Gaźniki MIKUNI VM26SS

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

NiX

Gaźniki MIKUNI VM26SS

Post autor: NiX »

Witam.
Mam problem z odpalaniem w moim Suzuki GS1000L. Z tego co wiem jest 8 dysz. 4 dysze są od dołu na środku obudowy pływaków i 4 dysze boczne od powietrza. Czy da się je jakoś ręcznie ustawić? Np ilość obrotów śrubą? Czy niezbędne jest ustawienie przy pomocy specjalnego urządzenia do synchronizowania?
Druga sprawa jest taka: Zewnętrzne dysze są w kształcie iglicy a środkowe nie są zaostrzone tak jak te boczne. Na dole mam to samo. Czy tak powinno być? Czy możliwe, że ktoś coś mieszał i coś poprzekładał? Gaźnik jest z iglicą tak jak to było w wskach, a nie jak w samochodach przepustnica w kształcie płytki.
Proszę o pomoc, może ktoś akurat będzie znał ten temat:)
Generał

Re: Gaźniki MIKUNI VM26SS

Post autor: Generał »

Wejdź w poniższy link. Na stronie 98 zaczyna się temat o gaźnikach i ustawianiu. Jeśli jesteś dość dobry z angielskiego to dasz radę jakoś. Chociaż ja nie byłem w stanie doczytać ile jakie dysze powkręcać itd. Znalazłem to na szybcika i szybcikiem oblukałem i Ci wysyłam :mrgreen:
Ps. Może Ci się przydać ten manual jeśli go jeszcze się nie widziałeś :)
Póki co na chwile obecną tyle mogę Ci pomóc. Jak znajde trochę czasu to może coś wymyśle :?
SUZUKI GS 1000 - KLIK
NiX

Re: Gaźniki MIKUNI VM26SS

Post autor: NiX »

Masz może tego pdfa na dysku? Strona padła :/ Czytałem service manual ale tam nic takiego konkretnego nie ma. Dzięki za pomoc :)
ODPOWIEDZ