Zdejmowanie miski olejowej w GS 500
Moderator: bohas
Zdejmowanie miski olejowej w GS 500
Witam!
Szukam info, czy w gs 500e r92 mozna zdjąć miske olejową bez zdejmowania kolektorów wydechowych.
z góry dzieki
Szukam info, czy w gs 500e r92 mozna zdjąć miske olejową bez zdejmowania kolektorów wydechowych.
z góry dzieki
-
- BS Brother
- Województwo: śląskie
- Kontakt:
Witam !!
Szukam w "Zasadach forum BS" punktu dotyczącego kwestii przywitań i jest : "Jesteś nowy na forum PRZEDSTAW SIĘ !! kultura nie boli".
z góry dzieki :twisted: :twisted:
P.S. GS-y to jeśli sie nie mylę najliczniej prezentowana tutaj grupa sprzetów więc myślę, że pomocy kulturalnemu koledze nikt nie odmówi.
Szukam w "Zasadach forum BS" punktu dotyczącego kwestii przywitań i jest : "Jesteś nowy na forum PRZEDSTAW SIĘ !! kultura nie boli".
z góry dzieki :twisted: :twisted:
P.S. GS-y to jeśli sie nie mylę najliczniej prezentowana tutaj grupa sprzetów więc myślę, że pomocy kulturalnemu koledze nikt nie odmówi.
PLATOS VIOLETEROS CLASIKOS CLASIKEROS
RF 900 R
-----------------------------------------
NIE JEŹDZIJ SZYBCIEJ NIŻ FRUWA TWÓJ ANIOŁ STRÓŻ !!
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

-
- Lajtowy Motonita
- Województwo: wielkopolskie
możesz sie bawić bez zdejmowania kolektorów, ale przecież to tylko 4 śruby imbusowe, łatwe do odkręcenia (Herpu jednak tego nie potwierdzi), a poźniej łatwiej ci będzie sie dostać do wszytskiego i nie pobrudzisz sobie kolektorów
P.S. Zanim podziekujesz mi za odpowiedź
wejdź tutaj http://www.bractwo-suzuki.pl/forum/viewforum.php?f=33 Polecam 
P.S. Zanim podziekujesz mi za odpowiedź
SV 1000 S '04 *** FZS600 '03 *** SV 1000 S '03 *** GSX-F 600 '98 *** GS 500 E Five Stars '97 *** J... jednoślad TS 350 '89
tel. 602-810-996
http://www.bikepics.com/members/meyer2/
tel. 602-810-996
http://www.bikepics.com/members/meyer2/
:oops: już się poprawiłem i wrzuciłem posta powitalnego .
Wiem że kolektory to tylko 4 śrubki +1 bonusowa, ale poprzedni właściciel chyba próbował je odkręcać chińskim imbusem i wygląda to nie ciekawie :roll:
Chciałem wymienić miskę bo ta obecna ma naderwany gwint pod korkiem spustowym oleju, ale jeśli trzeba by się pałować z kolektorami to chyba odwiedze ASO ( a tego bym nie chciał bo wszystko w mojej zuzi robie sam i mialbym niesmak :twisted: )
Czyli mam rozumieć ze na 100 % mogę zdjąć michę bez walki z kolektorami ?
Wiem że kolektory to tylko 4 śrubki +1 bonusowa, ale poprzedni właściciel chyba próbował je odkręcać chińskim imbusem i wygląda to nie ciekawie :roll:
Chciałem wymienić miskę bo ta obecna ma naderwany gwint pod korkiem spustowym oleju, ale jeśli trzeba by się pałować z kolektorami to chyba odwiedze ASO ( a tego bym nie chciał bo wszystko w mojej zuzi robie sam i mialbym niesmak :twisted: )
Czyli mam rozumieć ze na 100 % mogę zdjąć michę bez walki z kolektorami ?
-
- BS Brother
- Kontakt:
A nie lepiej spróbować naprawić ten gwint ??
Rozwiercić na większą średnicę i dorobić korek ??
Spróbować przegwintować już istniejący gwint i dorobić korek o lekko ciaśniejszej średnicy ??
W ostatecznosci zastosować tzw. helikol i w ten sposób zregenerować gwint ??
A wszystko to bez ściągania miski ??
Pozdrówka !!
Rozwiercić na większą średnicę i dorobić korek ??
Spróbować przegwintować już istniejący gwint i dorobić korek o lekko ciaśniejszej średnicy ??
W ostatecznosci zastosować tzw. helikol i w ten sposób zregenerować gwint ??
A wszystko to bez ściągania miski ??
Pozdrówka !!
RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

-
- BS Brother
- Kontakt:
Wywal tego mechaniora razem z tym teflonem
Jak wszystko w Suzi robisz sam ?? :roll: ?? to tym bardziej zaniedbaj "teflonowca".
Przecież jesli przegwintował na większy gwint to po co mu teflon ??
Chyba, że ze względu na wspomnianą śrubę.
"Śrubę" to możesz zastosować do przykręcenia np. miski olejowej a do otworu spustowego potrzebujesz kolego KORKA czyli czegoś co ma gwint zgodny z tym w otworze miski i do tego nacięty (ten gwint) na lekko stożkowej średnicy.
Koniec wykładu
Jak wszystko w Suzi robisz sam ?? :roll: ?? to tym bardziej zaniedbaj "teflonowca".
Przecież jesli przegwintował na większy gwint to po co mu teflon ??
Chyba, że ze względu na wspomnianą śrubę.
"Śrubę" to możesz zastosować do przykręcenia np. miski olejowej a do otworu spustowego potrzebujesz kolego KORKA czyli czegoś co ma gwint zgodny z tym w otworze miski i do tego nacięty (ten gwint) na lekko stożkowej średnicy.
Koniec wykładu
RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

RF 900 R
私は自分の守護天使が飛ぶより速く運転しない。
573 258 254

Re: Zdejmowanie miski olejowej w GS 500
Tak mozna sciagnac miske bez sciagania kolektorow ( co odradzam)gwoździu pisze:Witam!
z góry dzieki
Robilem to kiedys w gsie.ktorego naprawialem koledze i pamietam ze wyciagnolem cala miske na bok
I mala rada NIE ODKRECAJ KOLEKTOROW : :evil: