kilka pytań przed rozpoczęciem SEZONU ;]
Moderator: KROPEK
-
- Po drugiej stronie Mocy
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
kilka pytań przed rozpoczęciem SEZONU ;]
Gdzie kupujecie olej i filtr?? Jaki i za ile $?? (U GRUBEGO motul litr - 30zł, filtr 35zł, do tego jakbym chciał wymieniać u nich to 20zł - z tym ze wymienićmogę sobie sam).
Gdzie najlepiej kupić używane opony?
Jak to jest z zaworami?? Co ile km robi się regulacje (praktycznie)? a moze wogóle jak wszystko jest ok to się nie grzebie?
No i ostatnie pytanie, czy znacie w okolicy warsztat gdzie zrobią mi wszystko na 100% dobrze, a nie na odpierdol??
Pozdro
Gdzie najlepiej kupić używane opony?
Jak to jest z zaworami?? Co ile km robi się regulacje (praktycznie)? a moze wogóle jak wszystko jest ok to się nie grzebie?
No i ostatnie pytanie, czy znacie w okolicy warsztat gdzie zrobią mi wszystko na 100% dobrze, a nie na odpierdol??
Pozdro
kom. 796 090 896
GMINA
GMINA
-
- Moderator
- Polubił posty: 17
- Otrzymane Polubienia: 22
Cześć !!
Powiem tak na część swoich rozterek znajdziesz odpowiedź w serwisówce, dodatkowo polecam ostatni numer ŚM gdzie sprawa regulacji zaworów co? jak? i dlaczego? jest dość dokładnie opisana. Natomiast jeżeli chodzi o serwisanta jest to wieczne poszukiwanie :twisted: i nie chodzi tu w 100% o cenę ale o pewnego rodzaju przyjazne podejście i zaufanie generowane przez obie strony !! Natomiast zawsze trzeba się choć trochę potargować :twisted: i być zorientowanym w cenie usług w innych warsztatach, jeżeli ci coś spier......... to należy jechać i dać do poprawki !!
PS
Nikt nie mówił, że to tanie hobby, nie znam serwisu z którego 100% klientów jest zadowolona !!
Powiem tak na część swoich rozterek znajdziesz odpowiedź w serwisówce, dodatkowo polecam ostatni numer ŚM gdzie sprawa regulacji zaworów co? jak? i dlaczego? jest dość dokładnie opisana. Natomiast jeżeli chodzi o serwisanta jest to wieczne poszukiwanie :twisted: i nie chodzi tu w 100% o cenę ale o pewnego rodzaju przyjazne podejście i zaufanie generowane przez obie strony !! Natomiast zawsze trzeba się choć trochę potargować :twisted: i być zorientowanym w cenie usług w innych warsztatach, jeżeli ci coś spier......... to należy jechać i dać do poprawki !!
PS
Nikt nie mówił, że to tanie hobby, nie znam serwisu z którego 100% klientów jest zadowolona !!
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
Dokladnie tak! Tak jak gro sprzetu jezdzacego w tym kraju swoje lata swietnosci maja juz dawno za soba tak i w serwisach to w wiekszosci (jak to mowi nasz kolega aktualnie smigajacy inaczej) "kowale" a nie mechanicy! W zeszlym roku przed traska do Niemiec u grubego wlasnie wymienialem tylna oponke i jak sie okazalo podczas wymiany oleju 2-3 dni przed wyjazdem w serwisie u Łady (kartodrom) mechanik zauwazyl ze mocowanie tylnego hamulca jest nie dokrecone a wlasciwie brak jednej sruby mocujacej!Az strach pomyslec co by bylo smigajac po autobahnie z piekniejsza polowka jakby nagle zblokowalo mi tylnie kolko!
Wczesniej "gruby" robil mi regulacje zaworow i czy ja wiem czy jakis lepszy efekt-prawie nie wyczuwalny! Bartas np. juz drugi sprzet serwisuje u chlopakow na Torunskiej, ja wczesniej wymiany robilem na modrzewiowej ale ciezko sie do nich dopchac bylo bo szykowali policyjne fazerki w zeszlym roku-pewnie w tym do nich wroce!
Jesli chodzi o czesci kupuje w berantuning-najtaniej maja!
pzdr
Wczesniej "gruby" robil mi regulacje zaworow i czy ja wiem czy jakis lepszy efekt-prawie nie wyczuwalny! Bartas np. juz drugi sprzet serwisuje u chlopakow na Torunskiej, ja wczesniej wymiany robilem na modrzewiowej ale ciezko sie do nich dopchac bylo bo szykowali policyjne fazerki w zeszlym roku-pewnie w tym do nich wroce!
Jesli chodzi o czesci kupuje w berantuning-najtaniej maja!
pzdr
Widzę Panowie, że mamy ten sam problem. Ja akurat jestem dosyć zadowolony z grubego i pewnie w tym roku do niego też pojadę, ale to co będę potrafił to sam postaram zrobić( czyli niestety niewiele ).
Mam pytanko przy tej okazji. Kupiłem noty wydech do mojej suzi oczywiście używany mój moto z 93 a wydech z 94. Poprzedni był rozwiercony i miałem już tego dosyć, czy myślicie że po przekładce na normalny będę musiał regulować zawory i ile to może kosztować, wiecie jak pojadę do serwisu żeby mnie chłapaki nie wydymali :lol:
Dzięki i pozdrawiam
Mam pytanko przy tej okazji. Kupiłem noty wydech do mojej suzi oczywiście używany mój moto z 93 a wydech z 94. Poprzedni był rozwiercony i miałem już tego dosyć, czy myślicie że po przekładce na normalny będę musiał regulować zawory i ile to może kosztować, wiecie jak pojadę do serwisu żeby mnie chłapaki nie wydymali :lol:
Dzięki i pozdrawiam
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: świat i okolice
Na zaworki , olej , filtry jest rada-SAMEMU. Nie raz przekonałem się o umiejętnościach mechaników płacąc za żle wyregulowane zawory 100zł i słysząc ,że ten typ tak ma.A okazało się że guzik prawda, wiąc co tylko potrafie to robie sam .Co do ceny oleju i filtrów najlepiej pytać po sklepach i na WWW.
XJR 1300 na ohlinsah
-
- Kontakt:
Gdzie jest serwis na modrzewiowej??
Co do GRUBEGO to totalnie ........ mi bandita, zostawiłem im go po wypadku, byłem na dwóch poprawkach, aż w końcu zdałem sobie sprawę, że muszę się zająć tym sam...
Co do Jacka na Toruńskiej to jest ok jak on robi, bo jeżeli chodzi o tych jego pracowników to przez 5 minut zakładali mi tylne koło w bandicie, co ja robie w 30sec. i w sumie i tak nie założyli, dopiero jak przyszedł szef (Jacek) całą skomplikowana operacja się udała. Byłem tam kilka razy z etką i nie jestem specjalnie zadowolony...
Jeszcze co do filtru i oleju to juz gadałem wstępnie z KROPKIEM na gadu, ze moze byśmy zamówili dla nas razem jakąś większą ilość oleju i filtrów z netu np. podzielili wszystkie koszta związane z przesyłką itp. noi byłoby taniej;) Co Wy na to? Mozę wiecie gdzie można kupić jakiegoś dobrego smaru w większej ilości za przystępną cenę?
Trza szykować sprzęty bo wiosna idzie;P
Pozdro!
Co do GRUBEGO to totalnie ........ mi bandita, zostawiłem im go po wypadku, byłem na dwóch poprawkach, aż w końcu zdałem sobie sprawę, że muszę się zająć tym sam...
Co do Jacka na Toruńskiej to jest ok jak on robi, bo jeżeli chodzi o tych jego pracowników to przez 5 minut zakładali mi tylne koło w bandicie, co ja robie w 30sec. i w sumie i tak nie założyli, dopiero jak przyszedł szef (Jacek) całą skomplikowana operacja się udała. Byłem tam kilka razy z etką i nie jestem specjalnie zadowolony...
Jeszcze co do filtru i oleju to juz gadałem wstępnie z KROPKIEM na gadu, ze moze byśmy zamówili dla nas razem jakąś większą ilość oleju i filtrów z netu np. podzielili wszystkie koszta związane z przesyłką itp. noi byłoby taniej;) Co Wy na to? Mozę wiecie gdzie można kupić jakiegoś dobrego smaru w większej ilości za przystępną cenę?
Trza szykować sprzęty bo wiosna idzie;P
Pozdro!
kom. 796 090 896
GMINA
GMINA
-
- Śmigający inaczej...
- Województwo: świat i okolice
Sprubójcie na http://www.moto-akcesoria.pl
przykładowe ceny:
GSF 600,filtr oleju 31zł ,powietrza 50zł.
Olej Mobil 31zł L półsyntetyk, 50zł syntetyk.
Castrol 36zł syntetyk, za 4 L wychodzi taniej.
Już tam zamawiałem ,dostawa następnego dnia.
przykładowe ceny:
GSF 600,filtr oleju 31zł ,powietrza 50zł.
Olej Mobil 31zł L półsyntetyk, 50zł syntetyk.
Castrol 36zł syntetyk, za 4 L wychodzi taniej.
Już tam zamawiałem ,dostawa następnego dnia.
XJR 1300 na ohlinsah
-
- Lajtowy Motonita
- Województwo: wielkopolskie
Re: kilka pytań przed rozpoczęciem SEZONU ;]
wiec najlepiej wejdz i sprawdz na http://www.kemot.pl ja przynajmniej tam znalazlem do swojego GS filtr oleju za 20 zeta z oringiem, poszukaj tam, ja tam jak cos potrzebuje to kupuje i polecam, sprawdzona przeze mnie firma!!!Bidziu pisze:Gdzie kupujecie olej i filtr?? Jaki i za ile $?? (U GRUBEGO motul litr - 30zł, filtr 35zł, do tego jakbym chciał wymieniać u nich to 20zł - z tym ze wymienićmogę sobie sam).
ja kupilem uzywana na koncówke sezonu 2005 i żałuje do dziś pierwszy i ostatni raz na używanej śmigam, co prawda wczesniej na J... jednoślad jeździłem, ale na nowej oponie MITAS i pamietam ze było fajno, ale teraz cos mi odbiło i masz, używanej mi sie zachciało, a fuj wiem że nówka droga, ale tylko pozornie, biorąc pod uwage zachowanie sie motocykla, takie jest przynajmniej moje zdanie, nie polecam używanej "gumy" !!!Bidziu pisze:Gdzie najlepiej kupić używane opony?
dokladnie wszytsko w marcowym ŚM opisane, polecam, dzisiaj czytałemBidziu pisze: Jak to jest z zaworami?? Co ile km robi się regulacje (praktycznie)? a moze wogóle jak wszystko jest ok to się nie grzebie?
hmmm... ja znam, moj garaż postaraj sie sam porobić, regulacja zaworów, a juz tym bardziej zmiana filtru i wymiana oleju to banał pozdrawiamBidziu pisze:No i ostatnie pytanie, czy znacie w okolicy warsztat gdzie zrobią mi wszystko na 100% dobrze, a nie na odpierdol??
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996
http://www.bikepics.com/members/meyer2/
tel. 602-810-996
http://www.bikepics.com/members/meyer2/
-
- Kontakt:
OK więc sprzęt będzie robiony w najlepszym warsztacie pod słońcem dla mojej suzi oczywiście- czyli moim garazu! Mam zamiar robić w nim co tylko dam rade bo i warunki mam dobre. Mój ojciec zawsze przy swoich katamaranach robi wszystko sam w związku z czym mam pełno narzędzi no i do tego warsztacik porządny na 2 samochody dostawcze...
A teraz jeszcze jedno pytanie co do tych zaworów, bo wszystko wydaje się proste i oczywiste ale jak juz znajdę trochę czasu żeby się za to zbrać to interesuje mnie z jaką siła przykręcać poszczególne śruby... To jest w końcu aluminium i nie chce przekręcić, przyrządy mam tylko konkretne wartości mnie interesują...
A teraz jeszcze jedno pytanie co do tych zaworów, bo wszystko wydaje się proste i oczywiste ale jak juz znajdę trochę czasu żeby się za to zbrać to interesuje mnie z jaką siła przykręcać poszczególne śruby... To jest w końcu aluminium i nie chce przekręcić, przyrządy mam tylko konkretne wartości mnie interesują...
kom. 796 090 896
GMINA
GMINA
Tak wracając do tematu części eksploatacyjnych to znalazłem na allegro gościa który ma co trzeba w dobrych cenacz podaję linka
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1817262
Pozdrawiam
Misiu
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1817262
Pozdrawiam
Misiu