Trasa na Otwarcie
Moderator: ERIC
Trasa na Otwarcie
Witam!
W zwiazku z udanym wypadem do Francji i zblizajacym sie Otwarciem, postanowilem zaczac budowac plan trasy na Otwarcie
Plan ramowy to na razie:
1. Wyjazd 12-tego maja (sobota), po sniadaniu z Surrey, tunnel, i dojazd do toru Nurburgring, tak aby dojechac tam okolo 6-tej wieczorem. Hotel, kolacja, piwo, spac.
2. Niedziela, 13-tego, rano kilka okrazen Nurburgring :twisted: i lecimy dalej w kierunku Kaiserslautern i Baden Baden, czyli wbijamy sie w slynny Black Forest, trasa B500. Hotel 'gdzies' pod Freiburgiem.
3. Poniedzialek, startujemy 'gdzies' pod Freiburgiem, zaliczanym Constance, i smigamy Alpami niemiecko-szwajcarskimi w kierunku Czech. Spimy 'gdzies'.
4. Wtorek: jeszcze nie wiem, ale generalnie w kierunku Pragi
5. Sroda: Praga.
6. Czwartek: dojazd do osrodka w Polsce.
Jak widac plan jest na razie dosc malo precyzyjny po dojechaniu do Freiburga, ale dlatego wlasnie wrzucam temat aby to dopracowac. Wiem ze caly Swiat i okolice chce pojechac z nami :mrgreen: wiec nie przyjmuje do wiadomosci wykretow i niejasnych tlumaczen dlaczego to naprzyklad lepiej pojechac samochodem, TIRem lub pociagiem
W zwiazku z udanym wypadem do Francji i zblizajacym sie Otwarciem, postanowilem zaczac budowac plan trasy na Otwarcie
Plan ramowy to na razie:
1. Wyjazd 12-tego maja (sobota), po sniadaniu z Surrey, tunnel, i dojazd do toru Nurburgring, tak aby dojechac tam okolo 6-tej wieczorem. Hotel, kolacja, piwo, spac.
2. Niedziela, 13-tego, rano kilka okrazen Nurburgring :twisted: i lecimy dalej w kierunku Kaiserslautern i Baden Baden, czyli wbijamy sie w slynny Black Forest, trasa B500. Hotel 'gdzies' pod Freiburgiem.
3. Poniedzialek, startujemy 'gdzies' pod Freiburgiem, zaliczanym Constance, i smigamy Alpami niemiecko-szwajcarskimi w kierunku Czech. Spimy 'gdzies'.
4. Wtorek: jeszcze nie wiem, ale generalnie w kierunku Pragi
5. Sroda: Praga.
6. Czwartek: dojazd do osrodka w Polsce.
Jak widac plan jest na razie dosc malo precyzyjny po dojechaniu do Freiburga, ale dlatego wlasnie wrzucam temat aby to dopracowac. Wiem ze caly Swiat i okolice chce pojechac z nami :mrgreen: wiec nie przyjmuje do wiadomosci wykretow i niejasnych tlumaczen dlaczego to naprzyklad lepiej pojechac samochodem, TIRem lub pociagiem
Re: Trasa na Otwarcie
Oczywiscie trasa ma byc 'bogata' pod wzgledem atrakcji i miejsc, a koszty postaramy sie zminimalizowac
Poszukam tanich hoteli, przyjaznych motocyklistom (jest ich wiele w Niemczech), mozemy tez skrocic trase o dzien aby szybciej dotrzec do kraju, ale czy na miejscu bedzie 'taniej'? :mrgreen: Alkohol ciagle drozeje... :mrgreen:
No coz, taki na razie mam plan. Ja i Agnieszka napewno jezdziemy
Poszukam tanich hoteli, przyjaznych motocyklistom (jest ich wiele w Niemczech), mozemy tez skrocic trase o dzien aby szybciej dotrzec do kraju, ale czy na miejscu bedzie 'taniej'? :mrgreen: Alkohol ciagle drozeje... :mrgreen:
No coz, taki na razie mam plan. Ja i Agnieszka napewno jezdziemy
-
- Moderator
- Województwo: świat i okolice
Nasz przejazd do kraju na moto staje pod coraz większym znakiem zapytania i chyba skończy się na autostradach zrobionych w alfie z hajka na przyczepce i z wyjazdem w piątek do południa z uk. Wiec nie bierzcie nas za bardzo pod uwagę. Wiele jeszcze może się zmienić ale wolałem napisać szybciej.
W piatek 11-tego maja, czy 18-tego? :shock:ERIC pisze:Nasz przejazd do kraju na moto staje pod coraz większym znakiem zapytania i chyba skończy się na autostradach zrobionych w alfie z hajka na przyczepce i z wyjazdem w piątek do południa z uk.
A wiec nagroda za najdluzsza trase na Rozpoczecie (znowu) moja?! :jupi: tzn. nasza (moja i Agnieszki)?! :jupi:
A wiec niniejszym uprasza sie Organizatorow tegorocznej imprezy o wyjatkowo atrakcyjna nagrode :mrgreen:
-
- BS Brother
- Województwo: opolskie
Pit pisze:A wiec niniejszym uprasza sie Organizatorow tegorocznej imprezy o wyjatkowo atrakcyjna nagrode :mrgreen:
Uścisk ręki prezesa i dyplom pamiątkowy :) :mrgreen: Pozdro i do zobaczycha
gg 2883934
Bandit 650s+Leo Vince SBK Evolution II sprzedany, CZARNA PADLINA sprzedana ciekawe co teraz ...
BMX, Over the Top, Merida Crossway 100 D... Pozdrawiam
Bandit 650s+Leo Vince SBK Evolution II sprzedany, CZARNA PADLINA sprzedana ciekawe co teraz ...
BMX, Over the Top, Merida Crossway 100 D... Pozdrawiam
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Bolek nie rób im tego.Bolo pisze:Uścisk ręki prezesa i dyplom pamiątkowy
Proponuję wodę w basenie i TOI TOI na prywatny użytek
Szacun Pity - za plany, za trasę, za....... Ech fajnie jest móc Was znać
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254
-
- Moderator
- Województwo: świat i okolice
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
musimy dopracować plan żeby po drodze gdzieś się z Wami spotkać i jechać razem do Pragi jeśli chodzi o nocleg juz w Czechach to my sis cos tam znalazłayśmy więc jak sis dojedzie do pracy to pewnie info wrzuci
nie wykluczone, ze na ten tor tez się skusimy
nie wykluczone, ze na ten tor tez się skusimy
GSXR 600
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać...
608692167
Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają, jak latać...
608692167
-
- BS Brother
no własnie nie wiem kiedy chcemy byc w Pradze bo nie powiem ceny i miejsca w hotelach w wakacje zmieniaja się non stop...
jak juz jakis hotel znajdziemy moge wówczas zobaczyć u siebie jaką znizke tam mam i cos więcej sie dowiedziec o nim inne ceny obowiązują w tygodniu i w weekend.
proponuje taki hotel jak:
ma parking też i koszt nie jest duzy (chyba jeden z tanszych)
Step Wellness
Malletova 1141, 190 00 Praga – koszt 29 euro sniadanie w cenie (cena pok 2os)
http://www.wellness-hotel-step.cz/
Ostruvek
Na Ostruvku 2, 140 00 Praga - koszt 36 euro sniadanie w cenie (cena pok 2os)
http://www.ostruvek.cz/
zawsze mozna zrobic rezerwację a pożniej anulowac jak nam nie bedzie pasował.
jak juz jakis hotel znajdziemy moge wówczas zobaczyć u siebie jaką znizke tam mam i cos więcej sie dowiedziec o nim inne ceny obowiązują w tygodniu i w weekend.
proponuje taki hotel jak:
ma parking też i koszt nie jest duzy (chyba jeden z tanszych)
Step Wellness
Malletova 1141, 190 00 Praga – koszt 29 euro sniadanie w cenie (cena pok 2os)
http://www.wellness-hotel-step.cz/
Ostruvek
Na Ostruvku 2, 140 00 Praga - koszt 36 euro sniadanie w cenie (cena pok 2os)
http://www.ostruvek.cz/
zawsze mozna zrobic rezerwację a pożniej anulowac jak nam nie bedzie pasował.
608 601 340
"Nigdy nie można ustalić z pewnością, gdzie w kobiecie kończy się anioł, a gdzie zaczyna diabeł..."
"Jutro wcale Ci się nie należy, nie jest obiecane ani zagwarantowane!"
"Nigdy nie można ustalić z pewnością, gdzie w kobiecie kończy się anioł, a gdzie zaczyna diabeł..."
ej sis ,to jak Wy to chcecie jechac,dawac mi tu plan przelotu z datami ,bo teraz sie zakreciłem,miał byc wypad do Wiednia i po drodze Praga, a teraz na tor :shock: ,pisac, bo jak cos to musze zweryfikowac nasze plany
-
- BS Brother
no bo my myślałysmy, ze Wy razem w końcu z reszta jedziecie więc chciałysmy się dołączyć :oops: , ale jak nadal chetni jesteście na Wiedeń i Praga to super;)Vais pisze:ej sis ,to jak Wy to chcecie jechac,dawac mi tu plan przelotu z datami ,bo teraz sie zakreciłem,miał byc wypad do Wiednia i po drodze Praga, a teraz na tor :shock: ,pisac, bo jak cos to musze zweryfikowac nasze plany
mamy mniej więcej plan więc spróbujemy go jutro napisać
GSXR 600
608692167
608692167
-
- BS Brother
wiecie co ja myslałam o czyms takim
tak z grubsza
W sobote przyjazd do osrodka nocleg w osrodku 12-13/5
Nocleg 13-14/5
Jarnołtówek – Wieden – 314km
zwiedzamy Wieden
Nocleg 14-15/5
Wieden – Bratysława – 80km
Zwiedzamy Bratyslawe
15-16/5
Bratyslaw – Brno - 135km
Zwiedzamy Brno i tor
16-17/5
Brno- Praga – 210km
spotykamy się z reszta, zwiedzamy i nocujemy w Pradze
17/5 powrot do osrodka
tak z grubsza
W sobote przyjazd do osrodka nocleg w osrodku 12-13/5
Nocleg 13-14/5
Jarnołtówek – Wieden – 314km
zwiedzamy Wieden
Nocleg 14-15/5
Wieden – Bratysława – 80km
Zwiedzamy Bratyslawe
15-16/5
Bratyslaw – Brno - 135km
Zwiedzamy Brno i tor
16-17/5
Brno- Praga – 210km
spotykamy się z reszta, zwiedzamy i nocujemy w Pradze
17/5 powrot do osrodka
608 601 340