Hej,
Szukałem gdzie mogłem i nie znalazłem, przyznam, że po raz pierwszy się z tym spotykam, być może jest to charakterystyczne dla TLR-a, a więc:
Podczas jazdy zastał mnie deszcz, w czasie jazdy jest ok, ale jak zatrzymałem się na światłach to parowało z okolic chłodnicy tak że, aż wstyd... bez względu na to czy jechałem czy stałem z rozgrzanym silnikiem, temp. pozostaje na poziomie 82-85 stopni.
Wystarczyło, że się zatrzymałem i już mi parowało, w pewnym momencie tak, że nic nie widziałem na zegarach.
Czy to normalne podczas deszczu (na rozgrzaną chłodnicę pada deszcz i to on paruje), czy poprostu mam jakiś problem, a może ktoś z Was tak ma lub nie ma to proszę o opinię..
Niestety, znalazłem tylko 1post na ten temat w internecie ale był on bez odpowiedzi.
Pozdro!!
TL 1000R Parowanie z okolic chłodnicy
Moderator: Emil
-
- Moderator
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Re: Parowanie z okolic chłodnicy - TL 1000R
Poczekaj aż moto wyschnie i oczywiście otoczenie, zagrzej silnik na maxa jak nic nie będzie parować masz spokój jeżeli będzie masz problem. Po jeździe w deszczu paruje woda z ochlapanego silnika, tłumika i chłodnicy, która wilgoć wchłania jak gąbka z racji nabytych części owadów.
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
-
- Moderator
- Województwo: mazowieckie
- Lokalizacja: Warszawa/okolice ("na wschód, tam gdzie cywilizacja")
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 17
Re: TL 1000R Parowanie z okolic chłodnicy
To że paruje na postoju podczas deszczu to niestety normalna bolączka chyba wszystkich "na przykurczu" (znaczy każdemu paruje silnik, ale każdy ma kask na wylocie pary i mu zasłania widok na świat )
pozdrawiam,
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Emil
. . gix 1.6 . . . Duża moc nie zwalnia od myślenia . . . było i się zmyło, jest pomarańczowo-czarny robal
Re: TL 1000R Parowanie z okolic chłodnicy
Dziękuję za odp
Szczególnie ta pierwsza była przydatna, przy okazji sprawdziłem węże, martwiłem się po jestem dopiero 3tyg po zakupie tej maszyny i myślałem, że będę miał problem.
Ale zadziwia mnie nie, że nic w google nie ma na ten temat, wiem wiem dla niektórych to normalne, że paruje, dla mnie też, ale zastanawiałem się czy to nie objaw poważniejszej usterki.
Dziękuję za odp Dla mnie temat został wyczerpany.
Szczególnie ta pierwsza była przydatna, przy okazji sprawdziłem węże, martwiłem się po jestem dopiero 3tyg po zakupie tej maszyny i myślałem, że będę miał problem.
Ale zadziwia mnie nie, że nic w google nie ma na ten temat, wiem wiem dla niektórych to normalne, że paruje, dla mnie też, ale zastanawiałem się czy to nie objaw poważniejszej usterki.
Dziękuję za odp Dla mnie temat został wyczerpany.