vz 800 z kewlarowym sprzeglem ?
vz 800 z kewlarowym sprzeglem ?
zastanawiam sie nad taka zmiana ale nie wiem czy to przyniesie efekty takie sprzegla podobno sa bardziej ostre i motor sie lepiej zbiera moze ktos cos wie albo zmienil na takie
No niby można - na przykład tu w Stanach sprzedają komplet kevlarowych tarcz ciernych i sprężyn za ok.70 $ - i piszą, że niby to:
a) jest niezniszczalne i jedno na całe życie - reklamują, że spokojnie "przeżyje" motor
b) zapewnia bardziej gładkie zmiany biegów
c) świetnie znosi wysokie temperatury i obciążenia
i jeszcze parę rzeczy mniej istotnych, ale równie chwalebnych
Stosuje się toto z tego co widzę raczej do SuperSportów i krosówek, bardziej wyczynowych maszynek niż cruisery lub choppery
Na przyspieszenie nie będzie miało wpływu - bo i w jaki niby sposób ? Może szarpać najwyżej bardziej niż normalne - ale patrz punkt b)
W sumie - jakbym musiał akurat sprzęgło robić, to pewnie bym zastosował, ale specjalnie maszyny bebeszyć toby mi się nie chciało, wolałbym jej coś innego zafundować.
Pozdrawiam
a) jest niezniszczalne i jedno na całe życie - reklamują, że spokojnie "przeżyje" motor
b) zapewnia bardziej gładkie zmiany biegów
c) świetnie znosi wysokie temperatury i obciążenia
i jeszcze parę rzeczy mniej istotnych, ale równie chwalebnych
Stosuje się toto z tego co widzę raczej do SuperSportów i krosówek, bardziej wyczynowych maszynek niż cruisery lub choppery
Na przyspieszenie nie będzie miało wpływu - bo i w jaki niby sposób ? Może szarpać najwyżej bardziej niż normalne - ale patrz punkt b)
W sumie - jakbym musiał akurat sprzęgło robić, to pewnie bym zastosował, ale specjalnie maszyny bebeszyć toby mi się nie chciało, wolałbym jej coś innego zafundować.
Pozdrawiam