vz 800 dopalanie w rurach
vz 800 dopalanie w rurach
Witam od nie dawna mam vz800 i nie poznałem go jeszcze dokładnie poza silnikiem mam pytanie mieszanka dopala sie w rurach powoduje to so jakiś czas drobne strzały bardzo ciche ale upierdliwe luzy zaworowe sprawdziłem są świece fajne brązowe, sruby regulacji mieszanki ustawiłem 1/34 i około 1 / 58 obrotu synchronizację gźników zrobiłem ładnie się wkręca nie ma więkrzych problemów ale cały czas lekko dopala co kilka sekund na ssaniu i po rozgrzaniu może miał ktoś podobny problem bo kończą mi się pomysły a sytuacja raczej normalna nie jest :beat:
H...da VT 500 H....da VT 600
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
Suzuki Bouleward c 50 800
Suzuki Bouleward C 90 1500
Ogólnie nie jest źle tylko sęsu życia brak
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
-
- BS Brother
- Województwo: lubelskie
Re: vz 800 dopalanie w rurach
Dopalaniem w rurach jest zbyt bogata mieszanka.Albo sprawdz ustawienie dysz gazników.Lub zalej 95 a nie 98 tak jak ja to kiedyś zrobiłem i miałem podobne objawy.Powodzenia.
Sprawdzę jeszcze to paliwo bo zalałem 98 może akurat to
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
a czy to normalne, że w VZ800 jak odkręcisz manetkę trochę więcej to dzieje się tak, jakbyś złapał dźwignie sprzęgła i stopniowo ją puszczał? dodam ze bez zmiany biegu, czyli samoczynnie się wysprzęga i dopiero później zaczyna przyspieszać...
Czy wymiana tarcz sprzęgłowych załatwi problem?
Czy wymiana tarcz sprzęgłowych załatwi problem?
Wilku666 myślę że kłopot jest ze sprężynami docikowymi widziałem na jakimś foru ten felery
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
Część sprę żyn jest słabsza są dwa rodzaje w koszyku sprzegłowym i myślę że to może być kłopot oczywiście zakładam linka chodzi luźno i się nie wiesza
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
zatem jak ten kłopot rozwiązać ? Linka jest nowa zrobiła niecałe 200 km. chodzi ładnie. to co mam wymienić i ewentualnie gdzie kupić i przede wszystkim co kupić ? jeśli mówisz o jakichś sprężynach, i że są dwa rodzaje, to tarcze tez nie zaszkodzi przy okazji skoro się już będzie rozbierać.
Tarcze to 100 zł, nie przesadzajmy
Będę wdzięczny za pomoc, bo puki co nikt mi tutaj w tej kwestii pomóc nawet nie próbował
Tarcze to 100 zł, nie przesadzajmy
Będę wdzięczny za pomoc, bo puki co nikt mi tutaj w tej kwestii pomóc nawet nie próbował
-
- Moderator
- Województwo: opolskie
Wilku666 temat dotyczy dopalania w rurach.
Załóż nowy wątek odnośnie sprzęgła.
"1. ile zębów ma zębatka tylna fabrycznie...?
2. Jaka jest faktyczna pojemność zbiornika paliwa...
3. Czy możliwe jest tankowanie co 300 km"
Poźniej kilka postów nizej o "...jak się dostać do tylnej żarówki ? ..."
a na samym dole o odkrecaniu manetki i problemy ze sprzęgłem.
Po prostu temat się zatracił bo piszesz o wszystkim naraz w jednym poście. Załóż konkretny temat opisz problem i czekaj na ewentualną odpowiedz.
Załóż nowy wątek odnośnie sprzęgła.
Wiesz czemu Ci nikt nie pomógł ?? W temacie "VZ 800 pytania.." pytasz najpierw oWilku666 pisze: Będę wdzięczny za pomoc, bo puki co nikt mi tutaj w tej kwestii pomóc nawet nie próbował
"1. ile zębów ma zębatka tylna fabrycznie...?
2. Jaka jest faktyczna pojemność zbiornika paliwa...
3. Czy możliwe jest tankowanie co 300 km"
Poźniej kilka postów nizej o "...jak się dostać do tylnej żarówki ? ..."
a na samym dole o odkrecaniu manetki i problemy ze sprzęgłem.
Po prostu temat się zatracił bo piszesz o wszystkim naraz w jednym poście. Załóż konkretny temat opisz problem i czekaj na ewentualną odpowiedz.
email: bohas@interia.pl
Są dwa rodzaje sptężyn w koszyku długie i krótkie częściej sue zużywa jeda z gup i w tym jest kłopot jeżeli koszyk jest źle złożony lub są zużyte to będzie kłopt wiec szukaj sprężyn na spółę z kolesiem plus uszczelka jeżeli będzie potzebna najczęścirj pęka przy bolcach cwntrujących ; )
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
Więc wilku kup tarcze skoro to nie kłopot i uszczelkę bo pewnie ją złamiesz ppodczas wymiany jak zdejmiesz tarcze to zobaczyazsprężyny na około koszyka jedne są krótrze i połowa trochę dłuższa jeżeli po wymianie tarczy będzie bez zmian to masz kłopot w sprężynach bo źle dociskają tarcze tżeba będzie zmienić sprężyny weź serwisówkę i popatrztam tam trochęu
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
dziękuje mxtt. zrobię więc sprężyny i tarcze. Będzie musiało pomóc.
bohas, jestem tutaj nowy, nie sądziłem ze aż tak szczegółowo rozdzielać trzeba wątki., nawet nazwa mojego wątku jest celowo ogólniejsza. Będę wiedział na przyszłość, a może stworze 50 wątków odnośnie każdej śrubki ? ( oczywiście joke ) po czym się zrobi bałagan. nie no, nie popadajmy w ani jedną ni drugą skrajność. Liczyłem na ot ze grupa tutaj osób znających się na mechanice lepiej niż ja ,bądź po prostu znających model coś pomoże.
Pozdrawiam
bohas, jestem tutaj nowy, nie sądziłem ze aż tak szczegółowo rozdzielać trzeba wątki., nawet nazwa mojego wątku jest celowo ogólniejsza. Będę wiedział na przyszłość, a może stworze 50 wątków odnośnie każdej śrubki ? ( oczywiście joke ) po czym się zrobi bałagan. nie no, nie popadajmy w ani jedną ni drugą skrajność. Liczyłem na ot ze grupa tutaj osób znających się na mechanice lepiej niż ja ,bądź po prostu znających model coś pomoże.
Pozdrawiam
-
- BS Brother
- Województwo: lubelskie
Ja tak miałem zalałem 98 i suzi pukała mi w wydechy.Jak masz zalana 98 to na bank to kest ptzyczyna.
wilku jaki masz olej zalany?
jeśli masz zrobić wymianę niedługo to poczekaj z ta wymianą sprzęgłowych klamotów, zalej motula 5100 - może tylko olej nieodpowiedni masz i sprzęgło uślizg łapie
jeśli masz zrobić wymianę niedługo to poczekaj z ta wymianą sprzęgłowych klamotów, zalej motula 5100 - może tylko olej nieodpowiedni masz i sprzęgło uślizg łapie
W miedzy czsie jak będę wyjeżdzał 98 to sprawdzę jeszcze poziomy paliwa w gaźnikach może jeszcze tu jest kłopot i dolewa
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs
Suzuki Marauder VZ 800
Y..... Drag 650 xvs