VZ 800 - wibracje na podnóżkach

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy Chopper i Cruiser, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...
ODPOWIEDZ
SziluK

VZ 800 - wibracje na podnóżkach

Post autor: SziluK »

Cześć,

Czy ktoś z Was w Marudzie miał lub może ma problem z dużymi wibracjami odczuwalnymi na podnóżkach? Odczuwam to zwłaszcza na lewej podnóżce, na prawej zdecydowanie mniej. Problem występuje od prędkości mniej więcej 40-50 km/h i wyżej. Przy dłuższej jeździe jest to męczące i zastanawiam się czy "on po prostu tak ma", czy może to coś z czym można powalczyć.

Dodam, że moto jest po czyszczeniu gaźników i synchronizacji oraz po usunięciu luzów zaworowych. Silnik pracuje równo i do tego nie mam zastrzeżeń. Może problem jest spowodowany czymś innym niż pracą silnika?
renegades

Re: VZ 800 - wibracje na podnóżkach

Post autor: renegades »

u mnie jest tak samo - duże wibracje w porównaniu do innych modeli motocykli, nigdy nie porównywałem do innej marudy... przyjąłem, że taki jej urok
SziluK

Re: VZ 800 - wibracje na podnóżkach

Post autor: SziluK »

Dzięki wielkie za info. Mam ją od niecałego roku, ale jakoś ostatnio zaczęło mnie to denerwować. Pozostaje w takim razie przywyknąć.
ODPOWIEDZ