[P] Ciuchy na GSR600 DLA PLECACZKA
[P] Ciuchy na GSR600 DLA PLECACZKA
Witam serdecznie,
Poszukuje ciuszków dla dziewczyny. Głownie na jakieś weekendowe wypady przy temperaturach 8*C ++
Sam mam kombinezon skórzany, ale jak będzie się robić cieplej pomyśle o jakiś jeansach i wygodnej tekstylce.
Co proponujecie na takie wypady. Jakie ciuchy dobrać?
Budżet jaki posiada to:
kurtka do 600 pln
spodnie do 500 pln
buty do 500 pln
Budżet nie rozpieszcza ale za tę pieniądze dla plecaczka można już coś znaleźć.
Bardzo proszę o opinie i komentarze szczególnie dla konkretnych modeli i egzemplarzy.
Poszukuje ciuszków dla dziewczyny. Głownie na jakieś weekendowe wypady przy temperaturach 8*C ++
Sam mam kombinezon skórzany, ale jak będzie się robić cieplej pomyśle o jakiś jeansach i wygodnej tekstylce.
Co proponujecie na takie wypady. Jakie ciuchy dobrać?
Budżet jaki posiada to:
kurtka do 600 pln
spodnie do 500 pln
buty do 500 pln
Budżet nie rozpieszcza ale za tę pieniądze dla plecaczka można już coś znaleźć.
Bardzo proszę o opinie i komentarze szczególnie dla konkretnych modeli i egzemplarzy.
-
- BS Brother
- Województwo: dolnośląskie
- Otrzymane Polubienia: 2
Re: [P] Ciuchy na GSR600 DLA PLECACZKA
moja żonka jeździ ze mną okazjonalnie i już "przerobiła" trochę ciuchów moto (ech te baby, to za szerokie, a to źle wygląda - współczuję), pamiętaj jeszcze o kasku i rękawicach, jeśli będziesz chciał jeszcze jakieś szczegóły to pisz, moją połowa ubierała się bardzo ekonomicznie, a ja sprawdzałem czy to jakiś poziom bezpieczeństwa prezentuje
http://picasaweb.google.pl/Bogdi64
--------------------------------------
dwa garnki V - na dwóch kołach
A1 RH-
tel. 0603 765 563
A1 RH-
tel. 0603 765 563
Popatrz na propozycje z firmy SECA i SHIMA może coś druga połówka wybierze
-
- The Real One
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Polubił posty: 6
Wazne jest dobrze przymierzyć. Pamietaj że na moto głównie siedzisz. Chce kto kupić jeansy damskie za krótkie sa
H... jednoślad 600 CBF
B.....jednoślad 1150 RT
B.....jednoślad 1150 RT
Dziękuję za długi komentarz w wiadomości prywatnej. Z pewnością wskazówki i porady od Ciebie pomogą mi w wyborze odpowiednich ciuchów!bogdi64 pisze:moja żonka jeździ ze mną okazjonalnie i już "przerobiła" trochę ciuchów moto (ech te baby, to za szerokie, a to źle wygląda - współczuję), pamiętaj jeszcze o kasku i rękawicach, jeśli będziesz chciał jeszcze jakieś szczegóły to pisz, moją połowa ubierała się bardzo ekonomicznie, a ja sprawdzałem czy to jakiś poziom bezpieczeństwa prezentuje
Dzięki, widziałem że w tych przedziałach cenowych można zakupić ciuchy tych firm i są do dobrej jakości produkty.Skalmar pisze:Popatrz na propozycje z firmy SECA i SHIMA może coś druga połówka wybierze
Teraz pojawia się kwestia wyboru z którą wspólnie nie możemy się uporać. Czy ma to być ubiór tekstylny czy skóra? Jak pojedziemy gdzieś dalej na weekend i złapie nas deszcz ze skóra podobno może być licho.
Nie mam doświadczenia w tych kwestiach. Póki co kupiłem dla siebie cały komplet skórzany, ale planuję się też zaopatrzyć w ciuchy tekstylne i mieć dwa komplety.
Tutaj z dziewczyna natomiast sprawa się komplikuje bo podobają jej się strasznie stroje skórzane, a ma to być jeden komplet na wszelakie warunki pogodowe. Dodatkowo za ciuchy skórzane trzeba trochę dołożyć, a budżet jest ograniczony. Poza tym słyszałem że tekstylne mniej chronią i ze względu na to że ciuchy nie dolegają ściśle do ciała podczas upadku protektory potrafią zmienić swoje miejsce i na nic się nie zdać. Chociaż czy aby na pewno? Może to w jakiś tańszych firmach takie przypadki się zdarzają. Z drugiej strony to tylko materiał. A upadek jest zjawiskiem fizycznym. Do różnych sytuacji może dochodzić. :idea:
Tak zdaję sobię z tego sprawę, że rozmiary u róznych producentów róznią się od siebie i nie każdy podaję pełne rozmiarówkiszahmat pisze:Wazne jest dobrze przymierzyć. Pamietaj że na moto głównie siedzisz. Chce kto kupić jeansy damskie za krótkie sa
Co do tego zę na moto głownie siedzisz, to słuszna uwaga bo to że się wygodnie stoi to z wydogą na motorze może być później inaczej.
Co do jeansów można prosić o rozmiar/firme/model/cene?
Pozdrawiam wszystkich i bardzo dziękuję ze porady!
Każda dziewczyna wybierze skórę żeby tyłek ładnie wyglądał
popatrz na używane ciuchy czasami można coś fajnego wychaczyć
https://sklep4biker.pl/pl/p/Damski-Komb ... ireFox/428
-
- BS Brother
taaaa, kup dziewczynie jednoczęściowy i karz się w lesie wysikac , po za tym przy wyjazdach kilkudniowych kurtka przydaje się samodzielnie do chodzenia w chłodniejszy dzień
co do jakości SECA i SHIMA, mam bardzo mieszane uczucia
niestety jeśli na kurtkę z skóry nie wydasz 1000zł, to za bardzo nie ma co szukać , możesz ewentualnie kupić imitację (kurtki lub skóry)
Seca owszem jest to firma, która produkuje ? - odzież "motocyklową" ?, jest wiele takich firm np: Adrenalina itp, do Ciebie należy decyzja na co wydajesz
niestety jeśli na kurtkę z skóry nie wydasz 1000zł, to za bardzo nie ma co szukać , możesz ewentualnie kupić imitację (kurtki lub skóry)
Seca owszem jest to firma, która produkuje ? - odzież "motocyklową" ?, jest wiele takich firm np: Adrenalina itp, do Ciebie należy decyzja na co wydajesz
Ostatnio zmieniony ndz, 24 mar 2019, 20:49 przez bogdi64, łącznie zmieniany 1 raz.
A1 RH-
tel. 0603 765 563
A1 RH-
tel. 0603 765 563
-
- The Real One
- Województwo: mazowieckie
U mnie plecak nosi:
+SECA STREAM II LADY (kurtka tekstylna)- fajna kurtka na upały (duża powierzchnia przepuszczająca powietrze), minus za brak zamykanych/otwieranych wlotów powietrza, więc na chłodne wieczory warto wozić ze sobą podpinkę. Do temperatury około +4 nie narzekała, że jej zimno (wpięte obie podpinki + bielizna termiczna). Po dwóch latach użytkowania i prania, odpadł napis SECA na rękawach i trochę "zmechacił" się materiał w okolicach żeber
+ spodnie tekstylne Rebelhorn (modelu nie pamiętam) - dwie podpinki, ogólnie dają radę.
+buty Rebelhorn Trip ST - mogą być, ale drugi raz bym ich nie kupił.
Kurtkę dobrać to nie problem, gorzej ze spodniami. Parę sklepów odwiedziliśmy zanim jakieś pasowały i były w dobrej cenie..
+SECA STREAM II LADY (kurtka tekstylna)- fajna kurtka na upały (duża powierzchnia przepuszczająca powietrze), minus za brak zamykanych/otwieranych wlotów powietrza, więc na chłodne wieczory warto wozić ze sobą podpinkę. Do temperatury około +4 nie narzekała, że jej zimno (wpięte obie podpinki + bielizna termiczna). Po dwóch latach użytkowania i prania, odpadł napis SECA na rękawach i trochę "zmechacił" się materiał w okolicach żeber
+ spodnie tekstylne Rebelhorn (modelu nie pamiętam) - dwie podpinki, ogólnie dają radę.
+buty Rebelhorn Trip ST - mogą być, ale drugi raz bym ich nie kupił.
Kurtkę dobrać to nie problem, gorzej ze spodniami. Parę sklepów odwiedziliśmy zanim jakieś pasowały i były w dobrej cenie..
Pozdrawiam K.Ż.
tel. 695 028 054
tel. 695 028 054
Haha no tak kombinezon od razu wykluczyliśmy, bo na dłuższe wyjazdy mało funkcjonalny.bogdi64 pisze:taaaa, kup dziewczynie jednoczęściowy i karz się w lesie wysikac , po za tym przy wyjazdach kilkudniowych kurtka przydaje się samodzielnie do chodzenia w chłodniejszy dzień
Szukaliśmy używek, ale nie znaleźliśmy niestety nic sensownego, a na weekend chcieliśmy już pojeździć więc nie ma czasu żeby czekać aż coś fajnego się pojawiSkalmar pisze:Każda dziewczyna wybierze skórę żeby tyłek ładnie wyglądał
Zdecydowaliśmy się na kurtkę SECA Sonya III - bardzo fajnie leży, ma dobre opinię. Przymierzaliśmy w sklepie i byliśmy zadowoleni. Mamy nadzieję, że w praktyce też nas nie zawiedzie.Skalmar pisze:ja mam zestaw seca i jestem zadowolony
Narazie kurtka rękawice i buty. Kask drugi mamy. Do przyszłego tygodnia chcemy kupić spodnie, bo wybieramy się w trochę dalsza już podróż około 200 km w jedną stronę, ale wracamy na drugi dzień.
Rękawice SECA Journey
Buty PROBIKER ACTIVE - buty polecone przez użytkownika tego forum w wiadomości prywatnej :mrgreen:
Zostało nam dopasować do tego jakieś spodnie.
Mam nadzieję, że teraz pójdzie już nam z górki :banana1:Zaku94 pisze:Kurtkę dobrać to nie problem, gorzej ze spodniami. Parę sklepów odwiedziliśmy zanim jakieś pasowały i były w dobrej cenie..
Na przyszły sezon dziewczyna powiedziała, że uzbiera fundusze i kupi drugi komplet skórzany z jakiejś wyższej półki :angry_smile:
Pierwszy ustaliliśmy, że będzie tekstylny ze względu na jego wielofunkcyjność w różnych warunkach
-
- BS Brother
szukał bym innej kurtki, ta jest zrobiona z butelek po cocacoli , czyli z materiału na plandeki , zero przepuszczalności powietrza
masz przykładowo (fakt trochę drożej, ale firmy "motocyklowej")
https://www.imready.eu/pl/kurtka-teksty ... y-cnf.html warto się do nich przejechać, a w trójmieście masz ich sklepy, na miejscu czasami mają dobre ceny i można się potargować, ostatnio robili wyprzedaż Macna
a na rękawice trzymaj paragon ta firma nie robi za bardzo wytrzymałych rękawic (sprawdzone) i plecak nie potrzebuje aż tak ciepłych rękawic, ma dłonie schowane w tunelu
a te masz w siebie
https://www.imready.eu/pl/spodnie-turys ... -cnf.html#
masz przykładowo (fakt trochę drożej, ale firmy "motocyklowej")
https://www.imready.eu/pl/kurtka-teksty ... y-cnf.html warto się do nich przejechać, a w trójmieście masz ich sklepy, na miejscu czasami mają dobre ceny i można się potargować, ostatnio robili wyprzedaż Macna
a na rękawice trzymaj paragon ta firma nie robi za bardzo wytrzymałych rękawic (sprawdzone) i plecak nie potrzebuje aż tak ciepłych rękawic, ma dłonie schowane w tunelu
a te masz w siebie
https://www.imready.eu/pl/spodnie-turys ... -cnf.html#
Ostatnio zmieniony śr, 27 mar 2019, 21:59 przez bogdi64, łącznie zmieniany 1 raz.
A1 RH-
tel. 0603 765 563
A1 RH-
tel. 0603 765 563
-
- BS Admin
- Województwo: śląskie
- Polubił posty: 5
- Otrzymane Polubienia: 25
- Kontakt:
Zdecydowanie mogę polecić... Mam komplet Macny, kurtka i spodnie... Przejechały ze mną kawałek Europy, latam w tym jakieś 8 lat i jedyne co się stało, to wyblakły lekko spodnie na udachbogdi64 pisze:(...) Macna (...)
Marauder VZ800 - sprzedany
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
Intruder VS1400 - wspomnienie
Intruder M109R K7 - odjechał
XV1900 Raider - historia
Tiger Explorer 1200 - oswojony
KolejnyTiger 1200 XCa - nowe wcielenie
Tygrys po raz trzeci
tel. 665-392-191
Faktycznie, musze przyznać że materiał wykonania nie powala. Niestety, chciałem uniknąć nauki na własnych błędach, ale już mleko rozlane a raczej zakup zrobiony i było jeżdzone.
Poradzcie mi chociaż jakie teraz dobre spodnie dobrać do tego? Kurtkę najwyżej za jakiś czas się zmieni.
Pozdrowienia
Poradzcie mi chociaż jakie teraz dobre spodnie dobrać do tego? Kurtkę najwyżej za jakiś czas się zmieni.
Pozdrowienia
-
- Głaszczący Kanapę
- Województwo: mazowieckie
Rozpatrzyliście jeasny jeśli chodzi o spodnie ? Freestar Raya I lub II. Jakość ok portki kevlar i protektory w komplecie. Na weekendy uważam jak znalazł. Oczywiście nie zastąpi to spodni skórzanych jeśli chodzi o bezpieczeństwo jednak jest jakaś alternatywą do cordury i skóry.
GSR600
-
- BS Brother
tak jak pisałem odradzam jeansy , spodnie leć do intermotors i coś wybierzesz, szukaj Macna, Alpinestars, a z firm poza ich oferty polecam Vanucci, Berik, Racer
A1 RH-
tel. 0603 765 563
A1 RH-
tel. 0603 765 563