GS 500 nie startuje po zimie...
Moderator: bohas
GS 500 nie startuje po zimie...
Czesc wszystkim,
Moj GS nie odpala. Po zimie bylem troche za granica i dopiero teraz niedawno probowalem go obudzic. i jest kiepsko. aku martwy. probowalem od auta ale nic. rozrusznik kreci chyba z jeden obrot na godzine. generalnie widac, ze nic z tego nie bedzie. sprobowac ze startera moze??
paliwo jest, wszystko powinno byc ok. czy to tylko kwestia zbyt niskiego natezenia, czy cos innego moze byc???
Moj GS nie odpala. Po zimie bylem troche za granica i dopiero teraz niedawno probowalem go obudzic. i jest kiepsko. aku martwy. probowalem od auta ale nic. rozrusznik kreci chyba z jeden obrot na godzine. generalnie widac, ze nic z tego nie bedzie. sprobowac ze startera moze??
paliwo jest, wszystko powinno byc ok. czy to tylko kwestia zbyt niskiego natezenia, czy cos innego moze byc???
skoro, jak sam zauważyłeś, rozrusznik słabo kręci, to chyba należy iść w tym kierunku... ja bym go właśnie kopnął od startera... a skończy sie na wymianie aku.
mój kilkuletni aku po całej zimie bez odpalania nadawał się tylko do śmietnika, bo nawet po nocnym ładowaniu rano nie kręcił... 120 zł i gaszę maszynę bez stresu....
mój kilkuletni aku po całej zimie bez odpalania nadawał się tylko do śmietnika, bo nawet po nocnym ładowaniu rano nie kręcił... 120 zł i gaszę maszynę bez stresu....
Ładuj akumulator a jak nic z niego nie będzie to wymieniaj na nowy. Nie polecam uruchamaiania z akumulatora samochodowego. Regulator napięcia może tego nie wytrzymać. Przed odpaleniem zalecam również zlanie starego paliwa z komór pływakowych i osuszenie świec zapłonowych. Jak już odpalisz to daj mu się dobrze rozgrzać najlepiej zrób odrazu kilkanaście km żeby dać się wygrzać nowym świecom zapłonowym. (nie wolno odrazu gasić)
-
- The Real One
- Województwo: mazowieckie
- Otrzymane Polubienia: 1
kazdy gaznik ma specjalna srubke do spuszczania paliwa z komor, znajduje sie ona na dole gaznika i po odkreceniu jej powinno poplunac paliwo z gaznikow z takiego malego kranika na dnie kazdego gaznikamacioo1 pisze:chetnie, tylko jak sie do tego zabrac???
pierwsza SUZI
czerwona GS 500 E
a obecnie srebrna SV 650 S
a obecnie srebrna SV 650 S
-
- Lajtowy Motonita
- Województwo: wielkopolskie
jak sprawdzisz świece i aku, bedzie wszytsko git i nie bedzie chcial odpalić to kup samostart, psiknij w filtr powietrza i powinien ruszyć (chyba że to będzie coś innego). Patrząc po dacie kiedy zacząłeś ten temat widze że odpada opcja jak było u mnie (też nie ogrzewany garaż), paliwko musiało być ciutek z wodą mieszane na stacji bo mi zamarzło w gażnikach przez zime, ale zanim do tego doszedłem próbowałem na tysiące sposobów (ładowanie aku, samostart, świece czyszczenie i suszenie, sprawdzanie iskry i wiele innych metod). Wpadłem po pewnym czasie denerwowania się na pomysł żeby moto wstawić do ogrzewanego pomieszczenia. Stał całą noc, a rano od pierwszego dostyku odpalił 
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996
http://www.bikepics.com/members/meyer2/
tel. 602-810-996
http://www.bikepics.com/members/meyer2/
GSXF-y są bardzo ciężkie w odpalaniu po zimie. Bardzo rzadko zdarza się że nie trzeba zdejmować zbiornika i wykręcać świec. GS-y mają trochę inaczej. Jak się dobrze podejdzie do tematu i nie męczy silnika na rozładowanym aku (tak jak opisywałem - wyczyszczenie świec i zalanie starego palika z komór pływakowych) to zapala natychmiast.
-
- BS Brother
- Województwo: pomorskie
- Otrzymane Polubienia: 2
wodson napisał:
Jeżeli poziom jest zbyt niski dolewamy tylko wody destylowanej.
Potem ładujemy max pradem 1/10 pojemności aku .
Np. jezeli masz aku 8Ah to max. prądem 0,8A
Nie doprowadzamy podczas ładowania do nadmiernego wzrosstu temperatury .
Ładowanie 24h napewno starczy , w miare ładowania prąd powinien spadać .
Jeżeli to nie pomoże , możesz sie jeszczce pobawić w odzyskanie tego aku
info na PRV.
Pozdrawiam
AdamOSA
3city
Aku nie reanimujemy dolewaniem elektrolitu !!ale najpierw naladowalem akumulator i dolalem elektrolitu
Jeżeli poziom jest zbyt niski dolewamy tylko wody destylowanej.
Potem ładujemy max pradem 1/10 pojemności aku .
Np. jezeli masz aku 8Ah to max. prądem 0,8A
Nie doprowadzamy podczas ładowania do nadmiernego wzrosstu temperatury .
Ładowanie 24h napewno starczy , w miare ładowania prąd powinien spadać .
Jeżeli to nie pomoże , możesz sie jeszczce pobawić w odzyskanie tego aku
info na PRV.
Pozdrawiam
AdamOSA
3city
Simson SR2,WSK,JUNAK,XS400(jeszcze nie wiedziałem że SUZI jest najlepsze),GSXR400 - wynalazek , małżeństwo , chwila nieuwagi żony - GSX1300R
No i jest wymarzony pierdopęd na tor !! ( w 2012 niestety zdrada
)
A do wiosny na DR-Z 400SM lub E
No i jest wymarzony pierdopęd na tor !! ( w 2012 niestety zdrada
A do wiosny na DR-Z 400SM lub E