przygazówka GS500F

Tutaj możecie znaleźć lub podzielić się opiniami na temat motocykli z klasy On Road, a także zapytać się innych użytkowników w sprawie dręczącego Was problemu...

Moderator: bohas

kzabor

przygazówka GS500F

Post autor: kzabor »

Mam pytanie. Wczasie redkujci biegów (niższych) z przygazówką czasami zdarza mi się strzelanie z tłumika. Czy to jest normalne ?? Czy może coś nie poprawnie robię??
Świerzak :oops:
Loser

Post autor: Loser »

Zalezy ile dodasz tego gazu. Lekkie strzaly sa w normie - w koncu to gaznik, wiec nie odcina doplywu paliwa podczas odjecia gazu i niemal zawsze daje nieco za duzo wachy.
Jednak jezeli strzaly sa potezne, sprawdz regulacje gazniora - moze Ci wypalic zawory + tlumik. Jezeli to przelot, to strzaly sa czyms normalnym :twisted:
Yaro

Post autor: Yaro »

Cześć, miałem sie o to samo zapytac, u mnie czasem strzeli ale niegłośno wiec troche uspokojony dalej bede gazował. Pozdro Yaro
kzabor

Post autor: kzabor »

Dzięki. Mocno nie jest więc pewnie to nic złego. I zazwyczaj faktycznie po zejściu z wyższych obrotów i redukcji o dwa, trzy biegi...
pozdro
Krzysiek
karus

Post autor: karus »

a o co biega w redukcji z przegazówką??
Loser

Post autor: Loser »

Gdy zbijasz bieg dodajesz nieco gazu, by zrownac obroty walu korbowego i walka w skrzyni biegow. Jezeli nie robisz przegazowki, silnik po puszczeniu sprzegla jest na sile wciagany na wyzsze obroty. Dzieki przegazowce oszczedzasz sprzeglo i unikasz mozliwosc uslizgu tylnego kola.
ODPOWIEDZ