Witam,
Wymieniłem właśnie przewody hamulcowe oraz przewód hydraulicznego sprzęgła na stalowy oplot w swoim Bandicie 1250 z 2007 roku z abs. Przewody, które kupiłem to produkt firmy (EDIT)tj. 5 szt. na przód, 2 szt. na tył i 1 szt. od sprzęgła. Niestety ze względu na pompę abs wymiana jest czasochłonna i dosyć skomplikowana dlatego też sam się tego nie podjąłem tylko zleciłem to firmie Garaż Motor ze Szczecina. Chłopaki wywiązali się ze zlecenia wzorowo i muszę powiedzieć, że hamulce są teraz jak żyleta, poprawa jest rewelacyjna. Wszystkim, którzy zastanawiają się nad taką operacją w swojej maszynie szczerze ją polecam.
Arek
GSF 1250 ABS - przewody hamulcowe w oplocie.
Moderator: bohas
-
- The Real One
- Województwo: mazowieckie
- Polubił posty: 1
- Otrzymane Polubienia: 5
Re: GSF 1250 ABS - przewody hamulcowe w oplocie.
Cześć
Ja dosiadam gsx 1250 fa 2011(bandit z pełną owiewką) i też jestem zainteresowany taką operacją.
Czy mógłbyś doprecyzować charakter poprawy hamulców?
Czy oprócz wydajności poprawiła się dozowalność oraz punkt zadziałania,jak przebiega nowa współpraca z ABS-em?
Pozdrawiam
Mariusz-n2
Ja dosiadam gsx 1250 fa 2011(bandit z pełną owiewką) i też jestem zainteresowany taką operacją.
Czy mógłbyś doprecyzować charakter poprawy hamulców?
Czy oprócz wydajności poprawiła się dozowalność oraz punkt zadziałania,jak przebiega nowa współpraca z ABS-em?
Pozdrawiam
Mariusz-n2
nastoletnie początki to stary JUNAK,potem dłuuugo nic,Powrót to H... jednoślad ps 150,4 sezony gsx 1250 fa,
Czarna Hayabusa L 4, III generacja hajki 2022
Pragnę realizować dotychczas niespełnione marzenia
Czarna Hayabusa L 4, III generacja hajki 2022
Pragnę realizować dotychczas niespełnione marzenia
-
- BS Brother
- Województwo: mazowieckie
- Kontakt:
A ile Cię to kosztowało? Napisz, proszę, osobno części i robociznę. I jeszcze jakiej firmy masz klocki hamulcowe.
Witam
Po zmianie przewodów hamulcowych na oplot hamulce działają idealnie, dozowanie jest super zaś ABS działa idealnie. Oczywiście wymieniłem płyn hamulcowy, który również robi swoje...
Przewody hamulcowe jakie zakupiłem to firmy HELL - koszt 900 zł, robocizna około 600 zł - ze względu na pompę ABS jest dużo roboty z wymontowaniem starych i założeniem nowych przewodów...
Po zmianie przewodów hamulcowych na oplot hamulce działają idealnie, dozowanie jest super zaś ABS działa idealnie. Oczywiście wymieniłem płyn hamulcowy, który również robi swoje...
Przewody hamulcowe jakie zakupiłem to firmy HELL - koszt 900 zł, robocizna około 600 zł - ze względu na pompę ABS jest dużo roboty z wymontowaniem starych i założeniem nowych przewodów...