Upgrade LS 650

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
Billy

Upgrade LS 650

Post autor: Billy »

Na jesień planuję poważniejszy upgrade LS 650, żeby zobrazować do czego zmierzam podaje link: https://www.youtube.com/watch?v=hH6mIZBF1Jo
I tutaj rodzą się pytania:
Czy ktoś kojarzy co to za model prędkościomierza?
Chłodzenie olejem + chłodnica, czy wg jest sens w tym motocyklu się w to bawić?
Na alternatorze znajduje się coś co przypomina czujnik temperatury oleju, jeżeli tak to do czego jest podłączony?
Jak w nieinwazyjny sposób zamontować krótkie kierunkowskazy? Ktoś eksperymentował już z kierunkami od innych modeli?
Inne Wasze sugestie i uwagi/sklepy internetowe z akcesoriami do upgrade'u.

Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc i Wasze doświadczenie :)
bogdi64
BS Brother
BS Brother
Województwo: dolnośląskie
Otrzymane Polubienia: 2

Re: Upgrade LS 650

Post autor: bogdi64 »

- prędkościomierz chyba jest ten sam, a zmieniona obudowa
- dobudowa chłodnicy to przeróbka silnika, ja raz zagotowałem olej (ale czy to był oryginał ?)
- dla mnie jest to raczej czujnik ciśnienia oleju, zwykły termometr oleju można zamontować w korku wlewowym
- po prostu z krótkim ramieniem dowolne, jeśli diodowe to trzeba wymienić przekaźnik
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach :)
A1 RH-
tel. 0603 765 563
Billy

Post autor: Billy »

Ta obudowa wygląda rewelacyjnie i zachodzę w głowę skąd coś takiego kupić.
Termometr też mam założony w korku oleju, dlatego też zastanawiałem się co on tam ma założone. Generalnie ten filmik zachęcił mnie do zakupu LS, do którego na początku byłem nieco uprzedzony.
franio123

Post autor: franio123 »

hey. doszedłeś do tej obudowy co to jest? bo sam chętnie bym to założył. dzikusa lubię bardzo ale nie mogę zrozumieć jak można było dać taki beznadziejny, tandetny licznik.
ODPOWIEDZ