Luz tłoka w Ls 650 ???

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Gery73
Prawa Ręka Mechanika
Województwo: świętokrzyskie

Luz tłoka w Ls 650 ???

Post autor: Gery73 »

Jako laik w temacie chciałem zapytać czy możliwe jest żeby że tak się wyrażę tłuk (takie metaliczne dzwonienie) się i cykał (cykanie bardzo podobne do rozregulowanych zaworów) tłok w silniku LS ?. Otóż oddałem savażkę do mechanika bo właśnie coś zaczeło w silniku "dzwonić" zawory grały olej trzeba było wymienić i takie tam. Odbieram dzisiaj moto gaźniczek wyczyszczony zaworki ok ale przy dodawaniu gazu no i troche na wolnych obrotach słychać lekki metaliczy dzwięk - a mechanik mówi że tłok jest już wyrobiony i trzeba by było pomyśleć o wymianie. Wiecie, że to 1500 zeta jak nic. I dlatego pytam czy to możliwe ? Bo mam jakieś dziwne wrażenie, że to jest coś innego i jak się zgodzę na naprawę to coś tam dokręcą a skasują jak za wymianę.

pozdro gery73
Motur jest dla ludzi - tych którzy myślą.
Była LS 650, była ****ha XVS 650, była K***wa Voyager XII zg 1200 ...., była H**da VTX 1800 R,była XVZ 1300 Royalstar była H... jednoślad Valkyrie Interstate, Jest Suzuki GSX 750 F
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 2

Re: Luz tłoka w Ls 650 ???

Post autor: bogdi64 »

tłok jest utrzymywany w odległości od cylindra przez pierścienie i raczej nie stuka - co do metalicznego stukania, to obstawiał bym dekompresor (może być zła regulacja linki) lub panewki, trzeba dokładnie "usłuchać" silnik, jak to zrobić to ew na PW, bo tu chyba szkoda miejsca, na dłuższy wywód
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
ODPOWIEDZ