Zacznę od tematu który nie jest polecany dla świerzych
Szukam już od dłuższego czasu zegarów ale w rozsądnej cenie do mojego intruza 1400. Pusty zegar kontrolki w dolnej części.
Kupiłem go za fajne pieniądze bo Niemiec się wpakował pod tira i potrzebuję kilka rzeczy - na razie zegary
Co do oryginalnych części to mogę zaoferować ściągnięcie z usa używek w b/dobrym stanie i rozsądnej cenie (o ile dolar poleci w dół).
Jedna paczka jedna cena za przesyłkę i brak opłat
Poza tym - jeszcze nie szukałem na forum - potrzebuję kogoś kto mi wyreguluje gaźniki albo pokaże jak prawidłowo to zrobić - najchętniej pokaże
Pozdrawiam!!!
Licznik zegar intruder 1400 >:D
-
- BS Admin
- Województwo: śląskie
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 25
- Kontakt:
Re: Licznik zegar intruder 1400 >:D
Najbliżej masz z regulacją do Mroowy (Sosnowiec), wiele lat latał Intruzem, zna go na wylot... Poszukaj go na forum, jeśli nie znajdziesz do niego namiarów to daj znać, wyślę Ci wtedy na PW. Wyreguluje, ale raczej Cię tego nie nauczy, prowadzi serwis motocykli... Pogadaj też z nim o tym liczniku, wiem że przerabiał jednego Intruza (zakładał inny licznik), więc może ten stary gdzieś ma...
Marauder VZ800 - sprzedany
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
http://chomikuj.pl/moto-jack/Poradnik/S ... 731268.doc. Troszke jest z tym zabawy ale jezeli chcesz sie nauczyc tutaj masz wszystko super opisane Temat da sie ogarnac tzeba tylko
Troszke cierpliwosci, vacuonometry ,garaz (najlepiej na zadupiu bo trzeba troszke pochalasowac ) wentylator ) wrazie pytan sluze pomoca
Troszke cierpliwosci, vacuonometry ,garaz (najlepiej na zadupiu bo trzeba troszke pochalasowac ) wentylator ) wrazie pytan sluze pomoca
Witam!
Gawronek dzięki za linka! Trochę się spóźniłem z odczytaniem bo dziś zabrałem się za synchronizację
Po wymyciu filtrów (stożki ale nie k&n) i synchronizacji Intruz śmiga jak złoto
Mam tylko mały kłopot:
1. czasami po dopaleniu i włączeniu świateł z niewyjaśnionych przyczyn gaśnie - ale nie zawsze.
2. 1, 2, 3 do oporu, sprzęgło hamulec schodzi z obrotów i gaśnie... i to też nie zawsze.
Może coś źle zrobiłem... Nadmienię że wymieniałem linkę gazu bo poprzednia po wypadku była wyrwana. Ustawiłem ją tak żeby ciągnęła obydwie przepustnice jednocześnie...
Po zmianie filtrów i kombinacji z wydechem będę muśiał i tak jeszcze raz zrobić synchronizację...
I jeszcze jedno może głupie pytanie - jest możliwość ustawiania kąta wyprzedzenia zapłonu?
Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki!
Gawronek dzięki za linka! Trochę się spóźniłem z odczytaniem bo dziś zabrałem się za synchronizację
Mam tylko mały kłopot:
1. czasami po dopaleniu i włączeniu świateł z niewyjaśnionych przyczyn gaśnie - ale nie zawsze.
2. 1, 2, 3 do oporu, sprzęgło hamulec schodzi z obrotów i gaśnie... i to też nie zawsze.
Może coś źle zrobiłem... Nadmienię że wymieniałem linkę gazu bo poprzednia po wypadku była wyrwana. Ustawiłem ją tak żeby ciągnęła obydwie przepustnice jednocześnie...
Po zmianie filtrów i kombinacji z wydechem będę muśiał i tak jeszcze raz zrobić synchronizację...
I jeszcze jedno może głupie pytanie - jest możliwość ustawiania kąta wyprzedzenia zapłonu?
Nie ma możliwości takiej.
A jakie masz wydechy? W swoim miałem na początku założone od HD, bardzo ładne optycznie i głosowo ale nie miały tego połączenia miedzy sobą (w oryginale taka rurka w poprzek przed skrzynka na aku.) Był podobny efekt, nie zawsze - ale zdarzało się że gasł przy redukcji (bardzo wkurzające szczególnie w mieście). Regulacje nie do końca dały radę pozbyć się tego.
Po założeniu oryginalnego wydechu odeszło w niepamięć.
A jakie masz wydechy? W swoim miałem na początku założone od HD, bardzo ładne optycznie i głosowo ale nie miały tego połączenia miedzy sobą (w oryginale taka rurka w poprzek przed skrzynka na aku.) Był podobny efekt, nie zawsze - ale zdarzało się że gasł przy redukcji (bardzo wkurzające szczególnie w mieście). Regulacje nie do końca dały radę pozbyć się tego.
Po założeniu oryginalnego wydechu odeszło w niepamięć.
-
- Głaszczący Kanapę
- Województwo: podkarpackie
U mnie była identyczna sytuacja Mam intruza 1400VS z 90r Pomogła wymiana regulatora napięcia. Ale najpierw sprawdź jakie masz ładowanie na wolnych i wysokich obrotach i czy ładowanie spada po wrzuceniu kierunkowskazu bądź naciśnięciu hamulca U mnie gasł przy dojeżdżaniu do skrzyżowań i wrzuceniu kierunkowskazu co było irytującerein pisze:Witam!
Mam tylko mały kłopot: