola w ktorym krolowa Marysienka spotykala sie ze swoim kochankiem czas okolo 30 min.
H. Mamy godzine 11:20 powinnismy dotrzec do Sejn tam zwiedzamy Bazylike NNMP opis
I. 12.00 Ruszamy pobocznymi drogami do Wigier po drodze miajmy Pogorzelec i inne male miejscowosci - piekne widoki, lasy, swieze powietrze, droga w miare rowna i przyjemna.
J. 12.30 Klasztor Wigierski w ktorym goscil JP II przy odrobinie szczescia mozna zwiedzic katakumby opis
K. 13.30 Wyjazd naszym celem sa Goldap i Stanczyki, jednakze zaczyna sie pora obiadowa wiec o 14.00 docieramy do Suwalk tam jemy obiadek tankujemy motocykle i o 15.00 wyjezdzamy dalej mamy do pokonania okolo 70KM wiec o 16.00 powinnismy byc na miejscu w Goldapi Goldap - kosciol sw Leona, opis miejscowosci
L. W okolicach godziny 17:00 powinnismy byc juz w Stanczykach by zobaczyc cos niesamowitego opis, jesli uda sie komus skoczyc na Bungee to kolejna atrakcja
M. Godzina 18 wyjezdzamy w strone Gib mamy do przejechania okolo 150 km, dojezdzamy o godzinie 20.00 do Sejn jemy kolacje w restauracji Litewskiej.
N. Giby okolo 21-22 nocleg.
O. 7 rano pobudka 8 wyjazd, naszym celem jest Wilno okolo 200 KM droga gladka jak stol, latwa mila i przyjemna jednakze trzeba trzymac sie przepisow ograniczenia sa restrykcyjnie pilnowane przez tamtejsza Policje. Okolo 10-11 jestesmy na miejscu zwiedzamy cale stare miasto, obraz NMP, zajmie nam to okolo 4-5h jemy obiadek i szykujemy sie w droge powrotna okolo 500 KM.
P. Warszawa punkt docelowy po drodze zatrzymujemy sie w restauracji POD TOPOLAMI bardzo dobre jedzenie i mozna chwilke odpoczac.
Ostatnio zmieniony śr, 7 sty 2009, 11:14 przez Dread, łącznie zmieniany 6 razy.
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 5
Re: Maly pomysl na wycieczke... - szlakami Podlasia...
Dread, pomysł ciekawy, ale na 3 dni to trzeba urlop brać (nie dało by się do 2 skrócić ?) jakby nie wyszło w zimie to na wiosnę ja się piszę, na moto oczywiście
LS 650 Savage`91 ---> GSR600K7 ---> Diablo(GSR600 K6) ---> Rebel 500
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
napisalem najlepiej ale zawsze mozna mala korekte zrobic i poleciec na 2 dni, w sumie w piatek wieczor wyjazd tam na miejscu spanko by byc 300 KM blizej. I ogien, to jest plan na moto - ja sie autem nie ruszam bo mi sie nie chce
Wiec mamy upgrade, wyjazd piatek wieczor, powrot Niedziela wieczor
-
- BS Brother
- Województwo: podlaskie
Dread jak juz będziesz znał termin to daj znać. Nocleg w Augustowie macie bez problemu
Nie zatrzymam się, jak już złapię wiatr...
Czarna Suzi GS 500E - ale to juz było....
Czarny Bandit 600S ... i to też już było....
Na razie leżę i pachnę ....
tel. 721-25-75-25
Czarna Suzi GS 500E - ale to juz było....
Czarny Bandit 600S ... i to też już było....
Na razie leżę i pachnę ....
tel. 721-25-75-25
-
- BS Brother
ja wciąż zainteresowany, bliżej wiosny sie uzgodni szczegóły
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
zrobie jeszcze kilka tras... ale musza mi tu badania w tym szpitalu skonczyc robic... bo znow leze
-
- Moderator
- Województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Podobna wycieczka odbyła się w Sierpniu 2008. Suwalszczyzna + Litwa.
Opis i fotki w temacie poniżej.
http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... =14&t=9940
Trochę fotek jest jeszcze www.202.pl/bs (Suwałki 08.2008)
Jacek
Opis i fotki w temacie poniżej.
http://www.bractwo-suzuki.com.pl/forum/ ... =14&t=9940
Trochę fotek jest jeszcze www.202.pl/bs (Suwałki 08.2008)
Jacek
RM-Z 250 + GM500
tel. 502 341 006
tel. 502 341 006
-
- BS Brother
Pragnę wyrazić "wstępne zainteresowanie". Do maja jeszcze daleko.
Tylko że ja nie lubię jeździć po nocy
P.S.
Zdrowiej nam kolego sympatyczny
Tylko że ja nie lubię jeździć po nocy
P.S.
Zdrowiej nam kolego sympatyczny
Obecnie Hayabusa K5
Wieczorem w maju o 19 jest jasno dojedziemy na hmmm... 22.30 wiec nie powinno byc tragedii
-
- BS Brother
ja też w nocy nie lubię, więc damy rade, tylko nam Dread do wiosny nie wymięknij
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
spoko koncze sie leczyc bedzie dobrze jeszcze K9 trzeba odebrac najwyzej na Kawie polece
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Czyż to nie będzie profanacja :roll: :roll: !! :twisted:najwyzej na Kawie polece
Odbieraj Gixa i nie ściemniaj, jak nie będziesz mógł bracia się tym zajmą i docieraniem też :mrgreen: !!
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
-
- BS Brother
Dreadowi się klawisze pomyliły, miał napisać że na kawę wstąpimy po drodze na PodlasieDread pisze:spoko koncze sie leczyc bedzie dobrze jeszcze K9 trzeba odebrac najwyzej na Kawie polece
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+
tel. 603775119
qgel@wp.pl
A RH+