szybkie pytanie przy zakupie jajka (gsxf 750 katana)
Moderator: bohas
szybkie pytanie przy zakupie jajka (gsxf 750 katana)
Witam, na co zwrócić szczególną uwagę przy zakupie gsx 750 f katana model 2001 rok ? Jutro będę miał jakieś 10-15 minut w okolicach 14tej, żeby wejść przeczytać, i pojechać 70 km celem obejrzenia sprzętu.
Re: szybkie pytanie przy zakupie jajka (gsxf 750 katana)
no jak w każdym moto... patrz w każdą dziurke :mrgreen:
Wsłuchaj się w prace silnika, ile ma oleju na zimno w oku i jakiej On jest jakości... plastiki wewnętrzne pod owiewkami i jak to wsio jest spasowane i na co. patrz na spawy czy wyglądają na oryginalne, mocowanie lampy czy coś nie było spawane, bo tam słabo widać i zarazem łatwo ukryć czy był dzwoneczek nim czy nie... jak odpala z zimnego na ssaniu i czy faluje... jak na ciepło... podczas jazdy przekręć go od najniższych obr mocno na maksa na 2 i 3 a nawet i na 4 biegu (będziesz pewniejszy, że sprzęgło się nie ślizga i najlepiej jak będzie wtedy już rozgrzany silnik, bo olej wtedy jest bardziej "płynny" u mnie objawy zużycia sprzęgła były odczuwalne właśnie od 4 biegu przy ostrym odkręcaniu skoki obrotów momentalnie z 6 tys do max) koszt naprawy same części min 500zł ale najtańszych nie warto brać.
sprawdź stan napędu bo to również spory koszt.
zobacz ustawienie zawieszenia strona 29
czy czasami nie jest ustawiony nieprawidłowo, bo to źle wpływa na jazde i trwałość.
jak w każdym moto po prostu patrz na to co Cie niepokoi.
Jak byś miał jakieś wątpliwości i pytania no to dzwoń do mnie na 669 262 286
Postaram się Ci odpowiedzieć na każde pytanie na które dam radę.
Powodzenia
Wsłuchaj się w prace silnika, ile ma oleju na zimno w oku i jakiej On jest jakości... plastiki wewnętrzne pod owiewkami i jak to wsio jest spasowane i na co. patrz na spawy czy wyglądają na oryginalne, mocowanie lampy czy coś nie było spawane, bo tam słabo widać i zarazem łatwo ukryć czy był dzwoneczek nim czy nie... jak odpala z zimnego na ssaniu i czy faluje... jak na ciepło... podczas jazdy przekręć go od najniższych obr mocno na maksa na 2 i 3 a nawet i na 4 biegu (będziesz pewniejszy, że sprzęgło się nie ślizga i najlepiej jak będzie wtedy już rozgrzany silnik, bo olej wtedy jest bardziej "płynny" u mnie objawy zużycia sprzęgła były odczuwalne właśnie od 4 biegu przy ostrym odkręcaniu skoki obrotów momentalnie z 6 tys do max) koszt naprawy same części min 500zł ale najtańszych nie warto brać.
sprawdź stan napędu bo to również spory koszt.
zobacz ustawienie zawieszenia strona 29
czy czasami nie jest ustawiony nieprawidłowo, bo to źle wpływa na jazde i trwałość.
jak w każdym moto po prostu patrz na to co Cie niepokoi.
Jak byś miał jakieś wątpliwości i pytania no to dzwoń do mnie na 669 262 286
Postaram się Ci odpowiedzieć na każde pytanie na które dam radę.
Powodzenia
-
- Śmigająca po niebiańskich trasach
- Województwo: mazowieckie
" ... podczas jazdy przekręć go od najniższych obr mocno na maksa na 2 i 3 a nawet i na 4 biegu ..." a ja Ci nie zalecam takiego testowania nowej maszyny ... miałeś intrudera a chcesz kupić turystyka, to zupełnie inne motocykle a więc zalecam ostrożne operowanie manetką ...
mam nadal maraudera a na turystyku już jechałem, kumpel niedawno kupił H... jednoślad hornet 600 ccm 98 koni, wracałem nią 85 km-ów. Wiem jużjak się zachowuje turystyk w okolicach 100 koni
Generał, w razie W będe dzwonić, thx za numer Będe tam w okolicach 16-tej. jakbym czegoś nie wiedział - napewno zadzwonie
Generał, w razie W będe dzwonić, thx za numer Będe tam w okolicach 16-tej. jakbym czegoś nie wiedział - napewno zadzwonie
Panowie, dziękuję za wsparcie , robiłem takie testy jak na[pisaliście, więc sprzęgło bez zarzutu, ogólnie bardzo zadbana sztuka mi się trafiła. napęd prawie nowy, tylko jedna rzecz mi działa na nerwy. Ktoś wie jak przeprogramować drogomierz z mil na kilometry ? da się to w ogóle zrobić ?
Prawa tarcza przy ostrym hamowaniu na przednim kole minimalnie bardziej się grzeje niż lewa. co raczej oznacza większy nacisk. ale to chyba nie jest większy problem. Klocki w porządku, ogólnie nie ma się do czego przyczepić
-
- Śmigająca po niebiańskich trasach
- Województwo: mazowieckie
no to gratulujemy zakupu .. niech się dobrze prowadzi ..
jeśli jedziesz na rozpoczęcie to sobie go pooglądamy .... już my mu zrobimy oględziny pozakupowe hehehehe
jeśli jedziesz na rozpoczęcie to sobie go pooglądamy .... już my mu zrobimy oględziny pozakupowe hehehehe
chodzi o 22- 24 maja ? niestety nie dam rady w tym terminie.
Poza tym nie wiem czy nie wygodniej by było jednak jechać na kilka dni cruiserem ;P łatwiej się zapakować w 3 kufry
Poza tym nie wiem czy nie wygodniej by było jednak jechać na kilka dni cruiserem ;P łatwiej się zapakować w 3 kufry