LS 650- pasek napędowy
LS 650- pasek napędowy
Jasna cholera Dzisiaj umyłem pasek wodą z mydłem i wszelkie dźwięki ustały. Chciałem mu zrobić dobrze, więc posypałem talkiem (z apteki) i teraz cholera piszczy niemiłosiernie (szczególnie przy małej prędkości). Przejechałem 5 kilometrów, ale ni cholery nie chce się uspokoić.
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Otrzymane Polubienia: 15
a nie mówiłem
czytaj dokładnie co starsi piszą to ni będzie problemów
czytaj dokładnie co starsi piszą to ni będzie problemów
\m/-_-\m/
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
Nie pisać do mnie PW na forum BS - dzwonić (za rzadko tu jestem)
Był LS 650 Savage '86 BYŁ VS 800 Intruder '92
Lepiej się spóźnić, niż nigdy nie dojechać....
501-749-941
http://www.smugi.pl
email z pytaniami o części: sklep@smugi.pl
email: areknosama2@op.pl
U mnie też do pewnego momentu pasek piszczał. Przyczyną było to iż pasek zjeżdżał na wewnętrzna stronę koła pasowego i tarł o boczną krawędź. Wystarczyło wyregulować tylne koło tak aby pasek był na środku koła pasowego i piszczenie ustało. Wszelkie smarowania (wodę z mydłem też przerabiałem) pomagały na bardzo krótko. Kiedyś byłem w salonie H... (te napędzane paskami ) i powiedzieli mi że oni nie mają żadnych smarów do pasków i że wogóle paska się niczym nie smaruje a jedynie sprawdza naciąg i ustawienie.
Poszukaj dobrze na necie bo gdzieś podobno jakaś firma, która robi paski do maszyn rolniczych produkuje pasek odpowiadający parametrami temu z savage i kupisz za grosze! Jak znajdziesz to daj znać powodzenia w szukaniu A jak ci się nie spieszy to możesz sprowadzić z USA. "Brat" Gradus oferował się do pomocy przy sprowadzaniu części! Koszt około 500zł. i około miesiąc oczekiwania. W Polsce koszt orginalnego pasa 1300zł.
pozdrawiam
pozdrawiam