Na jesień planuję poważniejszy upgrade LS 650, żeby zobrazować do czego zmierzam podaje link: https://www.youtube.com/watch?v=hH6mIZBF1Jo
I tutaj rodzą się pytania:
Czy ktoś kojarzy co to za model prędkościomierza?
Chłodzenie olejem + chłodnica, czy wg jest sens w tym motocyklu się w to bawić?
Na alternatorze znajduje się coś co przypomina czujnik temperatury oleju, jeżeli tak to do czego jest podłączony?
Jak w nieinwazyjny sposób zamontować krótkie kierunkowskazy? Ktoś eksperymentował już z kierunkami od innych modeli?
Inne Wasze sugestie i uwagi/sklepy internetowe z akcesoriami do upgrade'u.
Będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc i Wasze doświadczenie
Upgrade LS 650
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
Re: Upgrade LS 650
- prędkościomierz chyba jest ten sam, a zmieniona obudowa
- dobudowa chłodnicy to przeróbka silnika, ja raz zagotowałem olej (ale czy to był oryginał ?)
- dla mnie jest to raczej czujnik ciśnienia oleju, zwykły termometr oleju można zamontować w korku wlewowym
- po prostu z krótkim ramieniem dowolne, jeśli diodowe to trzeba wymienić przekaźnik
- dobudowa chłodnicy to przeróbka silnika, ja raz zagotowałem olej (ale czy to był oryginał ?)
- dla mnie jest to raczej czujnik ciśnienia oleju, zwykły termometr oleju można zamontować w korku wlewowym
- po prostu z krótkim ramieniem dowolne, jeśli diodowe to trzeba wymienić przekaźnik
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
Ta obudowa wygląda rewelacyjnie i zachodzę w głowę skąd coś takiego kupić.
Termometr też mam założony w korku oleju, dlatego też zastanawiałem się co on tam ma założone. Generalnie ten filmik zachęcił mnie do zakupu LS, do którego na początku byłem nieco uprzedzony.
Termometr też mam założony w korku oleju, dlatego też zastanawiałem się co on tam ma założone. Generalnie ten filmik zachęcił mnie do zakupu LS, do którego na początku byłem nieco uprzedzony.
hey. doszedłeś do tej obudowy co to jest? bo sam chętnie bym to założył. dzikusa lubię bardzo ale nie mogę zrozumieć jak można było dać taki beznadziejny, tandetny licznik.