Witajcie,
właśnie znalazłem nowy klosz do kilku modeli LS VL VS za 117zł z przesyłką w sumie "Kliknąłem kup teraz" :shock: zobaczę co przyjdzie. Kwota do zaakceptowania a ryzykować naciągania się nie zamierzam. Plastik dzięki za wypowiedz. Też mnie trochę przekonałeś lubię mieć wszystko ok w maszynie. Dlatego że poczytałem i można nieżle zmoczyć dupsk....:
-dopisek 20-03-2016 po instalacji klosza z "E" przeróbka udana i jeszcze kilka wywodów po zapoznaniu sie z www i znajomym obeznanym z " & "-fami
1.No w razie stłuczki lub udziału w stłuczce można mieć sprawę w związku z niezgodnością świateł np: nietrudno było by komuś udowodnić że się go oślepiło i nie widział mnie lub innego uczestnika ruchu podczas jakiejś manewru ... itp.
2. Nie doświetlając pobocza w razie dzwona z pieszym odszkodowanie włącznie z renta inwalidzką za częściowy, ciężki lub wyimaginowany uszczerbek na zdrowiu potencjalnego poszkodowanego w związku z ewidentnym niedoświetleniem pobocza :!:
3. Najważniejsze: brak homologacji w tak ważnym podzespole to ewidentny i niepodważalny w sadzie dowód podważenia ważności polisy OC koniec kropka zwał jak zwał.
4. Wystąpienie ubezpieczyciela o ewentualny zwrot odszkodowania do klienta w związku z faktycznym brakiem oświetlenia bo tak to było by prawdopodobnie sklasyfikowane.
5. W przypadku zabrania dowodu z automatu mandat ponieważ musi być podstawa prawna a podstawą jest taryfikator a tu widnieje około 200 + chyba 4 pkt.
Wybaczcie że o tym piszę ale sam nie miąłem na ten temat pojęcia szczególnie w aspekcie prawnym. Nie chcę pisać więcej bo kwestie roszczeń w tym przypadku ogranicza jedynie wyobraźnia a braku zakichanej litery "E" mazakiem się nie zrobi. Niestety "Misiaczki" nie tylko sprawdzają ogumienie... a czasem tłumaczenie można sobie wsadzić no niestety tam gdzie plecy kończą swą elegancką nazwę. :shock:
Z perspektywy zmieniającej się świadomości społeczeństwa a wystarczy popytać tych co uczestniczyli w (uchowaj Nas Boże) "zdarzeniach drogowych" i tego co się dzieje w sądach sądzę że nie jest to warte kilku złotych a życie uczy że warto. Piszę to po konwersacji z osobą siedzącą w temacie na ile można kogoś wydoić z kasy w razie problemów :lol: . Wcześniej nie zdawałem sobie z tego do końca sprawy.
Przeróbka wyjątkowo udana. Moja bestia ma kompletną "homo" na UE :cool_blik: . Więc wkrótce na "koń".
Dałem w ogólniaku ponieważ nie chcę wkurzać kolegów jeżdżących na kloszach USA. W myśl zasady "Szukajcie a znajdziecie"