Szyba w motocyklu

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Gery73
Prawa Ręka Mechanika
Województwo: świętokrzyskie

Szyba w motocyklu

Post autor: Gery73 »

Czy ktoś wie jak powinna byc ustawiona szyba w motocyklu są jakieś ustawienia czy co - kombinuje z moją szybą w LS i za cholere nie mogę jej dobrze ustawić wirówa jak szlak.

pozdr gery73
Motur jest dla ludzi - tych którzy myślą.
Była LS 650, była ****ha XVS 650, była K***wa Voyager XII zg 1200 ...., była H**da VTX 1800 R,była XVZ 1300 Royalstar była H... jednoślad Valkyrie Interstate, Jest Suzuki GSX 750 F
klem

Re: Szyba w motocyklu

Post autor: klem »

Gery73 pisze:Czy ktoś wie jak powinna byc ustawiona szyba w motocyklu są jakieś ustawienia czy co - kombinuje z moją szybą w LS i za cholere nie mogę jej dobrze ustawić wirówa jak szlak.

pozdr gery73
Wyrzuć szybę ;)
Nie wiem jaką masz szybę, więc ciężko mi mówić, ale jak mój ojciec przerabiał ten problem w RS to optymalnie miał jak ustawił górną krawędź na wysokości oczu, jakieś 15stopni od pionu.
Gery73
Prawa Ręka Mechanika

Chyba rzeczywiście zdejmę tą szybę bo turbulencje naj w F-16.
Była LS 650, była ****ha XVS 650, była K***wa Voyager XII zg 1200 ...., była H**da VTX 1800 R,była XVZ 1300 Royalstar była H... jednoślad Valkyrie Interstate, Jest Suzuki GSX 750 F
Gery73
Prawa Ręka Mechanika

Dzięki z pomoc - szybę ustawiłem wydaje mi się że optymalnie i mogę potwierdzić że najlepsze ustawienie to takie gdzie górna krawędz szyby znajduje się na linii oczu i odrobine jest odchylona od pionu. Komfort jazdy jest nieporównywalnie lepszy i po przejechaniu 300 kilosów człowiek nie jest tak zmęczony. Ale gdyby nie długie trasy to jeździł bym bez szyby - poprostu mnie wkurza jak mi obraz przeskakuje.

Pozdrawiam gery73
ODPOWIEDZ