Bandit 1250 problem z obrotami

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

endixx
Podpatrywacz
Województwo: małopolskie

Bandit 1250 problem z obrotami

Post autor: endixx »

Witam szanownych forumowiczów . Odrazu przejdę do rzeczy otóż w moich Bandicie z 2008 roku po ok 10 minutach od odpalenia obniża sie stopniowo górna granica obrotow na poczatku mozna dac 10 ty potem 9 ,8 i tak dalej im dłużej jedziesz tym jest gorzej. Sytuacja poprawia sie gdy wyłączysz kluczyk to po ponownym odpaleniu moto znowu chwile jest spokoj a potem od nowa. Pomaga tez odpiecie czujnika chyba tps ale rowniez na chwile a ostatnio moto przez 30 min wkercal sie normalnie tylko przy hamowaniu gasnął a jak przestal gasnac to rowniez stopniowo przestal sie wkrecac oprócz czujnika położenia przepustnicy obok jest drugi czujnik nawet nie wiem jaki :P jak by ktoś wiedział co to za czujnik to mozna napisac z laski swojej :P. Założona została nowa pompa paliwa na próbę nie pomoglo filtry wtryski wyczyszczone nie pomogło z bakiem otwartym jeździłem nie pomogło przewody paliwowe ok benzyna ok mysle ze problem moze byc wlasnie w tym czujniku ale zanim go kupie bo niestety bledy nie wyskakuja ! to moze macie inne pomysly gdzie jeszcze problem moze tkwic ? a i jeszcze jak by ktos znal ceny tych czujnikow w detalu rowniez bym byl zadowolony wrecz prze szczesliwy z odp Z gory dziekuje a i mowicie po ludzku (nie jestem mechanikiem)

p
ODPOWIEDZ