kilka pytań przed rozpoczęciem SEZONU ;]

Dział dla Braci z województwa kujawsko-pomorskiego. Możecie tutaj zamieszczać info tj. imprezki regionalne, adresy lokali i serwisów etc. w Waszym województwie.

Moderator: KROPEK

Bidziu
Po drugiej stronie Mocy
Po drugiej stronie Mocy
Województwo: kujawsko-pomorskie
Kontakt:

kilka pytań przed rozpoczęciem SEZONU ;]

Post autor: Bidziu »

Gdzie kupujecie olej i filtr?? Jaki i za ile $?? (U GRUBEGO motul litr - 30zł, filtr 35zł, do tego jakbym chciał wymieniać u nich to 20zł - z tym ze wymienićmogę sobie sam).

Gdzie najlepiej kupić używane opony?

Jak to jest z zaworami?? Co ile km robi się regulacje (praktycznie)? a moze wogóle jak wszystko jest ok to się nie grzebie?

No i ostatnie pytanie, czy znacie w okolicy warsztat gdzie zrobią mi wszystko na 100% dobrze, a nie na odpierdol??

Pozdro
kom. 796 090 896

GMINA
KROPEK
Moderator
Moderator
Polubił posty: 17
Otrzymane Polubienia: 22

Post autor: KROPEK »

Cześć !!
Powiem tak na część swoich rozterek znajdziesz odpowiedź w serwisówce, dodatkowo polecam ostatni numer ŚM gdzie sprawa regulacji zaworów co? jak? i dlaczego? jest dość dokładnie opisana. Natomiast jeżeli chodzi o serwisanta jest to wieczne poszukiwanie :twisted: i nie chodzi tu w 100% o cenę ale o pewnego rodzaju przyjazne podejście i zaufanie generowane przez obie strony !! Natomiast zawsze trzeba się choć trochę potargować :twisted: i być zorientowanym w cenie usług w innych warsztatach, jeżeli ci coś spier......... to należy jechać i dać do poprawki !!
PS
Nikt nie mówił, :/ że to tanie hobby, nie znam serwisu z którego 100% klientów jest zadowolona !!
Po całej gamie szybkich Suzuki przyszedł czas na moto dla starszego pana 🥸
B.....jednoślad R1250GS Triple Black
512 272 500
prymek

Post autor: prymek »

Dokladnie tak! Tak jak gro sprzetu jezdzacego w tym kraju swoje lata swietnosci maja juz dawno za soba tak i w serwisach to w wiekszosci (jak to mowi nasz kolega aktualnie smigajacy inaczej) "kowale" a nie mechanicy! W zeszlym roku przed traska do Niemiec u grubego wlasnie wymienialem tylna oponke i jak sie okazalo podczas wymiany oleju 2-3 dni przed wyjazdem w serwisie u Łady (kartodrom) mechanik zauwazyl ze mocowanie tylnego hamulca jest nie dokrecone a wlasciwie brak jednej sruby mocujacej!Az strach pomyslec co by bylo smigajac po autobahnie z piekniejsza polowka jakby nagle zblokowalo mi tylnie kolko!
Wczesniej "gruby" robil mi regulacje zaworow i czy ja wiem czy jakis lepszy efekt-prawie nie wyczuwalny! Bartas np. juz drugi sprzet serwisuje u chlopakow na Torunskiej, ja wczesniej wymiany robilem na modrzewiowej ale ciezko sie do nich dopchac bylo bo szykowali policyjne fazerki w zeszlym roku-pewnie w tym do nich wroce!
Jesli chodzi o czesci kupuje w berantuning-najtaniej maja!
pzdr
misiuGS500

Post autor: misiuGS500 »

Widzę Panowie, że mamy ten sam problem. Ja akurat jestem dosyć zadowolony z grubego i pewnie w tym roku do niego też pojadę, ale to co będę potrafił to sam postaram zrobić( czyli niestety niewiele :( ).
Mam pytanko przy tej okazji. Kupiłem noty wydech do mojej suzi oczywiście używany mój moto z 93 a wydech z 94. Poprzedni był rozwiercony i miałem już tego dosyć, czy myślicie że po przekładce na normalny będę musiał regulować zawory i ile to może kosztować, wiecie jak pojadę do serwisu żeby mnie chłapaki nie wydymali :lol:
Dzięki i pozdrawiam
Darek
Śmigający inaczej...
Województwo: świat i okolice

Post autor: Darek »

Na zaworki , olej , filtry jest rada-SAMEMU. Nie raz przekonałem się o umiejętnościach mechaników płacąc za żle wyregulowane zawory 100zł i słysząc ,że ten typ tak ma.A okazało się że guzik prawda, wiąc co tylko potrafie to robie sam .Co do ceny oleju i filtrów najlepiej pytać po sklepach i na WWW.
XJR 1300 na ohlinsah
KROPEK
Moderator
Moderator

Misiu
Najlepiej załóż nowy stary tłumiczek :twisted: przed wszystkimi regulacjami, natomiast wymiana tłumika nie ma nic do regulacji zaworów !!
Pozdrawiam
512 272 500
Bidziu
Po drugiej stronie Mocy
Po drugiej stronie Mocy
Kontakt:

Gdzie jest serwis na modrzewiowej??

Co do GRUBEGO to totalnie ........ mi bandita, zostawiłem im go po wypadku, byłem na dwóch poprawkach, aż w końcu zdałem sobie sprawę, że muszę się zająć tym sam...

Co do Jacka na Toruńskiej to jest ok jak on robi, bo jeżeli chodzi o tych jego pracowników to przez 5 minut zakładali mi tylne koło w bandicie, co ja robie w 30sec. i w sumie i tak nie założyli, dopiero jak przyszedł szef (Jacek) całą skomplikowana operacja się udała. Byłem tam kilka razy z etką i nie jestem specjalnie zadowolony...

Jeszcze co do filtru i oleju to juz gadałem wstępnie z KROPKIEM na gadu, ze moze byśmy zamówili dla nas razem jakąś większą ilość oleju i filtrów z netu np. podzielili wszystkie koszta związane z przesyłką itp. noi byłoby taniej;) Co Wy na to? Mozę wiecie gdzie można kupić jakiegoś dobrego smaru w większej ilości za przystępną cenę?

Trza szykować sprzęty bo wiosna idzie;P
Pozdro!
kom. 796 090 896

GMINA
Darek
Śmigający inaczej...
Województwo: świat i okolice

Post autor: Darek »

Sprubójcie na http://www.moto-akcesoria.pl
przykładowe ceny:
GSF 600,filtr oleju 31zł ,powietrza 50zł.
Olej Mobil 31zł L półsyntetyk, 50zł syntetyk.
Castrol 36zł syntetyk, za 4 L wychodzi taniej.
Już tam zamawiałem ,dostawa następnego dnia.
XJR 1300 na ohlinsah
prymek

salon Y... jednoślad,Renault,Dacia to Modrzewiowa!
pzdr
meyer2
Lajtowy Motonita
Województwo: wielkopolskie

Re: kilka pytań przed rozpoczęciem SEZONU ;]

Post autor: meyer2 »

Bidziu pisze:Gdzie kupujecie olej i filtr?? Jaki i za ile $?? (U GRUBEGO motul litr - 30zł, filtr 35zł, do tego jakbym chciał wymieniać u nich to 20zł - z tym ze wymienićmogę sobie sam).
wiec najlepiej wejdz i sprawdz na http://www.kemot.pl ja przynajmniej tam znalazlem do swojego GS filtr oleju za 20 zeta z oringiem, poszukaj tam, ja tam jak cos potrzebuje to kupuje i polecam, sprawdzona przeze mnie firma!!!
Bidziu pisze:Gdzie najlepiej kupić używane opony?
ja kupilem uzywana na koncówke sezonu 2005 i żałuje do dziś :) pierwszy i ostatni raz na używanej śmigam, co prawda wczesniej na J... jednoślad jeździłem, ale na nowej oponie MITAS i pamietam ze było fajno, ale teraz cos mi odbiło i masz, używanej mi sie zachciało, a fuj :wink: wiem że nówka droga, ale tylko pozornie, biorąc pod uwage zachowanie sie motocykla, takie jest przynajmniej moje zdanie, nie polecam używanej "gumy" :D !!!
Bidziu pisze: Jak to jest z zaworami?? Co ile km robi się regulacje (praktycznie)? a moze wogóle jak wszystko jest ok to się nie grzebie?
dokladnie wszytsko w marcowym ŚM opisane, polecam, dzisiaj czytałem
Bidziu pisze:No i ostatnie pytanie, czy znacie w okolicy warsztat gdzie zrobią mi wszystko na 100% dobrze, a nie na odpierdol??
hmmm... ja znam, moj garaż :) postaraj sie sam porobić, regulacja zaworów, a juz tym bardziej zmiana filtru i wymiana oleju to banał :) pozdrawiam
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996

http://www.bikepics.com/members/meyer2/
Bidziu
Po drugiej stronie Mocy
Po drugiej stronie Mocy
Kontakt:

OK więc sprzęt będzie robiony w najlepszym warsztacie pod słońcem dla mojej suzi oczywiście- czyli moim garazu! Mam zamiar robić w nim co tylko dam rade bo i warunki mam dobre. Mój ojciec zawsze przy swoich katamaranach robi wszystko sam w związku z czym mam pełno narzędzi no i do tego warsztacik porządny na 2 samochody dostawcze...

A teraz jeszcze jedno pytanie co do tych zaworów, bo wszystko wydaje się proste i oczywiste ale jak juz znajdę trochę czasu żeby się za to zbrać to interesuje mnie z jaką siła przykręcać poszczególne śruby... To jest w końcu aluminium i nie chce przekręcić, przyrządy mam tylko konkretne wartości mnie interesują...
kom. 796 090 896

GMINA
misiuGS500

Post autor: misiuGS500 »

Tak wracając do tematu części eksploatacyjnych to znalazłem na allegro gościa który ma co trzeba w dobrych cenacz podaję linka
http://www.allegro.pl/show_user_auction ... id=1817262
Pozdrawiam
Misiu
KROPEK
Moderator
Moderator

Witam
Wczoraj odebrałem moto od Wojtka z Kamiennej, nie bedę opisywał co jak i dlaczego ale ogólnie jestem zadowolony!! Moto śmiga jak talala :twisted: !!
pozdrawiam
512 272 500
prymek

Krop badz realista i nie przeklamuj faktow:) Chyba nie chcesz zeby inni nacinali sie na ten serwis! Ja juz o nim raz pisalem (o tylnim hamulcu) - mysle ze tez powinienes o twoich powrotach na poprawki do Grubego!
pzdr
prymek
KROPEK
Moderator
Moderator

Nie filozuj, efekt końcowy się liczy ja jestem zadowolony i tyle :twisted: !! Jak coś do poprawki to do poprawki, zareklamowane zrobione jest good !!
Hey
512 272 500
ODPOWIEDZ